Sport

Robert Drăgănoiu, două medalii de aur. Gethika Team a dat lovitura Finală la Mondiale între doi sportivi din Mereni! (galerie foto)

Gethika Team Constanţa a obţinut rezultate deosebite la Campionatul Mondial de Ashihara Karate, de la Braşov, unde a urcat de opt ori pe podium.

Cele opt medalii au fost câştigate de cinci luptători: Robert Andrei Drăgănoiu (campion mondial la kata individual şi pe echipe, categoria juniori -18 ani, şi medaliat cu bronz la kumite, categoria -18 ani / -65 kg), Marian Valentin Badea (campion mondial la kata pe echipe, categoria juniori -18 ani, şi argint la kumite, categoria -16 ani / -60 kg), Ştefan Macsiniuc (campion mondial la kata pe echipe, categoria -18 ani), Ionuţ Toma (campion mondial la kumite, categoria -16 ani / -60 kg) şi Adin Gani (bronz la kumite, categoria -18 ani / -75 kg).
 
La competiţie au participat aproximativ 300 de sportivi, din 20 de ţări. Lotul tricolor a avut în componenţă 40 de luptători, dintre care cinci de la Gethika Team Constanţa, antrenaţi de sensei Nicu Vasiliu. România a ocupat locul întâi pe naţiuni, ceea ce constituie o performanţă notabilă, tricolorii depăşind pe podium Rusia şi Danemarca. În prima zi de competiţii, la kata individual şi pe echipe, au intrat în concurs patru sportivi de la Constanţa, Adin Gani, Ştefan Macsiniuc, Robert Drăgănoiu şi Marian Valentin Badea. 

„Un adevărat campion”

În proba individuală, a urcat pe podium numai Robert Drăgănoiu (elev al Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanţa), care a cucerit astfel un nou titlu de campion mondial, după cele din anii trecuţi. „Pentru Robert, prima zi la proba kata a fost o adevărată provocare. În urma contestaţiei atât a echipei României, cât şi a echipei Rusiei, a fost nevoit să treacă de trei ori prin aceeaşi probă. A demonstrat că este un sportiv foarte bun. În ultima probă, a fost arbitrat de o echipă neutră din Danemarca. A apărat cu onoare imaginea României, câştigând cu o decizie unanimă şi ridicând la propriu în picioare Sala Sporturilor din Braşov. Un adevărat campion“, a spus Nicu Vasiliu, care se mândreşte şi cu alţi campioni şi medaliaţi, atât la întrecerile naţionale, cât şi cele internaţionale, inclusiv Campionate Mondiale.

Au reeditat performanţa din 2014

La kata pe echipe, echipa Gethika Team, alcătuită din Robert Drăgănoiu, Ştefan Macsiniuc (Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“) şi Marian Valentin Badea (Liceul „Lucian Blaga”), a reuşit să reediteze la Braşov performanţa din 2014, din Ungaria, obţinând medalia de aur. În a doua zi, s-au desfăşurat meciurile preliminare (calificări) la kumite, calificându-se în finale Adin Gani (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”), Marian Valentin BadeaIonuţ Daniel Toma (Liceul Industrial nr. 1) şi Robert Drăgănoiu. Ştefan Macsiniuc nu a prins ultimul act, el nefiind un specialist al acestei probe. „O zi reuşită pentru Gethika Team“, a concluzionat, la finele acelor partide, Nicu Vasiliu.

„Rezultat enorm pentru Mereni”

În cea de-a treia zi a campionatului, presiunea concursului, oboseala acumulată şi emoţiile au fost adversari în plus pentru constănţeni, care au adus însă alte patru medalii pentru România şi pentru Gethika Team. Robert Drăgănoiu şi Gani Adin s-au clasat pe locul trei (la categorii diferite de greutate), iar Ionuţ Toma şi Marian Valentin Badea (ambii, de la dojo Mereni) s-au întâlnit în finala categoriei juniori -16 ani / -60 kg. S-a impus Toma, care a devenit campion mondial, iar Badea a rămas cu argintul.
 
„Un rezultat enorm pentru Mereni, care are campion şi vicecampion mondial la Ashihara Karate. Felicitări, copii, aţi reprezentat cu cinste şi mândrie mica voastră comunitate“, s-a arătat plin de bucurie Nicu Vasiliu.

„Depăşiţi-vă limitele şi visul vi se va împlini!”

