Se dispută, de mâine, la Mangalia România speră la peste zece medalii la Campionatul Mondial de lupte pe plajă (galerie foto)

Ediţia 2015 a Campionatului Mondial de lupte pe plajă va avea loc la Mangalia, în perioada 12 - 14 iunie. Întrecerile, în care vor fi angrenaţi cadeţi, juniori şi seniori (atât fete, cât şi băieţi), vor fi găzduite de plaja de la „Laguna”.
 
Astăzi, vor evolua cadeţii, mâine - juniorii, iar duminică - seniorii, fiecare zi de concurs începând la ora 14.00. România a înscris în concurs loturi complete, 57 de luptători urmând a evolua sub tricolor. Dintre celelalte reprezentative nu vor lipsi Rusia, SUA, Iran, Bulgaria şi ţări din fostul bloc sovietic. Antrenorii României sunt constănţenii Ioan Giuglea (de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”) şi Cornel Trucmel (de la Mangalia).
 
Constanţa va fi reprezentată la aceste Mondiale la toate cele trei categorii de vârstă. La cadeţi vor concura Cristina Pintilie (categ. 50 kg), Florin Gheorghe (categ. 70 kg) şi Sebastian Raicea (categ. +70 kg), toţi de la LPS Constanţa. Juniorii care vor intra pe nisip sunt Ana-Maria Bunduc (categ. 50 kg), Mădălin Pârvulescu (categ. +80 kg) - de la Mangalia, Liviu Costache (categ. 70 kg) - de la LPS Constanţa şi Marius Marin (categ. 80 kg) - de la Aurora 23 August. La seniori va evolua Mihai Ţurcanu (categ. 80 kg), de la CS Farul Constanţa.

Nu lipseşte nici triplul campion Vlad Caraş

Totodată, România va fi reprezentată la Mangalia de trei luptători formaţi la LPS Constanţa, fraţii Caraş (Vlad şi Ionuţ) şi Dorin Pârvan. Vlad, care are în palmares trei titluri mondiale pe plajă (două la juniori şi unul la seniori), va concura la seniori, la categoria +90 kg, iar Ionuţ va intra în lupta de la categoria -80 kg a juniorilor. Pârvan va concura la categoria 90 kg seniori.
„Sperăm ca România să obţină peste zece medalii, dintre care trei - patru de aur. Va fi mai greu ca anul trecut, în Grecia, însă, chiar şi în aceste condiţii, vrem să ne atingem obiectivele şi să ocupăm locul întâi în clasamentul pe ţări”, a declarat Ioan Giuglea, antrenor emerit.
 
Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Demonstrație la Mangalia, cu ocazia „Zilei Mondiale a Kung-Fu”

23 Aug 2023 869

Jocurile Olimpice Luptătoarea Andreea Ana, din Mangalia, înfrângere în fața dublei campioane mondiale și europene

05 Aug 2021 2675

Luptătoarea de nota 10 din Mangalia Andreea Beatrice Ana, vicecampioană mondială, visează la Jocurile Olimpice (Galerie Foto)

22 Sep 2016 4779

Marius Marin, Liviu Costache, Ionuţ Caraş şi Dorin Pârvan, medalii pentru Constanţa la Mondialele de lupte pe plajă

14 Jun 2015 3199

Litoralul va găzdui în iunie Campionatele Mondiale de lupte pe plajă

07 Apr 2015 1844

Litoral Tv Ziua Mondială Kung Fu

25 Aug 2014 2240

Campioni mondiali şi europeni participă la demonstraţiile de Kung-Fu de la Constanţa şi Mangalia

25 Aug 2014 2095

Constanţa a cucerit două titluri mondiale la lupte pe plajă Eroii de la Paralia Katerini, felicitaţi la Mangalia

09 Jul 2014 3385