Reprezentant al CS Năvodari Codrin Bercu, puncte pentru România la Rugby Europe Trophy Series (galerie foto)

 

 
  • Echipa națională de rugby în 7 a României a susținut șase partide la etapa a doua a competiției.
 
În etapa a doua (desfășurată în Ungaria, la Budapesta) a Rugby Europe Trophy Series, al doilea eșalon valoric continental, pentru echipa națională de rugby în 7 a României a evoluat și un reprezentant al CS Năvodari, Codrin Bercu.
 
Mai mult, acesta și-a trecut și numele pe lista marcatorilor. În urma unei evoluții bune, tricolorii s-au situat pe locul cinci, o clasare superioară față de etapa precedentă, din Croația, când România a ocupat poziția a șasea. La Budapesta, „stejarii“ au susținut primele partide în grupa A, în care au înregistrat rezultatele: 24-7 (17-7) cu Croația, 21-12 ( 7-12) cu Danemarca și 15-19 (10-12) cu Cehia.

Grație acestor scoruri, România a jucat mai departe în sferturi, în fața Belgiei, în fața căreia a pierdut însă cu 0-41. Eșecul i-a trimis pe tricolori în turneul locurilor 5-8, în care au debutat cu un succes, 24-19 cu Danemarca. Astfel că în următoarea partidă România a jucat pentru locul cinci, pe care și l-a adjudecat, după 19-12 (5-12) cu Letonia, meci în care Codrin Bercu a punctat din două transformări. 
 
Codrin Bercu are 23 de ani, iar la Budapesta a jucat cu numărul 12 pe tricou. Inițial, la turneul din capitala Ungariei mai fusese convocat un rugbyst de la CS Năvodari, Marian Niță, însă acesta nu a putut onora invitația, din motive obiective. În Divizia Națională de seniori (eșalonul secund al rugby-ului românesc), CS Năvodari (vicecampioana ediției precedente) se află momentan pe locul trei, cu 28 de puncte. În opt partide, jucătorii pregătiți de Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase au înregistrat șase victorii și două înfrângeri.
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu tricolorii de la turneul desfășurat la Budapesta. Sursa foto: Facebook (Rugby Romania)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Rugby în 7
România începe meciurile de la etapa a doua a Rugby Europe Trophy Series. Codrin Bercu, de la CS Năvodari, în lot

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Condusă la pauză de RC Bârlad, CS Năvodari a revenit și s-a impus cu punct bonus

09 Oct 2022 1358

Rugby Debut cu dreptul pentru CS Năvodari în turneul play-out al Ligii Naționale

21 Aug 2022 1274

Codrin Bercu și Marian Niță, de la CS Năvodari, participă cu România la Campionatul European de rugby pe zăpadă

19 Feb 2022 2269

Rugby Tomitanii Constanţa, pe locul şase în SuperLigă. CS Năvodari, victorie în derby (galerie foto)

16 Oct 2021 2656

Rugby în 7 România începe meciurile de la etapa a doua a Rugby Europe Trophy Series. Codrin Bercu, de la CS Năvodari, în lot

10 Jul 2021 2471

Rugbyștii de la CS Năvodari s-au calificat în finala Diviziei Naționale de seniori. Își vor apăra titlul

07 Nov 2020 3728