Antrenorul de la Gethika Team Constanţa a remarcat modul în care s-au mobilizat elevii săi la aceste Campionate Mondiale, dar şi susţinerea partenerilor clubului şi a părinţilor copiilor. „Am obţinut un rezultat foarte bun pentru club, chiar dacă este loc pentru mult mai bine. Succes pe mai departe copiilor, cărora le spun să rămână la fel de hotărâţi în ceea ce fac. Depăşiţi-vă limitele şi visul vi se va împlini! Părinţii copiilor şi partenerii noştri au făcut un efort imens din punctul de vedere al resurselor, pentru îndeplinirea obiectivelor. Le mulţumesc personal lui Angel şi Marian Drăgănoiu, lui Marian şi Marianei Badea, care sunt în spatele a tot ceea ce facem şi reprezentăm. Sunt oameni care au înţeles amploarea evenimentului şi s-au dedicat visului nostru“, a punctat Nicu Vasiliu, care a subliniat şi organizarea întrecerii de la Braşov, „o organizare impecabilă la capitolul imagine, prin D’Ippon NS Braşov (sensei Nicolae Dascălu)”.
 
Sursa foto: Facebook 

Citeşte şi: 

O Mariană şi trei Mariani. Familia Badea din Mereni: Tatăl, mama şi cei doi copii sunt medaliaţi la Ashihara Karate (galerie foto)
 
Robert Drăgănoiu, al optulea titlu de campion naţional: Gethika Team Constanţa s-a poleit cu aur la Ashihara Karate (galerie foto)

Mister „Şcoala 43” şi „Toamna Bobocilor”: Dublul campion mondial Robert Drăgănoiu a intrat la „Ovidius” cu a patra medie (galerie foto) 

Voinicii de la Ares Dojo DM Constanţa au fost eroi: Robert Andrei Drăgănoiu, triplu campion mondial la Ashihara Karate (galerie foto)
 
Elev eminent, campionul constănţean a primit trei ani la rând cheia şcolii: Tatăl şi-a condus magistral fiul către coroana mondială în Ashihara Karate (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gethika Team Constanţa, şapte medalii la Naţionale Iuxel Adin Gani - „cel mai bun spirit“, Robert Drăgănoiu - cel mai bun luptător (galerie foto)

07 Nov 2019 1993

Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, 15 medalii la Campionatul Naţional de Ashihara Karate (galerie foto)

15 May 2018 2025

Gani Adin, declarat cel mai bun luptător Gethika Team Constanţa, locul trei pe echipe la Ashihara Karate Open România (galerie foto)

18 Apr 2018 1738

„Bravo, băieţi! Se vede că aveţi sânge de campioni!“ Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, antrenament la bustul gol, în zăpadă (galerie foto)

14 Feb 2018 2635

Încă un titlu de campion al României pentru Robert Drăgănoiu „Unul dintre cei mai buni din generația sa la Ashihara Karate“ (galerie foto)

28 Oct 2017 2443

Luptător la Gethika Team La numai 16 ani, Robert Andrei Drăgănoiu a obţinut, în Danemarca, centura neagră în Ashihara Karate (galerie foto)

15 Jul 2017 4302

Premiu special pentru Darius Cochină Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, pe podium şi la Cupa Ovidiu (galerie foto)

20 May 2017 2451

Robert Drăgănoiu, al optulea titlu de campion naţional Gethika Team Constanţa s-a poleit cu aur la Ashihara Karate (galerie foto)

08 Jun 2016 3603

Robert Drăgănoiu, Ştefan Macsiniuc şi Marian Valentin Badea, câştigători la Cupa Shingitai (galerie foto)

12 Apr 2016 1987

Robert Drăgănoiu, din nou campion naţional. CS Gethika Team Constanţa a obţinut patru medalii

09 Apr 2016 1692

Kata la Constanţa Teodora Ivanciu, de la Tai Sabaki Olteniţa, numărul unu la Cupa Satori

11 Feb 2016 1570

Gethika Team Constanţa şi Absoluto Constanţa, pe podium la Cupa României la Jiu-Jitsu Brazilian (galerie foto)

09 Dec 2015 1633

Luptători la Gethika Team Constanţa Eduard Drăgănoiu şi Robert Câmpean, pe podium la Jiu-Jitsu Brazilian (galerie foto+video)

26 Aug 2015 1718

23 de medalii pentru luptătorii de la Gethika Team Constanța, la Cupa Tai Sabaki

04 Jul 2015 1525

Constanța are reprezentanți la stagiul internațional de Ashihara Karate din Danemarca (galerie foto)

03 Jul 2015 1495