Rugbystul Cristi Boboc, la Națională și pentru meciurile cu Argentina și Scoția

 
 
  • Cristi Boboc este căpitanul echipei Tomitanii Constanța, dar la finele acestei luni se va transfera la o altă echipă din SuperLigă.
  • Rugbystul a debutat sub tricolor într-o partidă cu Spania, iar contra Georgiei a fost titular.
  • România dispută un nou amical contra unei formații din Turneul celor 6, după ce, în 2006, tricolorii întâlneau tot Scoția. 
 
Echipa națională de rugby a României va disputa luna viitoare două meciuri test World Rugby, cu Argentina (pe 3 iulie) și cu Scoția (pe 10 iulie), confruntările urmând a fi găzduite de București.
 
Argentina se află pe locul 9 în clasamentul mondial, iar Scoția ocupă poziția a opta în lume. România dispută astfel un nou amical contra unei formații din Turneul celor 6, după ce, în 2006, tricolorii întâlneau tot Scoția. În vederea celor două partide luna viitoare, staff-ul tehnic al selecționatei României a convocat 40 de jucători (25 de înaintași și 15 jucători de treisferturi), între care se află și Cristi Boboc (linia a III-a), căpitanul echipei Tomitanii Constanța, dar care se va transfera la o altă echipă din SuperLigă la finele acestei luni. Cristi Boboc este un obișnuit al lotului național în ultima perioadă. El a debutat sub tricolor într-o partidă cu Spania, iar contra Georgiei a fost titular.
 

„Nu mă așteptam niciun moment să debutez“

Într-un interviu postat pe site-ul oficial al Federației Române de Rugby, Cristi Boboc povestește cum a trăit primele sale prezențe la echipa națională. „Ținând cont de faptul că era prima mea convocare la națională, nu mă așteptam niciun moment să debutez. M-am gândit că este o experiență care mă va ajuta să văd unde sunt în acest moment și cum mai pot crește și evident, să profit cât mai mult de faptul că sunt aici, să învăț cât mai multe lucruri. Nu mă așteptam să debutez, mai ales la un meci atât de important precum cel cu Spania. Am intrat în ultimele 12 minute ale partidei și era o presiune foarte mari pe noi, pe cei care eram pe margine, pentru că trebuia să ținem în continuare scorul, să intrăm direct în meci, să ne mobilizăm din prima secundă în care am pus piciorul pe teren, să nu greșim. Mă bucur că am reușit să facem acest lucru și că debutul meu la echipa națională este legat de o victorie. În ce privește meciul cu Georgia, nu mă așteptam ca staff-ul să aibă atât de multă încredere în mine și să mă joace în acest meci important, cu o miză foarte mare. A fost incredibil să fiu pe teren, să joc, să fiu alături de băieți. Presiunea este destul de mare, ești la echipa națională, nu există jumătăți de măsură, trebuie să dai totul la fiecare antrenament, să fii acolo 100%“, a menționat Cristi Boboc, potrivit sursei citate.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Rugby Romania)
 

Citește și:
 
Căpitanul Cristi Boboc se desparte de Tomitanii Constanța
„O mână de oameni am încercat să ducem meciurile la capăt“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două fotbaliste constănțene, convocate la selecția pentru formarea primei tabere de pregătire pre-olimpice

25 Aug 2021 2492

Căpitanul Cristi Boboc se desparte de Tomitanii Constanța „O mână de oameni am încercat să ducem meciurile la capăt“

15 Jun 2021 5239

SOS Tomitanii Constanţa! Rugby în regim de avarie. Se caută în continuare jucători care să ajute echipa pe bază de voluntariat

26 May 2021 5692

Rugbystul Cristi Boboc, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României şi pentru meciul cu Portugalia

12 Mar 2021 3646

Rugbystul Cristi Boboc, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciurile din Rugby Europe Championship

18 Feb 2021 4284

Rugbystul Cristi Boboc, de la Tomitanii Constanţa, pregătire cu România pentru meciul cu Belgia

23 Jan 2021 1993

Tomitanii Constanţa Cristi Boboc - „Pentru 2021, sperăm să trecem peste perioada cu pandemia şi să ne clasăm şi mai bine”

08 Jan 2021 4250

Cristi Boboc, finalist la Jocurile Mondiale Universitare din Italia

16 Jul 2019 2307

Atleta constănțeană Cristina Bujin, vicecampioană balcanică de sală (galerie foto)

16 Feb 2019 2649

Cristi Boboc şi Cristina Bujin vor concura la Campionatul Balcanic de atletism pentru seniori

14 Feb 2019 2306

Naţionalele de atletism Cristi Boboc l-a învins pe Marian Oprea şi a luat aurul la triplusalt. Cristina Bujin, vicecampioană (galerie foto)

08 Feb 2019 4472

Pe ce locuri s-au clasat la Campionatul Balcanic Cristina Bujin şi Cristi Nicuşor Boboc, de la CS Farul Constanţa

18 Feb 2018 2760

Cristina Bujin şi Cristi Boboc, de la CS Farul Constanţa, concurează la Campionatul Balcanic

17 Feb 2018 3374

Sportivi constănţeni la Jocurile Francofoniei 2017

06 Jul 2017 2604

Cluburile din Constanţa, medaliate la Bucureşti Cristian Radu, dublu campion naţional la atletism

20 Feb 2017 5026