„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!

Rezultat deosebit înregistrat de echipa de rugby Tomitanii Constanța, astăzi, în etapa a cincea a Diviziei Naționale de seniori.
 
Pregătită de Cristian Cojocaru și Nicolae Radu Mocanu, tânăra echipă constănțeană, nou-promovată în al doilea eșalon valoric al rugby-ului românesc, a învins în deplasare liderul clasamentului, SCM Gloria Buzău, care câștigase toate cele patru partide susținute până acum.
 
Tomitanii, care au înregistrat a doua victorie consecutivă în campionat, s-au impus cu 14-8, după un eseu al lui Ștefan Ștefăroi, transformat de Răzvan Lolea, și un eseu de penalizare. Gazdele au punctat dintr-un eseu și o lovitură de pedeapsă. 

Un meci greu, jucat pe o vreme câinoasă și pe un teren foarte greu. Am dominat primele 10-15 minute, am stat numai în terenul adversarului, pe un joc tactic, cu piciorul. Au avut și ei câteva ocazii de a marca. Gazdele au deschis scorul, 3-0, și au mai avut o situație, după care noi am pus presiune mult mai mare, pe un joc cu piciorul, au greșit, am adus balonul în apropierea 22-lui și a venit acea grămadă, împingându-i până în but. Ni s-a acordat un eseu de penalizare, iar la pauză am intrat în avantaj cu 7-3.  După aceea, ambele echipe au avut aceeași strategie, tot jocul cu piciorul. Din cauza vremii, au apărut greșeli și de o parte, și de alta de mânuire a balonului. Băieții noștri au avut o inițiativă de atac, iar Ștefan Ștefăroi a așteptat, a interceptat balonul și s-a dus în eseu.  S-a făcut 14-3 pentru noi, iar scorul final, 14-8, s-a stabilit după un eseu al gazdelor, a povestit Cristian Cojocaru desfășurarea meciului de la Buzău. 

 
„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“, a postat pe Facebook Cristian Cojocaru, dezvăluind că victoria de azi îi este dedicată unuia dintre jucătorii Tomitanilor, Petre Neacșu, și tuturor susținătorilor echipei, mulți dintre ei venind și la meciul de la Buzău. 
Am obținut o victorie importantă, învingând echipa care câștigase toate cele patru partide susținute până acum în acest campionat. Petre Neacșu s-a accidentat la antrenamentul de alaltăieri, rupându-și tendonul achilian. Băiatul a fost operat și va reveni după opt – zece săptămâni. Petre e un tip care a venit cu sufletul alături de Constanța și numai ghinionul a făcut să se accidenteze, la un antrenament. Acest succes i-l dedicăm lui, dar și celor care ne sunt alături. În etapa viitoare, avem iar un meci complicat, în deplasare cu Știința Petroșani, dar suntem încrezători, a mai spus Cristian Cojocaru.  
 
Tot astăzi, în aceeași etapă, vicecampioana CS Năvodari a pierdut cu 8-13 disputa de pe terenul formației Știința Petroșani. Oaspeții au marcat dintr-un eseu și o lovitură de pedeapsă, iar petroșănenii au avut un eseu, o transformare și două lovituri de pedeapsă. 
 
Sursa foto: Facebook (Cristian Cojocaru)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mircea Paraschivescu

28 Oct, 2017 18:39

Bravo. Bravo. Bravo. Acest rezultat vă obligă să câștigați campionatul DNS și să promovați în Superliga, de fapt obiectivele voastre. FELICITĂRI tuturor, jucători, sponsori, antrenori, managerul.

Mircea Paraschivescu

28 Oct, 2017 18:19

Bravo. Bravo. Bravo. O victorie mare care vă pune in postura de mari favoriți la calificarea în Superliga și la titlul de campioni DNS, de fapt obiectivele voastre. FELICITĂRI.

Articole asemanatoare

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1132

Asociaţia Rugby XV Constanţa, radiată de Tribunalul Constanța! Explicațiile judecătorilor

14 Jan 2024 845

Rugby Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea

09 Jan 2024 1156

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

15 Nov 2023 1751

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1289

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1306

Rugby Echipa Under-16 Tomitanii Constanța a învins în deplasare CSA CSS Steaua 1 București

27 Oct 2023 1618

Constanța „Trei, doi, unu și! Tomitanii!“. Rugbyștii, alături de antrenorul lor, Cristian Cojocaru, și în ziua sa cea mare (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1745

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3365

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 1683

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1266

Rugby Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța și-a aflat adversara din semifinală

10 May 2023 1628

Editorial Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit

04 May 2023 2284

Rugby În careul de ași! Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2023 2052

Zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Cupa 1 Mai, urmată de importantul meci al Tomitanilor (GALERIE FOTO)

27 Apr 2023 2311