Sâmbătă, e ziua ei de naștere Mariana Nenu, de la UltraRun Constanța, a stabilit un record mondial la alergare pe bandă timp de șase ore

  • Mariana Nenu și alți alergători au participat la un eveniment umanitar în județul Vâlcea.   
  • Alergătoarea are o poveste deosebită de viață și a practicat și alte sporturi în afară de atletism.
  • În acest an, sportiva a obținut un rezultat important și la Autism 24 h „Marea Neagră“.
 
Performanță deosebită pentru alergătoarea bârlădeană Mariana Nenu, legitimată la ACS UltraRun Constanța. Sportiva care, sâmbătă, 18 iulie, va împlini 46 de ani, a participat la un eveniment caritabil în comuna Măciuca, din județul Vâlcea, unde a avut o dublă satisfacție.
Mariana (deținătoare a recordului național la 6 ore alergare șosea) s-a numărat printre cei care care au răspuns prezent la evenimentul umanitar în sprijinul mai multor copii din Rm. Vâlcea diagnosticați cu autism. Mariana, Daniel Trușcă (deținătorul recordului național la 48 de ore alergare șosea) și George Bălașa au alergat, timp de șase ore, fiecare pe câte o bandă, iar echipa formată din Cecilia Cataniciu, Mihaela Rovența, Iulian Săndulescu și Mugur Mărcoianu au alergat pe bandă în regim de ștafetă, același timp, cu speranța că împreună vor putea susține parte din terapiile extrem de costisitoare pentru evoluția acelor copii. Startul ultra-alergării a fost dat de Anastasia, o fetiță din Rm. Vâlcea care are autism. La evenimentul caritabil, Mariana Nenu a avut împlinirea sufletească de a veni în sprijinul unor copii cu probleme, dar și de a realiza un record mondial, la alergare pe bandă timp de șase ore!

Sunt siguri că va mai doborî un record


„...și da, în Comuna Măciuca - Județ Vâlcea, la Forest Retreat & Spa, Mariana Nenu a stablit un nou record mondial la alergare pe bandă 6h, cu 70,98 km, record care a durat numai 4 zile pentru că, la data de 1 iulie, sportiva Lisa Ring din Suedia a alergat nu mai putin de 75,156 km (*not yet verified). Recordul a fost înregistrat cu ocazia evenimentului caritabil pentru susținerea terapiilor micuței Anastasia Tomoiaga, diagnosticată cu autism - Centrul Terapeutic Prietenii Anastasiei. Suntem mândri de Mariana și o iubim sincer! Suntem siguri că Mariana va stabili un nou record la alergare pe bandă, tot la Forest Retreat & Spa! Felicitări Mariana! Mulțumiri din inimă Forest Retreat & Spa Damila Johnson Fitness Romania Remservice InfinityRun! Fără inimile Running Hearts, acest record nu ar fi fost posibil!“, se arată pe pagina de Facebook „Running Hearts“. „Omologat… Nou record mondial în proba de 6 ore alergare pe bandă, stabilit de sportiva Mariana Nenu, din cadrul ACS UltraRun Constanța. Felicitări, Mariana Nenu, pentru această performanță mondială!“, a fost subliniată performanța Marianei și pe pagina de Facebook a clubului ei, UltraRun Constanța.

A fost cu „Exatlon“ în Republica Dominicană


În anii trecuți, Mariana Nenu a fost una dintre concurentele de la reality-show-ul „Exatlon“, de la Kanal D, petrecând, în echipa Războinicilor, 11 săptămâni în Republica Dominicană, în cadrul emisiunii de televiziune. O mare iubitoare de mişcare şi concurentă la ultramaratoane, bârlădeanca a participat, în 2018, și la Maratonul Nisipului, de la Mamaia, în cursa de 10 kilometri. Sportiva a ocupat locul doi în secţiunea 40-49 ani, poziţia a şasea în ierarhia feminină şi poziţia a 45-a în clasamentul general (bărbaţi şi femei). În 2017, atleta a participat, în Grecia, la dura întrecere Spartathlon, care a măsurat 246 de kilometri. Mariana Nenu are o poveste de viaţă impresionantă. O perioadă, când era mică, a crescut la o casă de copii. Înainte de a face atletism, a practicat gimnastica. A lucrat într-un restaurant, iar apoi ca menajeră.

