Rugby în familie Robert Andrei Diaconescu, şeful arbitrilor, i-a transmis balonul oval fiului său. Andrei Cristian e polisportiv! (galerie foto)

E sigur că tradiţia rugby-ului va dăinui cel puţin încă o generaţie în familia Diaconescu din Constanţa. Exemplul tatălui, Robert Andrei, fost rugbyst, iar actualmente arbitru şi şef al „cavalerilor“ constănţeni, a fost urmat şi de fiul său, Andrei Cristian. Acesta împlineşte şapte ani luna viitoare şi e topit după sportul cu balonul oval. Puştiului îi plac însă şi alte sporturi, mai făcând şah, atletism şi înot!
 
Născut la Bucureşti, dar stabilit de mai mulţi ani la Constanţa, Robert Andrei Diaconescu provine dintr-o familie în care aproape toţi bărbaţii au practicat rugby-ul. Au placat şi au marcat eseuri Robert, tatăl său, unchiul său, fratele său şi vărul arbitrului. Iar acum a venit rândul băieţelului „cavalerului“. Andrei Cristian practică rugby-ul de un an şi jumătate, iar acum se pregăteşte cu antrenorul Florin Băcioiu la CS Cumpăna. Prima dată a lucrat organizat la Ovidiu, cu Cosmin Glodeanu, apoi la Năvodari, unde Paul Chiru, Cristian Husea sau Marian Niţă au remarcat marea dragoste pentru rugby a băiatului. Zilele trecute, Andrei Cristian Diaconescu şi colegii săi din echipa Under-8 pregătită de Florin Băcioiu au participat la etapa judeţeană de rugby-tag dedicată şcolilor din judeţul Constanţa, pe care au câştigat-o! Andrei Cristian a pus mult suflet pe teren în întrecerea disputată la Năvodari.
 

La meciuri, copiază arbitrul de margine

 
Tatăl puştiului se bucură că acesta e dedicat sporturilor pe care le practică. La rugby, lui Andrei Cristian îi place (de mic) şi arbitrajul. Oricum, nici nu avea cum să fie altfel, având în vedere activitatea lui Robert în domeniu, acesta fiind unul dintre cei mai buni arbitri din România. „El cochetează şi cu arbitrajul, vine pe la noi la meciuri, stă în spatele arbitrului de margine şi gesticulează la fel, cu un steag în mână. Îl facem şi arbitru“, se mândreşte tatăl. La şah, Andrei Cristian se pregăteşte la şcoala Ancăi Petcu şi a cucerit locul întâi la categoria sa de vârstă la un concurs. Atletism face cu Alin Larion (antrenor la CS Farul şi cadru didactic la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa), iar antrenamentele de înot le desfăşoară la bazinul din Constanţa al medaliatului olimpic Răzvan Florea.
 

Cel mai mult îi place rugby-ul

 
Cu atâtea sporturi la activ, programul zilnic al puştiului e încărcat, dar micul Diaconescu îşi găseşte timp să împace şi şcoala (e elev în clasa pregătitoare la Şcoala Gimnazială nr. 16 din Constanţa), şi restul activităţilor. „Are program încărcat. În fiecare zi, el are câte o activitate. Doar joia şi duminica are liber. În rest, merge cu mine la meciuri. Dintre cele patru sporturi, cel mai mult îi place rugby-ul. Deocamdată, eu nu aş vrea să facă rugby de performanţă, doar să simtă ideea de grup, dar el vrea mai mult încă de pe acum. E ambiţios şi vrea să le facă pe toate bine, iar noi îl sprijinim“, a declarat Robert. Pe lângă rugby, puştiul îi moşteneşte tatălui său şi pasiunea pentru maşini şi motoare. Ca în fiecare început de an, Robert Diaconescu i-a vizitat şi în 2019 pe părinţii săi, stabiliţi în SUA. Cu această ocazie, el a arbitrat şi mai multe meciuri, aproape 30, la toate categoriile de vârstă. „Am stat în SUA două luni şi o săptămână. Acum ne pregătim să începem campionatul, în România“, a spus şeful arbitrilor constănţeni.   
 

Premiat pentru placajul aplicat tatălui!

