Şase fotbalişti de la Academia „Gheorghe Hagi“ pleacă să joace la Moscova

Nouă tineri jucători de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ au fost convocaţi la loturile naţionale. Selecţionerul reprezentativei de până în 16 ani, Adrian Boingiu, a convocat şase constănţeni pentru turneul amical pe care România îl va întreprinde la Moscova (Rusia), în intervalul 18 - 24 august. Cei şase jucători convocaţi sunt: Rareş Murariu, Radu Boboc, Raul Vidrăsan, Robert Neciu, Mihai Ene şi Alexandru Măţan. România U-16 va întâlni echipele similare ale Rusiei (19 august), Serbiei (21 august) şi Ciprului (23 august). Reunirea lotului este programată pe 16 august.
 
Alţi doi jucători ai Academiei „Hagi“ convocaţi la loturile naţionale sunt Rareş Oană şi Giani Gherghiceanu. Aceştia au fost chemaţi de selecţionerul lotului U-15, Gabriel Manolache, pentru un stagiu de pregătire care va avea loc la Buftea, în perioada 21 - 24 august. Selecţionerul lotului U-19, Doru Isac, l-a convocat pe Florin Cioablă pentru acţiunea programată pe 19 şi 20 august. Pe 19 august, este fixat un antrenament, iar pe 20 august (de la ora 18.00), este planificat un meci de verificare în compania divizionarei secunde FC Voluntari.
În meciul amical pe care echipa naţională de tineret a României l-a câştigat contra Italiei, la Ploieşti (scor 2-1, goluri Puşcaş 30 şi Bălaşa 44), selecționerul Viorel Moldovan a folosit șase jucători ai Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“: Alexandru Buzbuchi, Bogdan Țâru, Ionuț Puțanu, Dragoș Nedelcu, Florin Tănase și Alexandru Mitriță.
Buzbuchi (portar) şi Ţâru (fundaş central) au fost titulari și au jucat tot meciul. Un alt stoper, Puțanu, a intrat pe teren în minutul 81. Nedelcu (mijlocaș defensiv) a fost titular și a evoluat până în minutul 67. Tănase (atacant) a intrat în joc la pauză, iar Alexandru Mitriță (atacant) a fost titular și a evoluat până la pauză, oferind centrarea la golul înscris de Bălașa. Moldovan a utilizat alți trei jucători produși de centrul de copii și juniori al Academiei „Hagi“: Gabriel Iancu (cel care a fost căpitanul echipei, de la Steaua), Mihai Bălașa (de la AS Roma) și Alin Toșca (de la Steaua).

Sursa foto: Academia Hagi

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.