Rugbyştii de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, vicecampioni în Divizia Naţională de Juniori Under-16 (galerie foto)

Echipa de rugby LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa a jucat astăzi la Bucureşti pentru titlul de campioană a României la categoria de vârstă Under-16.
 
Pregătită de Nicolae Radu Mocanu şi Adrian Pllotschi, formaţia constănţeană s-a luptat pentru medaliile de aur cu CNAV / Dinamo, partida din finala mare jucându-se pe stadionul „Florea Dumitrache“, cel care a găzduit turneul final al Diviziei Naţionale de juniori U16 (în organizarea CS Dinamo).  
 
LPS a condus la pauză cu 3-0, dar a cedat la final cu 6-8, CNAV / Dinamo câştigând astfel titlul de campioană.      
 
Cele şase echipe participante la turneul final au fost împărţite în două grupe. LPS „Nicolae Rotaru“ a evoluat în grupa A, pe care a câştigat-o, după ce a triumfat în ambele meciuri: 43-0 cu CSS Bârlad şi 19-5 cu ACSOV Pantelimon.
 
Din cealaltă grupă, alături de CNAV Dinamo au mai jucat CSS Steaua şi CSS Gura Humorului.

A fost un meci strâns, de o calitate superioară vârstei , iar ambele echipe au jucat foarte bine. După părerea mea, noi am fost un pic nedreptățiți. În primul rând, prin faptul că la un astfel de meci, o finală, toți trei arbitrii au fost din București. Raportul loviturilor de pedeapsă a fost net în favoarea gazdelor, iar la o fază clară, la care trebuie dat eseu de penalizare pentru noi, nu ni s-a acordat. Meciul se putea termina oricând cu victoria noastră, dar și a celor din București. Faptul că au jucat la ei acasă, cu arbitri din capitală, cu toate presiunile puse pe acești copii tineri și-a spus până la urmă cuvântul și a influențat și rezultatul. Dar asta e, noi trebuie să învățăm, să fim mai buni, pentru viitor să ne pregătim mai bine și să reușim să trecem cu bine peste astfel de partide. Important e că în cele trei meciuri de la turneul final am primit doar 13 puncte: într-un meci niciunul, într-un meci cinci și în altul opt. Am avut o apărare foarte bună, iar eu unul sunt extrem de mulțumit de copii, a declarat Nicolae Radu Mocanu.    

În finala mare, pentru LPS au punctat Ionuț Alexandru Sava (drop-gol) și Marian Muntianu (lovitură de pedeapsă).

Pe parcursul sezonului, pentru echipa din Constanța au evoluat Cristian Bâlea, Marian Bodorin, Liviu Stoian, Iulian Mănăstireanu, Mihai Pântea, George Sandu, Aisun Hogea, Marius Nazâru, Alexandru Sava, Ionuț Alexandru Sava, Alin Luca, Alexandru Paraschiv, Răzvan Călin, Ștefan Țâmpu, Marian Muntianu, Vlad Corcheș, Vasile Ștefan Hegher, Silviu Albu, Costel Manolache, Alexandru Ghiță, Ionuț Ispilat, David Pătru, Dragoș Matei, Hristu Puiu, Alexandru Neagu, Denis Chirilov (lotul deplasat și la turneul final) și Radu Rădășanu, care, accidentat (fractură de peroneu), nu a fost apt de joc pentru ultimele trei partide ale sezonului.    

Pe locul trei s-a clasat CSA / CSS Steaua, care învins în finala mică ACSOV Pantelimon cu 21-7.

Poziţia a cincea i-a revenit echipei CSS Bârlad, care a dispus cu 28-0 de CSS Gura Humorului, ocupantă astfel a locului şase.  

Sursa foto: Facebook (Romanian Rugby Federation)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dobrogean

10 Jun, 2019 16:45

Felicitari antrenorilor si acestor copii minunati care iubesc rugbyul pentru titlul de vicecampioana.....Mai avem in Constanta la U18 o echipa care a iesit vicecampioana la finele lunii Mai in finala de la Barlad,echipa CS Cleopatra....si ei sunt copii Constantei si iubesc acest sport minunat,rugbyul!!!!!

O bunică

09 Jun, 2019 20:44

Păcat de sufletelor acestor copii că in tara asta nu este dreptate !

Articole asemanatoare

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Bianca Mei-Roșu a câștigat faza națională a ONSS 2024 la tenis de masă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 531

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Mar 2024 744

Tenis de masă Cristian Chirița, de la CSM Constanța, medaliat cu aur la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 616

Tenis de masă Faza județeană Constanța a ONSS și-a desemnat câștigătorii, dintre liceeni (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 618

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, trei medalii în Bulgaria, la WTT Youth Contender Panagyurishte 2024 (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 737

Constanța Sportiva Eliza Samara, în doliu. A murit tatăl ei. „De azi, ești îngerul meu păzitor, tati!“

12 Feb 2024 2727

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 809

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1125

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 963

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 869

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 890

Tenis de masă CSM Constanța, meci pe teren propriu cu ALCL TT Grand-Quevilly, în sferturile ETTU Europe Cup Women

28 Jan 2024 826

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 702

UPDATE 2. Tenis de masă Medalii pentru Constanța la Campionatul European Under-21. Finale la dublu mixt și la dublu feminin! (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 926

Tenis de masă Victorii pentru sportivele din Constanța la Campionatul European Under-21

26 Jan 2024 791