A făcut și gimnastică, oină sau karate shotokan


În 2019, ACS Ultrarun Constanța s-a aliniat cu trei reprezentanți la Campionatului Mondial de alergare de 24 de ore, desfășurat în localitatea franceză Albi (85 de kilometri de Toulouse), Daniel Antonaru, Radu Roman și Mariana Nenu, România participând cu nouă sportivi (cinci la masculin și patru la feminin). Înainte de această competiție, Federația Română de Atletism a prezentat concurenții tricolori la concurs, deci și pe Mariana Nenu. „Am făcut gimnastică de la 3 la 9 ani. Apoi am făcut atletism, oină, și iar atletism. Am făcut 4 ani de karate shotokan. M-am reapucat de alergare în 2015, când am alergat pentru o cauză nobilă, pentru fostul jucător de rugby George Baltă. De atunci m-au atras probele lungi. Am început cu 6 și 12 ore. În 2016, la Campionatul Național de 12H, am fost pe locul 1 în România. Apoi am trecut la 24H. Am vrut să îmi depășesc limitele. Am la active 7 curse de 24H în Italia, Austria și România. Îmi plac cursele de 24H. Trebuie să fii foarte bine antrenat totuși. Nu poți să te bagi în astfel de curse fără o pregătire exemplară“, declara Mariana pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.

A doua la ultramaratonul Autism 24 h „Marea Neagră“  


În acest an, Mariana a luat parte și la ultramaratonul Autism 24 h „Marea Neagră“,  iar, pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu s-a desfășurat pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19. Astfel, cei 150 de participanți înscriși la cursă, care au avut și calitatea onorifică de ambasadori ai întrecerii, au alergat în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolați în casă și care nu au posibilitatea de a-și continua tratamentul. Dintre cei 150 de alergători cel puțin 100 au parcurs, în timpul celor 24 de ore cât a durat concursul, peste 100 de kilometri, iar Mariana s-a clasat pe locul doi, cu 220,98 km.  

Sursa foto: Running Hearts

Citește și:

Podiumul ultramaratonului Autism 24 h „Marea Neagră“ a fost ocupat numai de alergătoare (galerie foto)

Trei reprezentanți ai ACS Ultrarun Constanța participă la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore

„M-am bucurat de mişcare“ După ce a părăsit Exatlon şi Republica Dominicană, Mariana Nenu a concurat, la Mamaia, la Maratonul Nisipului (galerie foto)

Imagini de la eveniment UPDATE. Soldați români, prezenți cu un obuzier la startul Maratonului Nisipului, de la Mamaia. A concurat şi Mariana Nenu, de la Exatlon (galerie foto+video)


 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Familia campioană din Cernavodă Mădălina și Vicențiu Culea, opt medalii la Naționale (șase de aur). Soția a stabilit un record al României (GALERIE FOTO)

23 Aug 2023 5547

Constanța Cine a urcat pe podium la Maratonul Nisipului. Curse de-a lungul plajei, într-o atmosferă spectaculoasă (GALERIE FOTO)

01 May 2023 2133

Atletul veteran din Eforie Nord Vasile Apetroaie, un nou titlu de campion național. Aur la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 3108

Podiumul ultramaratonului Autism 24 h „Marea Neagră“ a fost ocupat numai de alergătoare (galerie foto)

03 May 2020 4868

Trei reprezentanți ai ACS Ultrarun Constanța participă la Campionatul Mondial de alergare de 24 de ore

23 Oct 2019 2047

„M-am bucurat de mişcare“ După ce a părăsit Exatlon şi Republica Dominicană, Mariana Nenu a concurat, la Mamaia, la Maratonul Nisipului (galerie foto)

26 Mar 2018 6978

Imagini de la eveniment UPDATE. Soldați români, prezenți cu un obuzier la startul Maratonului Nisipului, de la Mamaia. A concurat şi Mariana Nenu, de la Exatlon (galerie foto+video)

25 Mar 2018 3571