Sport

„Regele“ și destinul său Gică Hagi - „Înseamnă că eu trăiesc pe altă lume! S-a depăşit orice măsură!“


Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, s-a arătat dezamăgit de faptul că apariţia cărţii sale, „Campionii creează campioni“, nu a avut încă niciun feedback de la şcoala de antrenori sau de la Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal.
 
„Am scos o carte şi nu a venit nicio chemare de la şcoala de antrenori, niciun telefon. Nimic! Zilele acestea, mi-am dat seama că sunt mic. Nu m-a chemat nimeni. Sunt prea mic pentru fotbalul românesc. De asta sunt la Constanţa, din păcate. Nimeni nu m-a chemat, dar nici să nu mai mă cheme! Eu muncesc aici, la Ovidiu. Nici măcar să-mi dea un telefon, că am scos o carte, iar alţii o cer… Școala de antrenori nu m-a invitat. Nimic! Înseamnă că sunt pe altă lume, trăiesc în altă lume eu! S-a depăşit orice măsură! E un manual, o carte tehnică şi a făcut-o cine a făcut-o. Bine, cum e, dar e o variantă din mulţimea de interpretări ale fotbalului. O variantă cu care am avut succes. Dar le cade greu! Au trecut două săptămâni de când am scos cartea şi nu am primit niciun telefon de la domnul Apolzan sau de la cei din Comisia Tehnică. Săracul de mine, nu scrie nimic în acea carte!“, a spus Hagi.  
 

„Nu mă mai băgaţi în nicio horă!“

 
„Regele“ a menţionat că îşi va continua activitatea numai la FC Viitorul şi la Academia de fotbal care-i poartă numele ori în străinătate. „Am creat campioni, nu pe vorbe. Au câştigat titluri! Și totul a culminat cu 11 jucători de la Hagi la echipa naţională în cea mai mare performanţă din ultimii zece ani în România. Asta-i muncă făcută, bani investiţi. Faptul că ne iau vecinii jucătorii e foarte grav. Dar nimeni nu vorbeşte cum se fac bugetele, cum să faci spectacolul să meargă bine. Nu mă mai băgaţi în nicio horă, în niciun top şi nu mă mai puneţi concurent pentru nimeni. Nu fac nimic, rămân la clubul meu. Îmi doresc să-mi urmez în continuare destinul: să investesc în copii. În rest, mi-am dat seama că sunt mic, că nu merit, că nu sunt competitiv. Am văzut. Le urez loturilor naţionale baftă! Singura opţiune în România e să fie construit un proiect mai mare ca al generaţiei noastre. Copiii sunt buni genetic, dar nu au un mediu bun. Rămân la Viitorul sau plec afară, atât!“, a punctat Gică Hagi.
 

„Văd doar ceartă şi răutate“

 
Managerul tehnic al FC Viitorul a precizat că nu vede o linie, un proiect spre care se îndreaptă fotbalul românesc. „Vedem unde suntem şi unde vom ajunge. Dar să ştiţi un lucru, nu noi am adus-o în situaţia asta. Cu noi, România era sus de tot. La nivel mare! Îmi doresc în fiecare zi să ajungem iar acolo. Dar mi-e teamă că suntem foarte departe. Câtă încredere am avut eu, încep să mă descurajez. Să dea Domnul să fim iar mari, dar nu cumva să mergem pe alta. Toată lumea trebuie să susţină direcţia justă în care să meargă fotbalul românesc. Eu nu văd un punct, un proiect, spre care să mergem, cum au făcut alţii, din alte ţări.
 
Văd doar ceartă şi răutate, fără a se vorbi concret: de ce are nevoie fotbalul românesc pentru a se dezvolta? S-a ajuns la haos. Suntem noi de vină, generaţia noastră? Pe mine nu mă vedeţi acolo, m-am retras. Doar mă voi uita. Nu am nevoie de nimic. Îmi voi face treaba la Constanţa, cât voi fi, atât! Să nu mă mai puneţi nicăieri, că nu îmi doresc! Cred că am făcut bine pentru fotbalul românesc“, a mai spus cel mai mare fotbalist din istoria României.  

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 
Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2020, la Bucureşti, dar fără Gică Hagi „N-am fost invitat. Întrebaţi-i pe ei, să vă dea ei răspunsul“. Ce spune FRF (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul a revenit la Constanța, după cantonamentul de la Belek

26 Jan 2020 818

Un telefon iPhone 11 pentru omul meciului Membrii delegaţiei Academiei Hagi, în costume saudite la Riad. Iniţiaţi în dansul tradiţional (galerie foto)

24 Jan 2020 2934

FC Viitorul a transferat un jucător francez, fost junior la PSG și Toulouse

23 Jan 2020 523

Penalty ratat la 0-0 FC Viitorul a început meciul cu Partizan Belgrad cu patru jucători născuți în 2002 (galerie foto)

22 Jan 2020 639

FC Viitorul, egal cu Sturm Graz în Antalya. Miercuri, amical cu Partizan Belgrad (galerie foto)

21 Jan 2020 571

FC Viitorul joacă astăzi în Antalya cu Sturm Graz

21 Jan 2020 507

Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ a încheiat un nou parteneriat cu un club de copii și juniori (galerie foto)

15 Jan 2020 962

FC Viitorul în Antalya. Bogdan Țîru, căpitanul echipei „Trebuie să tratăm fiecare meci foarte serios“

15 Jan 2020 461

Aflat în cantonament cu FC Viitorul în Antalya, tânărul Darius Grosu visează la debutul sub comanda lui Hagi

14 Jan 2020 1090

FC Viitorul pune capăt joi vacanţei de iarnă. Timp de două săptămâni, fotbaliştii se vor pregăti în Antalya

09 Jan 2020 736

„Mi-a fost greu departe de casă“ Avea numai 11 ani! Louis Munteanu, „perlaׅ“ FC Viitorul, povestește cum a ajuns la Academia Hagi

01 Jan 2020 2842

Fundaşul dreapta de la FC Viitorul În 2020, Radu Boboc îşi doreşte şi să ajungă la Naţionala mare a României (galerie foto)

30 Dec 2019 1252

Copiii starurilor Ianis Hagi şi Rivaldinho, în presa engleză, alături de fiii lui George Weah, Paolo Maldini sau Henrik Larsson

28 Dec 2019 1206

FC Viitorul, patru înfrângeri şi o victorie în luna decembrie în Liga 1 Gică Hagi - „Fără ei, e greu să marchezi“ (galerie foto)

23 Dec 2019 832

Cătălin Căbuz, „Spiderman“ din poarta FC Viitorul În 2019, a avut parte de cel mai fericit moment din viaţă. „Un sentiment extraordinar!“

23 Dec 2019 1424