Scrimă. Farul Constanța Theodora Ion, Florin Mirică și Horia Nistor au depășit faza grupelor la Cupa Mondială din Italia (GALERIE FOTO)


 
  • Întrecerea s-a desfășurat în Italia, la Udine, România înscriind în concurs șapte sportivi și o sportivă.
  • Theodora Ion a depășit faza grupelor, după patru victorii în șase meciuri, intrând apoi în primul tur al tabloului preliminar, în care a pierdut.
  • În concursul masculin, Florin Mirică și Horia Nistor au ieșit și ei din grupă, dar au cedat în meciul următor, nereușind să pătrundă pe tabloul principal.
 
România a participat la Cupa Mondială pentru spadă la juniori (categoria de vârstă Under-20), iar din delegația tricoloră au făcut parte și trei reprezentanți ai CS Farul Constanța, pregătiți de Mihaela Ion.
 
Întrecerea s-a desfășurat în Italia, la Udine, România înscriind în concurs șapte sportivi și o sportivă. Spadasinii Farului au fost Florin Mirică, Horia Nistor și Teodora Ion, singura româncă prezentă la Cupa Mondială. Aceasta a depășit faza grupelor, după patru victorii în șase meciuri, intrând apoi în primul tur al tabloului preliminar, în care a întâlnit o junioară din Italia, Constanza Greggi, în fața căreia a cedat cu 11-15, fiind astfel eliminată din întrecere și ocupând locul 72 în clasamentul final. În grupă, rezultatele Theodorei au fost: 5-4 cu Yulia Mukoid (Ucraina), 5-2 cu Noa de Clerck (Belgia), 5-1 cu Nahir Lopez Rodriguez (Spania), 3-5 cu Dinara Anis (Estonia), 5-4 cu Erin Pedler (Germania) și 2-5 cu Gaia Caforio (Italia).
 
În concursul masculin, Florin Mirică și Horia Nistor au ieșit și ei din grupă, dar au pierdut în meciul următor (din primul tur al tabloului preliminar), nereușind să pătrundă pe tabloul principal. Florin Mirică a fost învins de elvețianul Aurele Favre cu 15-14, în timp ce Horia Nistor a încheiat cu o înfrângere la limită (14-15) partida contra belgianului Finian Reijnaers.    
 
În luna decembrie a anului trecut, CS Farul Constanța a avut reprezentare și în lotul României care a participat la Memorial Jean Link et Ally Doerfel - Cupa Mondială, întrecere de spadă pentru juniori desfășurată în Luxemburg. Este vorba de Florin Mirică și Theodora Ion. Sportivul a încheiat concursul pe poziția a 40-a în clasamentul general. În grupa a 11-a, scrimerul de la CS Farul a izbutit cinci victorii în cele șase meciuri jucate, astfel că s-a calificat direct în turul secund al tabloului preliminar, fază a întrecerii în care s-a duelat cu Kevin van Rooij, din Olanda. Românul s-a impus cu 15-6, avansând pe tabloul principal. În primul tur din această etapă, Florin Mirică l-a avut ca adversar pe italianul Edoardo Diana, care a câștigat cu 15-9. În această situație, scrimerul de la CS Farul a fost al 40-lea în topul general.
 
Theodora Ion a făcut parte dintre cele șapte românce care au intrat în concurs în Luxemburg. Sportiva constănțeană a pătruns pe tabloul preliminar, unde a pierdut în primul tur (14-15 cu Patricie Proksikova, din Cehia), la fel ca alte patru tricolore. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Mihaela Ion)

 
Citește și:
 
Scrimă
Florin Mirică și Theodora Ion, de la CS Farul Constanța, au evoluat, în Luxemburg, la Memorial Jean Link - Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

 
CS Farul Constanţa, rezultate meritorii
Horia Nistor şi Theodora Ion au evoluat în optimi la Campionatul Mondial de scrimă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scrimă Și echipa feminină a CS Farul Constanța a urcat pe podium la Naționale

21 Jan 2023 1744

Scrimă Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 1444

Scrimă Theodora Ion și Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, au evoluat la Belgrade Trophy - FIE Satellite Tournament (GALERIE FOTO)

16 Sep 2022 1366

CSS1 Constanța Scrimerul Mihai Ghencea, cadetul cel mai bine clasat la Naționalele seniorilor. Va participa la Tirrenia Olympic Experience (GALERIE FOTO)

11 Jun 2022 1503

Scrimă Florin Mirică și Theodora Ion, de la CS Farul Constanța, au evoluat, în Luxemburg, la Memorial Jean Link - Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

11 Dec 2021 2317

CS Farul Constanţa, rezultate meritorii Horia Nistor şi Theodora Ion au evoluat în optimi la Campionatul Mondial de scrimă

13 Apr 2021 4297

Cinci reprezentanţi ai CS Farul, la Mondialele de scrimă. O parte dintre tricolori, pregătire la Constanţa

02 Apr 2021 5640

Echipa feminină a CSS1 Constanţa şi Theodora Ion, de la CS Farul, pe podium în întrecerea cadetelor de la Naţionale (galerie foto)

27 Jan 2020 3767

Theodora Ion, două medalii CS Farul şi CSS1 Constanţa, pe podium la Campionatul Naţional de speranţe la scrimă (galerie foto)

20 Nov 2019 2264

Cupa României la spadă. CS Farul Constanţa a urcat de două ori pe podium (galerie foto)

25 Sep 2019 2266

Medalii pentru cluburile din Constanţa la ediţia a doua a Memorialului „Ioan Popa“ la spadă

23 Apr 2019 2616

Scrimă Medalii pentru CS Farul Constanţa şi CSS1 Constanţa la Naţionalele de speranţe (galerie foto)

21 Nov 2018 3612

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iulie 2018

20 Jul 2018 2587

Spadasinii de la CS Farul Constanţa, clasări bune Theodora Ion, locul şase la Budapesta, în circuitul internaţional „Olimpici“ (galerie foto)

21 Feb 2018 2383

În finala mare, au învins Steaua Spadasinele de la CS Farul Constanţa au devenit campioane naţionale

27 Jun 2017 3696