 
În iulie 2014, Andrei Cristian devenea, la doi ani şi două luni, cel mai tânăr jucător şi susţinător al sportului cu balonul oval din judeţul Constanţa! Puştiul a dat atunci startul şi încheierea etapei a opta a Cupei „AR XV“ la mini-rugby, întrecere rezervată copiilor de 10, 12 şi 14-15 ani, care s-a desfăşurat pe terenul „Mihai Naca“ din Constanţa. La finalul competiţiei, Andrei Cristian a fost premiat pentru cel mai spectaculos placaj aplicat tatălui, după ultima partidă. „Din păcate sau din fericire pentru tată, nu am putut surprinde în imagini placajul“, comenta atunci, cu umor, Sorin Trancă, oficial al rugby-ului constănţean.
 

Semn încă de la naştere

 
Încă de la naşterea sa a fost un semn că micuţul va duce mai departe tradiţia familiei în rugby. În camera de la maternitate, bebeluşul a văzut-o pe mama sa, dar şi buturile de rugby! Fereastra rezervei Cristinei Vanu Diaconescu dădea chiar într-un teren de rugby, din Complexul Sportiv Badea Cârţan!
 
Sursa foto: Robert Andrei Diaconescu, Şcoala de şah Constanţa - pentru copii, Ştiri Cumpăna
 
Citeşte şi:
 

Andrei Cristian Diaconescu este fiul şefului arbitrilor, Robert Diaconescu Cel mai tânăr rugbyst din Constanţa are doi ani (galerie foto)

Senzaţie la Constanţa - haka în miniatură La numai doi ani, Andrei Cristian Diaconescu e rugbyst, arbitru şi mecanic auto (galerie foto)

A fost paramedic pe motocicleta SMURD Arbitru constănţean, salvator de vieţi omeneşti (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Năvodari. Sport în familie Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu adună în continuare medalii și la șah, dar e și un bun înotător (GALERIE FOTO)

11 Aug 2022 1564

Andrei Cristian Diaconescu, de la CS Năvodari, campion la șah, la Cupa DN1 Value Center, de la Balotești (GALERIE FOTO)

14 May 2022 1418

Campion și la claviatură Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu va participa la concursul național „Barca Talentelor“

17 Jun 2021 3567

Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu Deși a împlinit doar opt ani, „Țuțu“ e unul dintre veteranii echipei CS Năvodari! (galerie foto)

15 Apr 2020 3975

Stelian Haşoti, Eveline Lisenco şi Robert Diaconescu îşi serbează astăzi zilele de naştere

04 Feb 2017 3142

Întrecere cu Marius Ţugurel Robert Diaconescu, şeful arbitrilor din Constanţa, performanţă naţională la testele fizice

10 Mar 2016 2734

Întâlnire emoţionantă la Phoenix Robert Diaconescu, din Constanţa, va arbitra în SUA derby-ul statului Arizona la rugby (galerie foto)

09 Feb 2016 4752

Stelian Haşoti, Eveline Lisenco şi Robert Diaconescu îşi serbează astăzi zilele de naştere

04 Feb 2016 2764

Şeful arbitrilor din Constanţa Robert Diaconescu, delegat la meciuri din Challenge Cup

11 Dec 2015 1816

Cel mai tare amical din ultimii ani Robert Diaconescu arbitrează meciul CSM Bucureşti - England Counties XV

04 Jun 2015 2905

Şeful „cavalerilor“ din Constanţa Robert Diaconescu arbitrează la Campionatul European (galerie foto)

10 Apr 2015 2058

Arbitrul Robert Diaconescu, al doilea la testele fizice de la stagiul naţional

19 Mar 2015 2610

Stelian Haşoti, Eveline Lisenco şi Robert Diaconescu sunt buni de cinste astăzi

04 Feb 2015 3076

În 2011, regretatul pilot a petrecut la Constanţa Melodia „Aviaţia“, dedicată lui Adrian Iovan la nunta lui Robert Diaconescu (Galerie foto+Audio)

21 Jan 2015 6902

Este prietena lui Robert Neagu, de la RCJ Farul Gabriela Cîtea, rugbystă de lot naţional, face şcoala de arbitri la Constanţa

21 Jan 2015 4345