Scrimă La Campionatul European, Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, a trecut de grupe și a disputat două meciuri pe tabloul principal

  • Florin Mirică a înregistrat trei victorii la secțiunea individuală a întrecerii de spadă pentru juniori de la Campionatul European din Serbia. 
 
În lotul României de spadă juniori deplasat la Campionatul European pentru cadeți și junior, de la Novi Sad (Serbia), a fost inclus și Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, selecționata fiind pregătită de Mihaela Ion, antrenoarea de la clubul de pe litoral.
 
În concursul individual al juniorilor, s-au înscris 112 spadasini, din 32 de țări de pe continent, care au fost împărțiți în 16 grupe de câte șapte competitori. Florin Mirică a fost repartizat în grupa a 15-a, alături de Jan Socha (Polonia), Filippos Chatzitypis (Grecia), Joona Rantanen (Finlanda), Miguel Frazao (Portugalia), Diego Erbetta (Elveția) și Marcus Vokes Brobakken (Norvegia). Cu două victorii din șase partide, 5-1 cu Filippos Chatzitypis și 5-2 cu Joona Rantanen, sportivul de la CS Farul a avansat pe tabloul principal. În celelalte patru întâlniri, pierdute, Florin Mirică a înregistrat rezultatele: 1-5 cu Diego Erbetta, 1-5 cu Jan Socha, 4-5 cu Miguel Frazao și 4-5 cu Marcus Vokes Brobakken.
 
În primul meci de pe tablou, jucat în turul inaugural, Florin Mirică l-a întâlnit pe Ervins Marinuks, din Letonia, pe care care l-a spulberat, cu 15-2, pentru ca în runda secundă să se dueleze cu polonezul Antoni Socha, în fața căruia a cedat greu, scor 12-13. În final, faristiul a încheiat concursul individual pe locul 31, a doua clasare din delegația tricoloră, după Daniel Popa (locul 27).        
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Scrimă)
 
Citește și:

 
Mihai Slave, de la CSS1 Constanţa, câştigătorul Cupei României la spadă. Podium şi pentru David Garagancea (CS Farul) - galerie foto
 
Medalii pentru Constanţa la scrimă
Florin Mirică, de la CS Farul, a devenit campion al României şi la cadeţi, şi la juniori

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scrimă Constanța Spade strălucitoare. Pe podium la Campionatul Național 2024, cu două meciuri pentru titlu! (GALERIE FOTO)

25 Jan 2024 1046

Scrimă Constănțeanul Horia Nistor, vicecampion al României. La individual, medalii și pentru Florin Mirică și Andreea Niculai (GALERIE FOTO)

20 Jan 2023 1688

Scrimă Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 1446

Scrimă Theodora Ion și Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, au evoluat la Belgrade Trophy - FIE Satellite Tournament (GALERIE FOTO)

16 Sep 2022 1368

Scrimerul Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, campion național la juniori. Pe podium a urcat și Maria Stan, de la CSS1 (GALERIE FOTO)

28 Jan 2022 2148

Scrimă. Farul Constanța Theodora Ion, Florin Mirică și Horia Nistor au depășit faza grupelor la Cupa Mondială din Italia (GALERIE FOTO)

11 Jan 2022 2179

Scrimă Florin Mirică și Theodora Ion, de la CS Farul Constanța, au evoluat, în Luxemburg, la Memorial Jean Link - Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

11 Dec 2021 2322

CS Farul Constanţa, rezultate meritorii Horia Nistor şi Theodora Ion au evoluat în optimi la Campionatul Mondial de scrimă

13 Apr 2021 4302

Cinci reprezentanţi ai CS Farul, la Mondialele de scrimă. O parte dintre tricolori, pregătire la Constanţa

02 Apr 2021 5642

Medalii pentru Constanţa la scrimă Florin Mirică, de la CS Farul, a devenit campion al României şi la cadeţi, şi la juniori

22 Mar 2021 3945