Sport

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța așteaptă reluarea SuperLigii Cristian Cojocaru - „Vom avea cea mai tânără linie a II-a din campionat“

  • În primul meci de după reînceperea campionatului, Tomitanii se vor duela cu Timișoara Saracens.
  • În lotul constănțean, sunt și veniri, și plecări de jucători.
  • Dn sezonul viitor, clubul Tomitanii va miza pe mulți tineri valoroși din Constanța
 


Reprezentanta Constanței în SuperLiga română de rugby, echipa Tomitanii Constanța, se află în această perioadă în pregătire pentru partea finală a campionatului. Jucătorii pregătiți de George Sava și Nicolae Radu Mocanu vor întâlni în primul meci Timișoara Saracens, la Brașov.

Antrenamentele Tomitanilor se desfășoară la Constanța, pe stadionul „Mihai Naca“ și pe plajă. „Ne vedem de pregătire și așteptăm să înceapă competiția, luna aceasta “, a declarat Cristian Cojocaru, președintele clubului constănțean. Din pricina problemelor financiare aduse de pandemia de coronavirus, o echipă, Gloria Buzău, s-a retras din SuperLigă, astfel că la finele sezonului 2019/2020 nu va retrograda nicio formație. Aflată pe locul șase în clasament, Tomitanii se vor duela în primul meci de la faza finală cu echipa de pe locul trei, Timișoara Saracens. „Obiectivul nostru pentru acest sezon este să ne clasăm pe locul cinci sau mai sus“, a mai spus Cristian Cojocaru.


Veniri și plecări

În ce privește lotul actual de jucători, sunt și veniri, și plecări. Au încheiat colaborarea cu clubul de pe litoral George Croitoru, Ionuț Macoveanu, Kamil Sobota și Giorgi Gigauri, în vreme ce Laurențiu Pocovnicu se va întoarce la echipă după câteva luni. Sunt câteva nume noi și la capitolul veniri, atât jucători români, cât și străini (câțiva dintre ei, din Fiji). De la Gloria Buzău au sosit Ciprian Lucaci și Cristi Boboc (acesta din urmă mai evoluând la Tomitanii).
Parteneriat cu LPS „Nicolae Rotaru“
Cristian Cojocaru a precizat că, în sezonul viitor, clubul Tomitanii va miza pe mulți tineri valoroși din Constanța. „An de an, avem pe plan local elemente promițătoare, care pot trece în întrecerile de seniori prin intermediul Tomitanilor. Pentru stagiunea următoare, avem în vedere vreo 13 tineri, toți constănțeni. Avem un parteneriat cu LPS «Nicolae Rotaru» Constanța, care va livra rugby-ului românesc la nivel de seniori copii valoroși, prin Tomitanii. Dacă SuperLiga se va relua în august, Vlăduț Burduja (linia a II-a, linia a III-a), care a împlinit 18 ani luna trecută, va deveni cu siguranță cel mai tânăr debutant din istoria competiției. Vlăduț e un copil ascultător și muncitor. Cum el e născut în 2002, iar Andrei Cabason - pe 24 decembrie 2000, vom avea cea mai tânără linie a II-a din întrecere“, a punctat Cristian Cojocaru.

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

Adrian Ion, internațional al României „Tarzan“ de la Tomitanii Constanța a făcut pregătire spartană și în izolare

„O zi de naștere minunată!“ Rugbystul Florian Ciocoiu, omul meciului Tomitanii Constanța - Știința Baia Mare, a făcut 20 de ani (galerie foto)

Criza coronavirusului Returul SuperLigii și cel al Diviziei Naționale de rugby, amânate. Adrian Ion și Ionel Melinte, mesaje (galerie foto) 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Steaua București a câștigat meciul cu Tomitanii de la Constanța

10 Oct 2020 2207

Rugbystul Adrian Ion, de la Tomitanii Constanța, convocat din nou la echipa națională

01 Oct 2020 3130

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au pierdut meciul cu Dinamo din Cupa României

26 Sep 2020 1356

Ce post TV transmite meciul de rugby Tomitanii Constanța - Dinamo, din Cupa României

25 Sep 2020 1429

Rugby Tomitanii Constanța, înfrângere în meciul cu CSA Steaua din Cupa României

19 Sep 2020 2098

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, clasare onorabilă în SuperLigă „Vrem ca, de la an la an, să facem câte un pas înainte“

07 Sep 2020 2682

Tomitanii Constanța Cristian Cojocaru - „În repriza a doua cu SCM Timișoara, am arătat că lucrurile pot merge în direcția cea bună“

02 Sep 2020 2742

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, înfrângere în barajul pentru calificarea în semifinalele SuperLigii

29 Aug 2020 2409

„Va decide forma de moment“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, optimiști înaintea duelului cu SCM Timișoara (galerie foto)

27 Aug 2020 2878

Au fost stabiliți câștigătorii programului „Promovarea Sportului de Performanță”, finanțat de Primăria Constanța. Handbalul și fotbalul iau potul cel mare! (documente)

10 Jul 2020 1255

Adrian Ion, internațional al României „Tarzan“ de la Tomitanii Constanța a făcut pregătire spartană și în izolare

03 Jun 2020 3449

Finanțator al echipei Tomitanii Constanța Una din firmele lui Adrian Istrate-Scrădeanu și-a schimbat numele. Date oficiale

04 May 2020 644

„O zi de naștere minunată!“ Rugbystul Florian Ciocoiu, omul meciului Tomitanii Constanța - Știința Baia Mare, a făcut 20 de ani (galerie foto)

14 Apr 2020 3497

Coronavirus Micii rugbyști de la Năvodari - „Dacă vă gândiți la noi, stați și voi în casă!“

04 Apr 2020 1498

Criza coronavirusului Returul SuperLigii și cel al Diviziei Naționale de rugby, amânate. Adrian Ion și Ionel Melinte, mesaje (galerie foto)

20 Mar 2020 957