Revelaţie până la capăt Rugbyştii de la CS Năvodari au cucerit medaliile de bronz în Divizia Naţională (galerie foto)

CS Năvodari şi-a respectat până la capăt statutul de revelaţie al celui de-al doilea eşalon al rugby-ului românesc, cucerind, sâmbătă, medaliile de bronz, în doar al doilea an de Divizie Naţională! Jucătorii pregătiţi de Cornel Suciu, Cristian Husea şi Virgil Năstase au învins în finala mică Ştiinţa Petroşani cu 20-18, meciul jucându-se pe terenul Olimpia din Bucureşti.
 
Adversarii au condus cu 13-5 la pauză, iar în minutul 42, s-au distanţat la 18-5, însă CS Năvodari a avut o cursă irezistibilă de urmărire, care s-a concretizat, din minutul 46, în 15 puncte consecutive, fără a primi vreunul, astfel că dobrogenii au urcat la final pe treapta a treia a podiumului. Pentru CS Năvodari au marcat Zainea, E. Barbu, Pârvu (câte un eseu) şi Trandafir (o transformare şi o lovitură de pedeapsă).
 
„Am condus meciul de la cap la coadă, însă adversarii s-au aflat în avantaj pe greşelile noastre. Nu au jucat nimic deosebit. Dacă punctam noi primii şi aveam 20-0 la pauză, alta era desfăşurarea partidei. Mă bucur că băieţii au muncit mult şi au reuşit să revină. Ne-am clasat pe un loc mai bun decât ne-am fi aşteptat la începutul campionatului“, a declarat Cornel Suciu. Echipa are acum o săptămână de pauză, după care îşi va relua pregătirile pentru cele patru meciuri din Cupa României, care vor încheia anul 2014.

 Debut pozitiv pentru juniorii de la Cleopatra Mamaia

 Campioana Diviziei Naţionale a devenit RC Bârlad, care a învins cu 25-24 Poli Iaşi în finala mare. Succesul i-a adus echipei bârlădene şi promovarea directă în Superligă, unde revine după patru ani de pauză. Pentru accederea în primul eşalon, Poli Iaşi va disputa un baraj cu CSM Bucureşti.

Tot sâmbătă, o altă echipă constănţeană de rugby a înregistrat un rezultat pozitiv în campionat, juniorii sub 19 ani de la CS Cleopatra Mamaia, care au dispus pe teren propriu de CSS Gura Humorului cu categoricul scor de 65-7, la debutul în sezonul 2014/2015.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.