Riști și câștigi Puștii teribili ai FC Viitorul au redus la tăcere vulcanul din Bănie. Finala Cupei României le face cu ochiul

Ediția 2018/2019 a Cupei României se îndreaptă spre o finală FC Viitorul - Astra Giurgiu, după ce ambele echipe s-au impus în deplasare în manșa tur a semifinalelor. Astra a învins campioana CFR Cluj cu 3-1, iar echipa lui Hagi a trecut de U Craiova cu 2-1.
 
FC Viitorul este aproape de calificarea în premieră în ultimul act al Cupei, bifând astfel o altă mare performanță din scurta existență a clubului. Succesul din Bănie e cu atât mai prețios cu cât, în ciuda presiunii exercitate de tribune și a tinereții echipei (cu o medie de vârstă de 21,6 ani), FC Viitorul a avut puterea să revină și să câștige (după goluri marcate în minutele 77 - Houri și 89 - Rivaldinho), anulând avantajul luat de gazde după golul înscris încă din minutul 5 de Bancu.
 

La pauză, le-a dat mai mult curaj

 
„Am început ezitant. Nu-i ușor să joci la Craiova, cu un stadion plin, cu presiune, contra unei echipe puternice, căreia îi place să controleze jocul, să joace fotbal, ceea ce ne dorim și noi. În primele 15 - 20 de minute, ne-au surprins total. Jucătorii noștri au intrat temători în meci. Am făcut acea schimbare (n.r. Rivaldinho în locul lui Calcan, din minutul 36), iar la cabine le-am dat băieților mai mult curaj. Am ieșit apoi la joc, am riscat. Când îți asumi anumite riscuri, poți avea câștig de cauză. De la începutul meciului, le-am spus jucătorilor să se gândească numai la această partidă, nu că e o dublă manșă. Am făcut planurile să câștigăm la Craiova. Ca să te califici, trebuie să marchezi în deplasare. Când am ieșit la joc, am stat bine în teren și am câștigat duelurile, a fost bine. Trebuia să le facem presiune de sus. Au un portar extraordinar, care începe bine jocul. N-au mai construit din spate, au venit cu mingi lungi, iar noi suntem buni la jocul aerian. În partea secundă, am câștigat duelurile în defensivă și la mijloc, unde s-a pasat, spre deosebire de prima repriză. Atacanții s-au mișcat și ei mai bine. Ne-a ieșit“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, la microfonul Telekom Sport.
 

Au fost mai pragmatici

 
„Regele“ a explicat de ce ies mereu meciuri frumoase din încleștarea FC Viitorul - U Craiova. „În duelurile noastre cu Craiova, meciuri mari, ambele echipe joacă, ies la joc. Ne duelăm în sisteme, în tactici, jucătorii între ei și iese spectacol. În seara aceasta, ei sunt supărați, noi suntem fericiți, dar așa e fotbalul. Și ei au jucat bine, și-au creat multe ocazii, au adus mingea în careu, dar noi am fost mai pragmatici și am avut mai multă șansă“, a punctat Hagi, care, pentru meciul din Bănie a odihnit opt jucători în partida de campionat care l-a precedat, decizie care s-a dovedit foarte bună.
 

Schimb de replici cu Fortes

 
Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc a avut un schimb de replici la pauză cu atacantul gazdelor Carlos Fortes. „Niciodată un jucător nu poate intra în conflict cu un antrenor. Dacă și jucătorii mei făceau la fel, mă duceam și la spuneam. El trebuier să joace. A venit în România să joace și să o facă bine. E un fotbalist bun, dar nu poți să intri în comentarii cu antrenorul. Își depășești rolul pe care îl ai. I-am zis că el trebuie să joace, nu să vorbească“, a dezvăluit Hagi.
 

„E fantastic!”

 
Managerul tehnic al FC Viitorul a remarcat însemnătatea transferului la Ajax Amsterdam a mijlocașului Răzvan Marin, jucător lansat în fotbalul mare de clubul constănțean. „E mare lucru. Eu am crescut cu Ajaxul, în 70 - 74, am avut un idol, Johan Cruyff. Dacă n-am ajuns eu acolo, a ajuns Răzvan sau Chivu, sau ceilalți. E fantastic! Ușor-ușor, munca se va vedea, lucrurile vor veni. Răbdare, muncă și să construim și alții. Felicitări, Răzvane, bravo ție, dar greul de abia acum începe, pentru că trebuie să devii foarte mare!“, a spus Hagi.
 

Apare Alibec, apare creativitatea

 
În partida următoare, FC Viitorul va întâlni Astra Giurgiu, în deplasare, luni, 8 aprilie, de la ora 18.30, în etapa a patra a turneului play-off al Ligii 1. În clasament, FC Viitorul se află pe locul patru, cu 23 de puncte, în vreme ce Astra ocupă poziția a cincea, cu 21 de puncte. „Trebuie să jucăm fotbal, să ne impunem. Astra e echipă valoroasă, cu un atac foarte bun. Apare Alibec, apare creativitatea la ei. Va fi greu, dar și noi avem lot bun și vom încerca să câștigăm“, a spus Hagi.
 
Citește și:

Victorie mare. La un pas de finală! FC Viitorul a dat lovitura la Craiova, în turul semifinalelor Cupei României

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 962

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1046

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1201

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1206

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1460

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1211

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6860

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4232

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1797

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2821

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1996

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2045

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3845

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2468

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 3019