Scrimă Florin Mirică și Theodora Ion, de la CS Farul Constanța, au evoluat, în Luxemburg, la Memorial Jean Link - Cupa Mondială (GALERIE FOTO)


 
  • Florin Mirică s-a calificat direct în turul secund al tabloului preliminar.
  • Theodora Ion a pătruns pe tabloul preliminar, unde a pierdut în primul tur, la fel ca alte patru tricolore.  
  • Anterior, scrimerii de pe litoral participaseră și la Campionatul Național de cadeți și junior la spadă, iar rezultatele au fost foarte bune,
 
CS Farul Constanța a avut reprezentare în lotul României care a participat la Memorial Jean Link et Ally Doerfel - Cupa Mondială, întrecere de spadă pentru juniori desfășurată în Luxemburg.
 
Este vorba de Florin Mirică și Theodora Ion (antrenor, Mihaela Ion). Sportivul a încheiat concursul pe poziția a 40-a în clasamentul general. În grupa a 11-a, scrimerul de la CS Farul a izbutit cinci victorii în cele șase meciuri jucate, astfel că s-a calificat direct în turul secund al tabloului preliminar, fază a întrecerii în care s-a duelat cu Kevin van Rooij, din Olanda. Românul s-a impus cu 15-6, avansând pe tabloul principal. În primul tur din această etapă, Florin Mirică l-a avut ca adversar pe italianul Edoardo Diana, care a câștigat cu 15-9. În această situație, scrimerul de la CS Farul a fost al 40-lea în topul general.
 
Theodora Ion a făcut parte dintre cele șapte românce care au intrat în concurs în Luxemburg. Sportiva constănțeană a pătruns pe tabloul preliminar, unde a pierdut în primul tur (14-15 cu Patricie Proksikova, din Cehia), la fel ca alte patru tricolore.  
 
Aur și argint la Naționale
 
Anterior, scrimerii de pe litoral participaseră și la Campionatul Național de cadeți și juniori (masculin și feminin) la spadă, iar rezultatele au fost foarte bune, CS Farul obținând două medalii la cadeți, aur la fete și argint la băieți! În formula Roxana Bulborea, Theodora Ion, Mara Ismăileanu și Casandra Rezeanu, faristele au avut un parcurs perfect, în finală dispunând de CSA Steaua 1, scor 45-38. „După victoria cu LPS Craiova 1, scor 45-30, în semifinale dobrogencele au câștigat la mare luptă întâlnirea cu ardelencele de la LPS Bihorul Oradea, scor 45-53. În finală, CS Farul Constanța a trecut de CSA Steaua 1 pentru care au tras Diana Dona, Ana Pîrva, Emma Șonț, Rodica Ștefănescu. Sportivele militare au condus doar în primul releu după care spadasinele de la Constanța au trecut în față. Echilibrul s-a rupt după releul 4, fetele de la Constanța nu au mai cedat până la ultimul asalt, scor final 45-38“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Scrimă.
 
Tot la cadete, CSS1 Constanța (antrenori, Ion Nițulescu și Monica Marinescu) a fost aproape de a urca pe podium, dar a cedat cu 37-45 în meciul pentru medalia de bronz în fața LPS Bihorul Oradea, ocupând la final locul 4. CSS1 Constanța a evoluat cu echipa: Miruna Ciobanu, Eva Mateescu, Andreea Niculai și Maria Stan.   
 
Finală interzisă cardiacilor
 

În întrecerea de la băieți, finala s-a disputat între CSA Steaua și CS Farul (Florin Mirică, Horia Nistor, Andrei Papp, Dimu Purcărea), iar învingătoarea, Steaua, s-a impus la capătul unui meci de infarct. „Finala dintre Steaua și Farul a fost spectaculoasă și interzisă cardiacilor. Răsturnările de scor au fost destule, constănțenii conducând chiar cu 29-28 înainatea ultimului releu. A urmat însă un nou meci bun al lui Rareș Marghescu (10-8 cu Horia Nistor) și Steaua s-a impus la limită, 38-37, cucerind titlul național la spadă cadeți“, se precizează pe site-ul oficial al FRS. Pe locul șapte s-a clasat CSS1 Constanța 1 (Mihai Ghencea, David Pădureanu, Ștefan Sita), iar CSS1 Constanța 2 (Ștefan Baciu, Luca Iliuță, Mihai Slave) a ocupat poziția a 11-a.
 
În întrecerile de la juniori, formațiile din Constanța s-au clasat astfel: la fete - CS Farul (Roxana Mihaela Bulborea, Theodora Ion, Mara Ismăileanu, Casandra Rezeanu) - locul 5, CSS1 (Miruna Ciobanu, Eva Mateescu, Andreea Niculai, Maria Stan) - locul 6; la băieți - CS Farul (Florin Mirică, Horia Nistor, Andrei Papp, Dimu Purcărea) - locul 6, CSS1 Constanța 1 (Mihai Ghencea, Luca Iliuță, Ștefan Sita) - locul 8, CSS1 Constanța 2 (Ștefan Baciu, David Pădureanu, Mihai Slave) - locul 10. 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Mihaela Ion, Federația Română de Scrimă, Zoea Nistor)

 
Citește și:
 
Mihai Slave, de la CSS1 Constanţa, câştigătorul Cupei României la spadă. Podium şi pentru David Garagancea (CS Farul) - galerie foto

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scrimă Constanța Spade strălucitoare. Pe podium la Campionatul Național 2024, cu două meciuri pentru titlu! (GALERIE FOTO)

25 Jan 2024 1069

Scrimă Constănțeanul Horia Nistor, vicecampion al României. La individual, medalii și pentru Florin Mirică și Andreea Niculai (GALERIE FOTO)

20 Jan 2023 1708

Scrimă Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 1460

Scrimă Theodora Ion și Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, au evoluat la Belgrade Trophy - FIE Satellite Tournament (GALERIE FOTO)

16 Sep 2022 1380

Scrimă La Campionatul European, Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, a trecut de grupe și a disputat două meciuri pe tabloul principal

03 Mar 2022 2424

Scrimerul Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, campion național la juniori. Pe podium a urcat și Maria Stan, de la CSS1 (GALERIE FOTO)

28 Jan 2022 2155

Scrimă. Farul Constanța Theodora Ion, Florin Mirică și Horia Nistor au depășit faza grupelor la Cupa Mondială din Italia (GALERIE FOTO)

11 Jan 2022 2188

CS Farul Constanţa, rezultate meritorii Horia Nistor şi Theodora Ion au evoluat în optimi la Campionatul Mondial de scrimă

13 Apr 2021 4311

Cinci reprezentanţi ai CS Farul, la Mondialele de scrimă. O parte dintre tricolori, pregătire la Constanţa

02 Apr 2021 5665

Medalii pentru Constanţa la scrimă Florin Mirică, de la CS Farul, a devenit campion al României şi la cadeţi, şi la juniori

22 Mar 2021 3956