România, în careul de aşi Victoria contra Karolinei Pliskova, cea mai importantă a Simonei Halep la Fed Cup. Urmează Franţa!

Echipa naţională feminină de tenis a României a realizat o victorie memorabilă în sferturile Fed Cup, învingând cu 3-2 în deplasare Cehia, campioana de anul trecut! Prin acest succes, la care constănţeanca Simona Halep (locul 3 WTA) a contribuit cu două victorii, tricolorele s-au calificat în semifinale, fază a competiţiei în care vor juca pe terenul Franţei, pe 20 şi 21 aprilie a.c.
 
A fost o victorie istorică, graţie căreia România a pătruns pentru a doua oară în careul de aşi al competiţiei, după ediţia 1973. „Echipa naţională a României a reuşit un succes fantastic în Cehia, la Ostrava. Aceasta a fost cea mai valoroasă şi frumoasă victorie din istoria tenisului feminin românesc la nivel de echipă naţională. Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Begu (75 WTA), Monica Niculescu (106 WTA) şi Ana Bogdan (105 WTA), cele cinci fete, Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător, şi Alina Tecşor, antrenorul, sunt cei care au reuşit acest rezultat istoric“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Tenis.
 

Belarus a învins Germania cu 4-0

 
Cine va câştiga meciul dintre Franţa şi România va întâlni în finală câştigătoarea din cealaltă semifinală, Belarus - Australia. În sferturi, Franţa a învins Belgia în deplasare (3-1), Belarus a dispus de Germania, pe terenul acesteia (4-0), iar Australia a jucat în fieful SUA, impunându-se cu 3-2. Pentru Franţa au jucat Caroline Garcia (19 WTA), Alize Cornet (51 WTA) şi dublul Fiona Ferro - Pauline Permentier. Jucătoarele care au intrat pe teren pentru Belarus au fost Aliaksandra Sasnovici (33 WTA), Aryna Sabalenka (9 WTA) şi Victoria Azarenka / Lidia Morozava. Australia a mizat în disputa cu SUA pe Ashleigh Barty (13 WTA), Kimberly Birrell (157 WTA), Daria Gavrilova (47 WTA) şi Ashleigh Barty / Proscilla Hon.
 

„Meci plin de suspans“

 
În Cehia, Simona Halep, numărul unu al echipei României, şi-a câştigat ambele meciuri de simplu susţinute. În a doua confruntare a dispus de Karolina Pliskova (cea mai bună jucătoare a Cehiei, locul 5 WTA), scor 6-4, 5-7, 6-4, după peste două ore şi jumătate de joc încrâncenat. „A fost un meci extrem de spectaculos, între două foste lidere WTA, plin de suspans, gustat din plin de sutele de suporteri români din Ostravar Arena şi de milioanele de suporteri români din faţa televizoarelor“, a fost aprecierea celor de la FRT.
 

Partide grele cu Pliskova, dar câştigate

 
„Cred că suporterii români sunt obişnuiţi pentru că mereu am câte un meci tare. A fost greu în teren, a fost o presiune foarte mare. Îmi doream tare mult să câştig meciul pentru ţara noastră şi sunt bucuroasă că am reuşit. De asemenea sunt bucuroasă că am dat de o jucătoare într-o formă extraordinară şi totuşi am câştigat. Chiar dacă a fost în decisiv, dar a fost un meci foarte, foarte bun. Mereu am o încredere în plus când joc contra ei. Îi ştiu şi jocul, pentru că am întâlnit-o de atâtea ori. Şi ea mă ştie, normal, dar contează foarte mult pentru mine că, deşi toate meciurile au fost grele, am fost un pic mai puternică şi am câştigat. Şi eu am avut meciuri strânse cu alte jucătoare, dar le-am pierdut. De aceea eu plec mai încrezătoare că am reuşit mereu să câştig aceste meciuri grele cu Pliskova“, a spus Simona Halep, citată de pagina de Facebook a federaţiei.
 

De la 5-2 la 5-4

 
Pe finalul meciului, Simona părea că e deranjată de ceva din punct de vedere medical, însă a dat apoi asigurări că totul e în regulă. „Am avut ceva la umăr, pentru că mingile sunt foarte grele. Şi se fac şi mai grele pe parcursul meciului. Dar sunt bine, nu sunt accidentată“, a punctat Simona, potrivit sursei citate. În setul decisiv, lupta a fost extraordinară. „Greu de spus unde s-a făcut diferenţa. Am avut 5-2, ea a revenit la 5-4, dar am fost puternică mental şi am încheiat acolo. Am şi servit bine. Cred că fiecare punct a contat în meciul acesta. Mă bucur că nu am cedat, am stat acolo şi am luptat până la sfârşit. Amândouă am făcut acest lucru şi de aceea meciul a fost atât de strâns. Eu dau tot ce am mai bun de fiecare dată când vin să joc la Fed Cup. Câştigând aceste două meciuri am o încredere şi mai mare pentru următoarele din Fed Cup. Jocul meu e bun, alerg bine, mă simt bine, iar mental sunt foarte bine“, a punctat Simona Halep.
 

„O zi mare pentru mine“

 
Constănţeanca a subliniat şi sprijinul pe care tricolorele l-au primit de la suporteri, prezenţi în număr mare la Ostrava. Nu a lipsit nici primarul Clujului, Emil Boc, cel care a făcut senzaţie cu toba sa. „Cred că fanii noştri au fost mai gălăgioşi, în sensul pozitiv, decât cehii. Au făcut o atmosferă deosebită şi vreau din nou să le mulţumesc. E mare lucru să simţim că aceşti oameni ne apreciază şi vin să ne susţină oriunde jucăm. A fost o zi mare pentru mine şi sunt fericită. Cred că e cea mai importantă victorie a mea în Fed Cup. Iar să câştig ambele partide jucate în întâlnirea cu Cehia înseamnă mult pentru mine pentru că această echipă are o mare tradiţie în Fed Cup“, a mai spus Simona Halep.
 
Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Tenis)
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1052

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 837

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1188

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 833

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 732

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1583

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 807

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4331

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 688

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 948

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1486

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 719

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 695

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 1421

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 988