„Sauna“ de la Sala Sporturilor „Atât sportivii Constanței, cât și spectatorii care doresc să îi susțină merită o sală climatizată corect“

 

 
  • Pe lângă mai multe probleme cu care se confruntă, sala nu dispune de aer condiționat, astfel că temperatura ridicată îi face să sufere din acest punct de vedere pe cei din incintă.
 
A început sezonul sportiv de vară la Constanța, a reînceput „chinul“ în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, atât pentru spectatori, cât și pentru sportivii care se înfruntă pe teren. 
 
Pe lângă mai multe probleme cu care se confruntă, sala nu dispune de aer condiționat, astfel că temperatura ridicată îi face să sufere din acest punct de vedere pe cei din incintă. După partida de handbal CSM Constanța - CSM Focșani 2007, din prima etapă a Ligii Naționale, ediția 2022/2023, pe adresa redacției am primit un email, în care o persoană, spectator la respectivul meci, se plânge de această situație și o aduce în atenția autorităților.
   
„Vă scriu în calitate de cetățean al Municipiului Constanța, care astăzi (n.r. luni) și-a dorit să participe la meciul de handbal al echipei masculine CSM Constanța. Temperatura în sală depășea 40 grade, pur și simplu curgea apa pe noi, aveam hainele ude (bineînțeles, apa a trebuit să o lăsăm la intrare). Consider că atât sportivii Constantei, cât și spectatorii care doresc să îi susțină merită o sală climatizată corect. Atragem atenția autorităților locale asupra problemei!“, este mesajul primit.

„Sunt de acord cu acest aspect care a fost semnalat. Am avut discuții și am făcut demersuri în acest sens, la nivel de documentație, pentru refacerea instalației electrice a Sălii Sporturilor «Simona Amânar», iar ulterior să intervenim cu o instalație de climatizare, care să fie eficientă atât în sezonul estival, cât și în cel de iarnă. Vom vedea în ce măsură Ministerul Sportului poate să ne susțină în acest demers, de așa manieră încât toată activitatea sportivă, amplă, care se desfășoară în sală să beneficieze de condiții optime. În funcție de rectificarea bugetară la nivel național, vom vedea în ce măsură va exista disponibilitate. Altfel, imobilul Sălii Sporturlor de la Constanța se poate moderniza prin proiecte pe fonduri europene“, a declarat Florina Cristache, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța.
 
Construită între septembrie 1957 și martie 1958 și inaugurată pe 1 iunie 1958, Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța se află actualmente în domeniul public al Statului Român și în administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Însă Consiliul Local a solicitat, printr-o hotărâre, Guvernului României ca Sala Sporturilor, alături de alte obiective sportive, să treacă în domeniul public al municipiului Constanța.
 
În orașul de la malul mării se așteaptă și construirea, în Complexul Sportiv Badea Cârțan, a Sălii Polivalente, în acest moment lucrările fiind în derulare. Pe 19 august a.c., ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a vizitat șantierul Sălii Polivalente. Ministrul a dat asigurări că există finanţare și le-a recomandat constructorilor să grăbească ritmul lucrărilor. „Acum, lucrările sunt finalizate în proporţie de 47%. S-a avansat, dar se poate avansa și mai mult. Termenul de finalizare era ianuarie 2023, termenul va fi ajustat, dar trebuie să vedem o mobilizare mai bună“, a spus ministrul, cu prilejul vizitei. La viitoarea sală Polivalentă urmează racordarea la utilități, iar, în acest sens, Primăria Constanța achiziționează serviciul de proiectare pentru autorizația de construire și proiect tehnic și detalii de execuție pentru racordarea la utilități și lucrări tehnico - edilitare a Sălii de sport Polivalentă 5.000 locuri. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 august a.c., ora 15.00, în SEAP.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:
 
Handbal
CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

 
Sala Sporturilor din Constanța va purta numele marii campioane Simona Amânar

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei CSM Constanța a cedat și în a doua dispută cu Rapid București, nu a putut produce surpriza (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 559

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 476

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 778

Volei CSM Constanța a cedat în duelul cu revelația sezonului, Corona Brașov (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 816

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 558

CSM Constanța Voleibalistele au trecut de FC Argeș în minimum de seturi (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 813

Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Minaur Baia Mare pentru argintul Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1057

LIVE TEXT. Handbal CSM Constanța, învinsă de Dinamo în EHF European League și pe litoral (FOTO+VIDEO)

27 Feb 2024 1362

Handbal Juniorii 3 de la CSM Constanța s-au calificat în Grupa Principală „Speranță“ 1. Victorie în meciul decisiv cu LPS Brăila (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 696

Victorie și calificare în play-off pentru voleibaliștii de la CSM Constanța (GALERIE FOTO)

25 Feb 2024 563

Baschet feminin Succes clar a CSM Constanța împotriva Rapidului. Victoria cu numărul 13 în acest sezon (GALERIE FOTO)

25 Feb 2024 572

Baschet feminin CSM Constanța vizează a 13-a victorie stagională în fața Rapidului

23 Feb 2024 606

UPDATE. Volei CSM Constanța a condus la seturi campioana României, Volei Alba Blaj, care s-a impus, în cele din urmă (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Feb 2024 1214

Baschet. Joi, 15 februarie 2024 CSM Constanța - Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, un meci cât un campionat. „Hai la sală!“. Intrarea e liberă

14 Feb 2024 1173

Intrarea este liberă CSM Constanța - Füchse Berlin, meci - eveniment în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, în EHF European League! (VIDEO)

12 Feb 2024 1513