Reacţii din lumea tenisului după respingerea apelului lui Djokovic

  • AFP trece în revistă reacţii din lumea tenisului după respingerea apelului lui Novak Djokovic împotriva expulzării din Australia, care face ca jucătorul să nu poată participa la Openul Australiei (17-30 ianuarie).Vasek Pospisil (Canada, cofondator împreună cu Djokovic al PTPA, un sindicat al jucătorilor) pe Twitter: "Novak nu s-ar fi dus niciodată în Australia dacă guvernul nu i-ar fi acordat o derogare pentru a intra în această ţară. Ar fi sărit peste Australian Open şi nimeni nu s-ar fi sinchisit de asta. Au existat chestiuni politice în spatele întregii poveşti, cu alegerile care se apropie (în Australia). Nu este vina sa. Nu a forţat graniţele ţării şi nu 'şi-a scris propriile reguli', era pregătit să se întoarcă acasă."Alize Cornet (Franţa), pe Twitter: "Nu cunosc destul dosarul ca să judec, dar ce ştiu despre Novak, este că e mereu primul ca să ne susţină, pe noi, jucătorii, dar niciunul dintre noi nu l-a susţinut. Fii tare, @DjokerNole. Şi mai ales să nu spuneţi că sunt anti-vaccin, vă rog".Patrick Mouratoglou (antrenorul Serenei Williams) pe Twitter: "Marele perdant din toată această harababură este turneul. Singura veste bună este că vom putea vorbi despre tenis."Daniel Vallverdu (antrenorul lui Stan Wawrinka), pe Twitter: "Toată lumea tenisului, de la jucători la antrenori trecând prin ziarişti, să facem acum efortul să întoarcem pagina şi să ne concentrăm pe jucătorii care vor juca acum în următoarele două săptămâni, fiindcă s-au antrenat din greu luni de zile, este momentul lor."
Andy Murray (fost N.1 mondial) pentru BBC: "Nu este bine pentru turneu, fiindcă ar fi mai bine dacă toţi jucătorii de top ar putea participa aici. E clar că vor fi multe semne de întrebare în legătură cu ce s-a întâmplat şi cu situaţia în care ne-am regăsit. Îl cunosc pe Novak de când aveam amândoi 12 ani, e un om pe care îl respect şi împotriva căruia am jucat. Nu-mi place că se află în această situaţie şi nu-mi place că fost plasat în detenţie. (...). Sper că asta nu se va repeta la alte turnee. Nu i-am dorit-o nici lui Novak, nici tenisului şi sper că s-a terminat acum."

Serghei Stahovski (Ucraina), pe Twitter: "Este o zi foarte tristă în istoria tenisului, est trist când politica e mai importantă decât bunul simţ... Există o singură lege pentru toţi, dar interpretările sunt diferite pentru toţi. Este ruşinos să te concentrezi asupra cuiva din cauza convingerilor sale care sunt diferite de ale celorlalţi."Sursa foto:  Facebook (Novak Djokovic)

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis. Novac Djokovic s-a calificat în finală la Roma

15 May 2022 777

Novak Djokovic va putea participa la turneul de tenis de la Wimbledon

26 Apr 2022 933

Tenis Novak Djokovic continuă să conducă în clasamentul mondial ATP

25 Apr 2022 1146

Novak Djokovic va primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia

17 Jan 2022 1403

Tenis Justiţia australiană a respins recursul lui Novak Djokovic împotriva anulării vizei

16 Jan 2022 1374

UPDATE Viza lui Novak Djokovic, anulată de ministrul Imigrării din Australia

14 Jan 2022 1848

Novak Djokovic admite o „eroare umană“ în completarea declarațiilor sale de la sosirea în Austrialia

12 Jan 2022 1190

Novak Djokovic „În ciuda a tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână, vreau să rămân și să concurez la Australian Open“

10 Jan 2022 1550

Haos în Melbourne. Suporterii tenismanului Djokovic au cerut eliberarea sârbului (VIDEO)

10 Jan 2022 1427

Tenismanul sârb Novak Djokovic a câştigat apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia

10 Jan 2022 1381

UPDATE 2 „Îl ţin captiv. Dacă nu-i dau drumul, ne batem cu ei pe străzi“. Novak Djokovic, împiedicat să intre în Australia

05 Jan 2022 2587

Rafael Nadal a câștigat turneul Roland Garros!

11 Oct 2020 2347

Știați că… Boris Becker devenea, în urmă cu 35 de ani, cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon?

07 Jul 2020 866

Încununată de glorie la Wimbledon, Simona Halep s-a întors acasă. Va fi port-drapel la Tokyo! „Următorul meu obiectiv major - obținerea unei medalii la JO“ (galerie foto)

15 Jul 2019 1753

Simona Halep a strălucit la balul campionilor de la Wimbledon

15 Jul 2019 1976