Scrimă în curtea CS Farul Constanța, în cadrul proiectului național „Hercules“. „De aici vor pleca noii campioni“ (GALERIE FOTO)


 
  • În acest proiect, copiii deprind tainele mai multor discipline sportive.
 
Pe plan național este în derulare în această perioadă proiectul „Hercules“, desfășurat în premieră de Ministerul Sportului, prin care elevi cu vârste între 6 şi 14 ani primesc cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline sportive.
 
Pe litoral, unul dintre sporturile prezentate este scrima, iar 40 de copii însoțiți de părinți au fost oaspeții CS Farul Constanța, unde, în curtea clubului, sportivi consacrați ai grupării, sub îndrumarea antrenorului Mihaela Ion, au oferit o demonstrație. „De aici vor pleca noii campioni ai Clubului Sportiv Farul! Suntem bucuroși că suntem parte a acestui proiect și parteneri de nădejde ai sportului românesc!“, a fost mesajul CS Farul.
 
În proiectul „Hercules“, copiii deprind (în acest prim modul - până pe 19 august) tainele mai multor discipline sportive: rugby, scrimă, atletism, natație, baschet, gimastică aerobică, artistică și ritmică, tir cu arcul, karate, badminton, tenis de masă, handbal, arte marțiale, orientare, ciclism, triatlon, dans sportiv, kaiac-canoe, volei, tenis de câmp, hochei pe gheață, judo, patinaj role, lupte, fotbal și minifotbal, baseball, taekwon-do ITF și șah.
 
„Pentru această primă ediție a proiectului, care va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, 32 de direcții județene, precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, sunt implicate cu toate resursele pe care le dețin, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului. Cursurile de inițiere vor fi susținute de peste 160 de antrenori cu bogată experiență de la nivel local, în patru serii de câte o săptămână, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi. Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între direcțiile județene de sport și diferite structuri care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe. Lista disciplinelor sportive în care vor fi inițiați copiii diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local. Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sportului.
 
Alături de București, județele care derulează în această vară proiectul sunt: Arad, Arges, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Valcea, Vaslui și Vrancea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: csfarul.ro
 
Citește și:
 
CSS1 Constanța
Scrimerul Mihai Ghencea, cadetul cel mai bine clasat la Naționalele seniorilor. Va participa la Tirrenia Olympic Experience (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fete de pompier Farul Constanța are în echipă și două surori gemene. „Ne dorim foarte mult să promovăm în Liga 1“ (GALERIE FOTO)

26 Sep 2022 656

​Sondaj de opinie Credeți că echipa feminină de fotbal Farul Constanța va accede în Liga 1 la finele acestui sezon?

26 Sep 2022 613

„Fete de «10»“ Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie la scor și în etapa a patra. Nicoleta Deca, cinci goluri!

25 Sep 2022 937

Fotbalul județului Constanța Etapa a șaptea a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente

25 Sep 2022 1333

Liga a 3-a Gloria Albești, scor de tenis cu Agricola Borcea. Echipele litoralului, victorii clare (VIDEO)

25 Sep 2022 1045

Farul Constanța Cum a ajuns la fotbal fundașul Mihai Popescu. Ce jucător celebru, din străinătate, urmărește constant

24 Sep 2022 888

Golgeterul Farului Constanța Denis Alibec, titular în Finlanda - România. Tricolorii, tot ultimii în grupă

23 Sep 2022 670

Farul Constanța Luca Andronache a marcat pentru România Under-20, în meciul cu Cehia

23 Sep 2022 744

România întâlnește diseară Finlanda în Liga Națiunilor. Doi jucători de la Farul Constanța în lotul tricolor

23 Sep 2022 757

Farul Constanța. Robert Băceanu, marcator contra Cerno More Varna „Îmi dă foarte multă încredere acest gol“ (VIDEO)

22 Sep 2022 782

„Fotbal spectacol“ Farul Constanța a marcat câte trei goluri în ultimele cinci meciuri din Superligă. Bombardament!

22 Sep 2022 809

Farul Constanța, învinsă de Cerno More Varna. Câți jucători le-au lipsit „marinarilor“ (GALERIE FOTO)

21 Sep 2022 775

ZIUA LIVE. CSM Municipal primește aproape 2 milioane de euro de la bugetul local. Care sunt obiectivele de performanță trasate de finanțator?

21 Sep 2022 936

CS Farul Constanța Gimnasta Bianca Gabriela Vișovan, aur la Campionatul Balcanic pe categorii de vârstă, de la Istanbul

21 Sep 2022 622

Gimnastică aerobică CS Farul Constanța și CSS1 Constanța, pe podium la „Cupa Iașului“ (GALERIE FOTO)

21 Sep 2022 481