UPDATE. Rugby în 7 România, participantă la Gimnaziada de vară. Constănțeanul Victor Bezușcu, antrenor. În lot sunt și trei jucători de pe litoral

Sursa foto: Facebook (Rugby Romania)
 
  • În competiția din Franța, România face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Turcia și Ucraina.
 
În proba de rugby în 7 a Gimnaziadei de vară, organizată, în Franța, de Federația Internațională a Sportului Școlar, participă și România, cu o echipă pregătită de profesorul-antrenor Victor Bezușcu, din Constanța, președintele CS Cleopatra Mamaia.
 
Din lotul tricolor fac parte și trei tineri sportivi de pe litoral, Andrei Eduard Chifor, Adrian Lupu (CS Cleopatra) și Vlad Andrei Chelaru (Victoria Cumpăna), fiul fostului rugbyst Daniel Chelaru. România face parte din Grupa A, alături de Ungaria, Turcia și Ucraina, în timp ce în Grupa B au fost incluse Mauritius, Chile, Franța și Kazahstan. Meciurile au loc pe stadionul „Jean Mermoz“ din Rouen, iar România a disputat marți primele două confruntări, cu Ungaria (pierdut de tricolori cu 7-17) și Turcia (câștigat cu 17-7). Joi, 19 mai, de la ora 12.40, românii întâlnesc echipa ucraineană. Pe 17 și 19 mai se joacă meciurile din grupe și sferturile de finală, iar pe 20 mai au fost programate finalele și meciurile de clasament.
 
„Pentru această generație de copii, Gimnaziada poate fi începutul unei frumoase cariere în rugby. Majoritatea practică rugby de ceva timp și a venit momentul ca și rugby-ul să le ofere în schimb un frumos turneu internațional. Unii dintre aceștia ies pentru prima dată din țară sau călătoresc cu avionul. Ne dorim ca la această competiție să ieșim din zona noastră de confort, să ne autodepășim, dar și să ne bucurăm de caracterul social al sportului, să cunoaștem oameni noi, să descoperim alte mentalități, să ne facem prieteni noi. Referitor la turneul de Rugby 7 la care participăm, îmi doresc ca acești copii să joace de plăcere și din plăcere, să fie mândri că poartă tricoul echipei naționale și după fiecare meci să iasă cu zâmbetul pe buze de pe teren. Fiind și primul turneu pentru această generație, ne dorim să reprezentăm țara cu mândrie și, de ce nu, să venim cu rezultate foarte bune. În perioada petrecută împreună la Snagov am încercat să ne axăm mult pe coeziunea grupului si pe jocul de rugby 7, pentru că pentru mulți dintre ei este prima dată când joacă rugby 7”, a declarat Victor Bezușcu, pentru site-ul oficial al Federației Române de Rugby.

UPDATE:

Sursa foto: Facebook (Victor Bezușcu)În ultimul meci din grupă disputat la Rouen, România a învins Ucraina cu 36-0. În competiție urmează meciurile de clasament, care au fost programate în această după-amiază și mâine.

Tricolorii au încheiat pe locul doi în grupa B, iar în partida următoare, în sferturi, va juca cel mai probabil cu cu echipa de pe locul 3 din grupa B, Chile.

UPDATE:
 

România a învins și Chile, scor 26-12, și s-a calificat în semifinale, unde, mâine, de la ora 12.30 (ora României), se va duela cu Franța.  

UPDATE:

 
România a cedat cu 7-17 în semifinal cu Franța, iar astăzi, de la ora 16.00, va întâlni Ungaria pentru locurile 3-4.

UPDATE:

România a cucerit medalia de bronz, după ce a învins cu 19-12 Ungaria în finala mică. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

După decesul lui Vasile Chirondojan, noul preşedinte al CS Cleopatra Mamaia este Victor Bezuşcu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugbyști de la CSM Constanța, campioni la Rugby Europe Trophy Under-18, din Polonia

24 Jul 2023 1256

Rugby Echipa Under-18 a CSM Constanța, medaliată cu bronz în Divizia Națională (GALERIE FOTO)

19 Jun 2023 1213

Rugbyștii Under-20 de la CSM Constanța, victorie cu CSOV Pantelimon. Urmează derby-ul cu liderul CNAV CS Dinamo București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2023 1485

„Performanță remarcabilă“ CSM Constanța, vicecampioană națională la rugby în 7 (GALERIE FOTO)

26 Sep 2022 1866

Rugby CSM Constanța, trei victorii la turneul de Rugby în 7 de la Gura Humorului. Pe locul doi în clasamentul general

21 Sep 2022 2285

Constănțeni, în lotul extins de rugby în 7 Under-18 al României în vederea Campionatului European

30 Jun 2022 1158

În Joia Mare, regretatul Vasile Chirondojan ar fi împlinit 75 de ani. În aceeaşi zi, se desfăşoară competiţia memorială

27 Apr 2021 4848

După decesul lui Vasile Chirondojan, noul preşedinte al CS Cleopatra Mamaia este Victor Bezuşcu

20 Dec 2020 3944

„La mulți ani cu sănătate și bucurii!“ Fostul mare rugbyst Romeo Bezușcu a schimbat prefixul. A ajuns la 60 de ani

19 Mar 2020 4745

Turneul final al Naționalelor de rugby Under-16 debutează, mâine, la Constanța

03 Jun 2017 3171