Scrimerul Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, campion național la juniori. Pe podium a urcat și Maria Stan, de la CSS1 (GALERIE FOTO)

 

 
  • În finală, faristul s-a confruntat cu stelistul Rareș Marghescu (cel care ieșise campion la cadeți), iar Florin Mirică s-a impus la capătul unei partide extrem de disputate.
  • Campionul s-a calificat en-fanfare în ultimul act, dispunând în semifinală, categoric, cu 15-3, iar până în semifinală înregistrând victorii pe linie, 14!
  • În concursul junioarelor, Maria Stan a obținut medalia de bronz după ce a pierdut în semifinale cu cea care avea să devină campioană.
 
Campionatul Național de cadeți și juniori în proba de spadă, întrecere desfășurată în Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, i-a adus un nou titlu la juniori lui Florin Mirică, de la CS Farul Constanța (antrenoare, Mihaela Ion).
 
În finală, faristul s-a confruntat cu stelistul Rareș Marghescu (cel care ieșise campion la cadeți), iar Florin Mirică s-a impus, câștigând aurul, la capătul unei partide extrem de disputate, încheiate cu scorul de 15-14. Sportivul de la CS Farul s-a calificat en-fanfare în ultimul act, dispunând în semifinală, categoric, cu 15-3, de Claus Sebeșan (LPS Oradea), iar până în semifinală înregistrând victorii pe linie, 14! În clasamentul de la junior, al doilea clasat, de la Constanța, a fost Mihai Ghencea (CSS1) - pe locul 14, în continuare urmând în ierarhie Ștefan Sita (CSS1), Horia Nistor (CS Farul), Dimu Purcărea (CS Farul), David Pădureanu (CSS1), Ștefan Baciu (CSS1), Mircea Ratea (CSS1), Luca Iliuță (CSS1), Flavius Papp (CSS1), Mihai Slave (CSS1) și Teodor Gogu (CS Farul).
 


În concursul junioarelor, Maria Stan, de la CSS1 Constanța, a obținut medalia de bronz, după ce a pierdut în semifinale (scor 8-14) în meciul cu Bianca Moroianu (CSA Steaua), cea care avea să devină campioană. Farista Theodora Ion a fost următoarea clasată dintre reprezentantele litoralului (pe locul 11), după care au urmat Eva Mateescu (CSS1), Roxana Bulborea (CS Farul), Mara Ismăileanu (CS Farul), Ioana Agbaș (CSS1), Miruna Ciobanu (CSS1) și Casandra Rezeanu (CS Farul).
 
La cadeți, primul clasat dintre constănțeni a fost Mihai Ghencea (pe poziția a 15-a), urmat de Luca Iliuță, Flavius Papp, Mihai Slave, Ștefan Sita, David Garagancea (CS Farul), David Pădureanu, Ștefan Baciu, Bogdan Irimia (CS Farul), Vlad Vicolov (CS Farul), Mircea Ratea și Teodor Gogu.
 
La cadete, Maria Stan s-a clasat cel mai sus dintre scrimerele constănțene (pe locul zece), următoarele situate fiind Mara Ismăileanu, Eva Mateescu, Ioana Agbaș, Ana Maria Tudorache (CS Farul), Diana Tufan (CS Farul), Miruna Ciobanu, Clara Dulgheroiu (CS Farul), Anaith Ciocan (CS Farul), Casandra Rezeanu și Irina Bănică (ACS Prima Spadă).
 
De pregătirea sportivilor și a sportivelor de la CSS1 și ACS Prima Spadă se ocupă Ion Nițulescu și Monica Marinescu.                 

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Scrimă)
 
Citește și:
 
Mihai Slave, de la CSS1 Constanţa, câştigătorul Cupei României la spadă. Podium şi pentru David Garagancea (CS Farul) - galerie foto
 
Scrimă
Maria Stan, de la CSS1 Constanța, a urcat pe podium la Cupa României la spadă (galerie foto)


Medalii pentru Constanţa la scrimă
Florin Mirică, de la CS Farul, a devenit campion al României şi la cadeţi, şi la juniori

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scrimă Constanța Spade strălucitoare. Pe podium la Campionatul Național 2024, cu două meciuri pentru titlu! (GALERIE FOTO)

25 Jan 2024 987

Scrimă Constănțeanul Horia Nistor, vicecampion al României. La individual, medalii și pentru Florin Mirică și Andreea Niculai (GALERIE FOTO)

20 Jan 2023 1643

Scrimă Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 1405

Scrimă Theodora Ion și Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, au evoluat la Belgrade Trophy - FIE Satellite Tournament (GALERIE FOTO)

16 Sep 2022 1337

Scrimă La Campionatul European, Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, a trecut de grupe și a disputat două meciuri pe tabloul principal

03 Mar 2022 2386

Scrimă. Farul Constanța Theodora Ion, Florin Mirică și Horia Nistor au depășit faza grupelor la Cupa Mondială din Italia (GALERIE FOTO)

11 Jan 2022 2154

Scrimă Florin Mirică și Theodora Ion, de la CS Farul Constanța, au evoluat, în Luxemburg, la Memorial Jean Link - Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

11 Dec 2021 2294

CS Farul Constanţa, rezultate meritorii Horia Nistor şi Theodora Ion au evoluat în optimi la Campionatul Mondial de scrimă

13 Apr 2021 4275

Cinci reprezentanţi ai CS Farul, la Mondialele de scrimă. O parte dintre tricolori, pregătire la Constanţa

02 Apr 2021 5588

Medalii pentru Constanţa la scrimă Florin Mirică, de la CS Farul, a devenit campion al României şi la cadeţi, şi la juniori

22 Mar 2021 3922