Rugbystul Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, convocat la Naţionala de seniori a României (galerie foto)

Echipa naţională de rugby (seniori) a României desfăşoară în perioada 9 - 21 noiembrie, un stagiu de pregătire la Snagov, aceasta fiind prima acţiune a primei reprezentative tricolore sub conducerea noului antrenor principal, englezul Andy Robinson.
 
Acesta a convocat la stagiul de la Snagov 37 de jucători (19 înaintaşi şi 18 jucători de treisferturi), 35 fiind de la cluburi din ţară, iar doi de la formaţii din străinătate, neparticipând mai mulţi stranieri din pricina programului competiţional al echipelor lor. Între cei convocaţi din ţară se află şi Kamil Mihai Sobota, de la Tomitanii Constanţa. Născut la Cluj, în vârstă de 25 de ani, Kamil (linia a III-a, 1,90 m - 114 kg) bifează o premieră pentru Tomitanii, fiind primul jucător din istoria de numai zece ani a clubului de pe litoral (pornit de la o grupă de copii şi ajuns în SuperLigă) convocat la prima reprezentativă de seniori a României.
 
„Ne bucurăm pentru această convocare şi sperăm să urmeze şi altele. Ne dorim ca România să se califice la Campionatul Mondial din 2023, din Franţa, iar în lotul pentru această competiţie să fie şi jucători de la Tomitanii“, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor şi preşedinte la clubul constănţean. La Tomitanii joacă şi căpitanul echipei naţionale, Adrian Ion („Tarzan“), însă acesta a ratat convocarea pentru cantonamentul de la Snagov din pricina unei accidentări.
 
„Ceea ce ne propunem pentru acest stagiu este să începem să implementăm planurile pe care le avem pentru rugbyul românesc. Este esenţial să pot prezenta echipei cum cred eu că poate progresa România, paşii pe care trebuie să îi facem ca să ajungem în vârful eşalonului doi. Cantonamentul va fi unul intens, cu accent pe viteză şi abilităţile tehnice în ceea ce priveşte partea de atac, şi cu accent pe dinamism şi componenta fizică, pe partea de apărare. Doresc să mulţumesc tuturor cluburilor din SuperLiga CEC Bank că au lăsat jucătorii la acest cantonament”, a declarat Andy Robinson, potrivit frr.ro.  
 
Din lotul pentru stagiul de la Snagov face parte şi Dragoş Ser (linia a III-a) - de la CSA Steaua Bucureşti), rugbyst care a evoluat și la Tomitanii Constanţa. De asemenea, la reprezentativă au fost convocaţi şi Vlăduţ Popa (centru), şi Ionel Melinte (aripă) - ambii, de la Timişoara Saracens, dar care au jucat în anii trecuţi şi la Cleopatra Mamaia, Melinte fiind constănţean (originar din Ghindăreşti).
 
Citeşte şi:
 
Echipa Tomitanii Constanţa are doi jucători convocaţi la lotul naţional Under-20, care se pregăteşte pentru Campionatul European

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Rugbyştii Adrian Ion şi Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciul cu Belgia

11 Mar 2020 4208

Un rugbyst de la Tomitanii Constanţa va fi titular în meciul Portugalia - România, din Rugby Europe Championship

08 Feb 2020 3687

Doi rugbyşti de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru debutul în Rugby Europe Championship 2020

10 Jan 2020 4108

La Constanţa au venit şi doi jucători din România Farul l-a transferat pe australianul Keith Masima

20 Jan 2015 2403

Un jucător australian şi doi români, noutăţi de moment la Farul Constanţa

19 Jan 2015 2701