Se mută la Londra Arbitrul constănţean Fernando Costache va oficia în Anglia (galerie foto)

Arbitrului constănţean de fotbal Fernando Costache (31 de ani) i se deschid noi orizonturi. Federaţia engleză i-a aprobat transferul la Londra, unde va conduce, pentru început, meciuri din liga a treia. Fernando se mută la Londra cu întreaga familie, urmând a-i avea alături pe soţia sa şi pe copilul lor de cinci luni.
 
Dornic să încerce o experienţă nouă în arbitraj, Fernando Costache a decis să se transfere în Anglia. „Am vorbit cu unii colegi care au arbitrat peste hotare şi m-au pus în temă cu o asemenea situaţie. Am înaintat o cerere către federaţia engleză, care a fost aprobată. S-au rezolvat şi toate formalităţile din România, astfel că îmi pot începe activitatea în Anglia. Duminică, 9 martie, am avion, iar luni, 10 martie, mă prezint la comisia de arbitri. Din ce am înţeles, voi fi delegat la meciuri de Liga a 3-a, dar mai multe detalii aflu la faţa locului”, a declarat Fernando. Tânărul „cavaler” s-a preocupat de toate aspectele şederii sale la Londra, cu atât mai mult cu cât va avea alături întreaga familie, soţia sa, Maria Roxana, şi fiul lor de cinci luni, Robert. În acest sens, Fernando a închiriat pe şase luni o locuinţă, iar când va ajunge la Londra se va preocupa şi de găsirea, atât pentru el, cât şi pentru soţie, a unor joburi. Constănţeanul va câştiga bani şi din arbitraj (urmând a semna în acest sens un contract cu Federaţia engleză, probabil, în primă fază, pe un an), dar vrea să-şi asigure şi un al doilea serviciu. Arbitrul este de meserie inginer mecanic (exploatare portuară), iar soţia sa are o experienţă mare (de opt ani) în chartering (domeniul încărcare - descărcare nave), pentru familia Costache existând chiar varianta stabilirii definitive în Anglia.
 
A condus meciul Farul - Cerno More Varna
 
Fernando Costache este arbitru de 14 ani. A devenit stagiar în anul 2000, peste un an a obţinut categoria a II-a, iar în 2004 a primit categoria I şi a fost admis în Lotul Naţional Liga a III-a, acolo unde se află şi astăzi. În două rânduri, a făcut însă parte din lotul de perspectivă pentru promovarea la Liga 1. La Comisia Judeţeană de Arbitri a fost membru şi secretar, implicându-se în modernizarea activităţii acesteia. Site-ul oficial al comisiei, creat după ce preşedinte a devenit asistentul FIFA Aurel Oniţa, în 2010, a fost unul dintre obiectivele la care Fernando a contribuit mult. Stagiul din Anglia va fi prima sa ieşire externă în materie de arbitraj. Cu ceva ani în urmă, a existat o discuţie referitoare la un turneu în Bulgaria, însă acolo Fernando ar fi trebuit să stea o săptămână şi jumătate şi nu putea pleca atât de la serviciu. Tocmai se angajase, primise un post bun, astfel că nu a onorat invitaţia primită. A condus în schimb partide de la turneele internaţionale de juniori organizate la Constanţa de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, dar a fost şi arbitru la amicalul FC Farul - Cerno More Varna, jucat la Constanţa în 2009 şi încheiat la egalitate, 4-4, unde i-a avut asistenţi pe Aurel Oniţa şi pe Bela Szoke.
 
A fost fotomodel
 
Înalt (de 1,82 m) şi atletic, Fernando Costache are un fizic de sportiv, înfăţişarea şi carisma acestuia fiind remarcate cu mult timp în urmă şi de o agenţie de modele. Fernando era în pragul majoratului şi a participat la câteva sesiuni de pozare. A fost însă o activitate de foarte scurtă durată, tânărul realizând că altul este drumul său în viaţă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marina Roberta Costache

07 Mar, 2014 12:43

Bravo varu`! Felicitari din partea noastra!

Andreea

07 Mar, 2014 00:09

Felicitari Fernando,meriti toate lucrurile frumoase ce ti se intampla pentru ca stiu cat ai muncit si zbatut pentru o cariera si pentru o familie , acum le ai si mai bine de atat nici nu se putea in cazul familiei, bineinteles :) Iti urez succes in continuare in cariera !!! Meriti tot ce ti se intampla !!! :)

Articole asemanatoare

Fernando Costache a arbitrat pe stadionul „Wembley“ „Cavaler“ din Constanţa, delegat la meciul Chelsea - Cardiff (galerie foto)

10 Dec 2016 4430