Sport

Semnal de alarmă la SSC Farul Constanța Marcel Lică - „Suntem într-o mare întârziere. Săptămâna aceasta e decisivă!“ (galerie foto)

Suporter Spirit Club Farul Constanța, echipa de fotbal înființată anul trecut de fani ai defunctei FC Farul, se află în fața evoluției în Liga a 3-a, eșalon în care a promovat, dar, deocamdată, nu-și poate face o strategie precisă, prin care să atace promovarea imediată, așa cum își dorește Suporter Spirit Club Farul Constanța, echipa de fotbal înființată anul trecut de fani ai defunctei FC Farul, se află în fața evoluției în Liga a 3-a, eșalon în care a promovat, dar, deocamdată, nu-și poate face o strategie precisă, prin care să atace promovarea imediată, așa cum își dorește. Motivul: formația încă nu are certitudinea sprijinului financiar de la autoritățile locale, bani fără de care SSC Farul nu-și poate derula în continuare activitatea competițională la un nivel înalt.
 
Jucătorii s-au reunit ieri, la stadionul „Farul“, pentru o primă discuție cu staff-ul tehnic și cu conducători echipei, luându-se decizia ca primul antrenament să fie amânat pentru astăzi, la ora 18.00, tot la arena din strada Primăverii. În timpul zilei, printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, SSC Farul a anunțat că echipa tehnică va rămâne neschimbată, doar că „Viorel Farcaş va ocupa funcţia de antrenor principal, ajutat de secunzii Ion Barbu şi Gheorghe Mina“. La stadion însă, la reunire, la trei ore după publicarea comunicatului, surpriză! Viorel Farcaș a anunțat că nu poate onora funcția de antrenor principal!

„De aceea trebuie să refuz“ 

„Legat de acel comunicat, țin să le mulțumesc suporterilor și membrilor Comitetului Director al SSC Farul pentru funcția propusă. Ma bucură această decizie, totuși țin să anunț că sunt nevoit să declin această funcție. Nu o pot onora întrucât, după cum bine știți, acum cinci ani, am demarat un proiect fotbalistic juvenil cu Academia Performer, iar, cum acesta este ultimul an cu juniorii Under-19 (cei de 18 ani), ar însemna ca aceștia să fie puțin debusolați, pierzându-și practic mentorul și antrenorul. De aceea trebuie să refuz. Rămân însă în continuare devotat acestui proiect al SSC Faru și alături de antrenorul Ion Barbu, pe funcția pe care o aveam, cea de director tehnic, mai ales că ACS Performer e pepiniera care va furniza juniori SSC Farul“, a fost explicația lui Viorel Farcaș.

„Acest club îmi va rămâne în suflet toată viața“ 

În aceste condiții, cei din staff-ul tehnic al SSC Farul vor continua pe aceleași funcții ca sezonul trecut: Ion Barbu - antrenor principal, Gică Mina - antrenor secund și Viorel Farcaș - director tehnic. „Cred că am demonstrat că iubesc acest club, indiferent de postura în care m-am aflat: jucător, antrenor secund sau antrenor principal. Nu cred că ar fi o problemă să-l iubesc în continuare, chiar dacă aș fi antrenor sau suporter. Acest club îmi va rămâne în suflet toată viața. Vom începe un nou drum greu, ca și acum un an. Atunci am reușit, sperăm ca și acum să fie la fel și să promovăm în Liga a 2-a“, a spus Ion Barbu.

La Liga a 3-a, se schimbă datele problemei 

Deocamdată însă, lucrurile sunt incerte la SSC Farul, întârziindu-se mult la toate capitolele ce țin de alcătuirea concretă a strategiei pentru sezonul viitor, de la formarea unui lot capabil să obțină promovarea și până la stabilirea programului de pregătire. „Suntem într-o mare întârziere, deși contactul cu autoritățile locale (Consiliul Local și Consiliul Județean) este permanent. La decizii însă, suntem într-o mare întârziere și atunci sigur că și antrenorii au dreptate că nu-și pot cristaliza lotul. Proiectele de finanțare depuse de noi nu au fost refuzate, suntem în contact permanent, vorbim mereu. Și azi (n.r. ieri) am purtat o discuție. Sperăm ca în două - trei zile să definitivăm și să știm cu certitudine pe ce ne bazăm. În funcție de aceasta, vom chema și trei - cinci jucători de valoarea X sau Y. Săptămâna aceasta e decisivă. Cu toții ne gândim numai la promovare, dar decizia finală și obiectivul vor fi în funcție de buget. Totul se învârte în jurul banilor. Am discutat și cu mediul privat. Ne vom menține sponsorii cu care am colaborat și care ne-au ajutat anul trecut. De asemenea, mizăm în continuare pe contribuțiile suporterilor. Bugetul de la Liga a 4-a a fost suficient și îndestulător să promovăm. La Liga a 3-a însă, se schimbă datele problemei. Ca să promovăm sigur, avem nevoie de un buget de 450.000 - 500.000 de euro“, a spus Marcel Lică, președintele executiv al SSC Farul.

Nu se gândesc la un buget de subzistență 

„Doar să susții competiția, pe partea organizatorică, ai nevoie de un buget de 150.000 - 200.000 de euro, fără salarii și prime, alimentație, medicamentație și partea sportivă, cheltuieli de întreținere a stadionului, etc. Numai baremul de arbitraj la un meci e 5.000 de lei“, spune Viorel Farcaș. Cei de la SSC Farul speră că vor beneficia de finanțarea necesară astfel încât să poate promova imediat. „Nu vrem să ne gândim la un buget de subzistență, cu care doar să rezistăm în Liga a 3-a. Nici nu am luat în calcul așa ceva“, a precizat Georges Muzaca, președintele Comitetului Director al SSC Farul, care a mai arătat: „Avem promisiunea verbală a autorităților locale că ne vor ajuta. Am purtat discuții cu jucători cu nume care vor să vină la noi“. „La ce reprezintă Constanța din punct de vedere economic (fiind între primele trei - patru orașe din țară) și fotbalistic, ar fi foarte rău să își propună un loc între primele cinci - șase în Liga a 3-a. Cu cât timpul trece, jucătorii cu care tratăm nu mai au încredere în noi“, a precizat Marcel Lică.

E posibil ca Dani Popa să revină 

Tehnicienii SSC Farul au precizat că, începând de astăzi, la Constanța vor veni și jucători din afara județului, iar până la finele săptămânii vor avea loc mai multe trialuri, astfel încât antrenorii să-și facă o idee asupra lotului. „Vom face antrenamente până sâmbătă, după care așteptăm vești bune să putem efectua și un cantonament“, a spus Ion Barbu. Din lotul sezonului trecut, Edis Abibula a plecat la Axiopolis Cernavodă, în vreme ce Dani Popa e posibil să revină la SSC Farul.

Discuții și cu Gică Hagi 

În ce privește achizițiile, echipa constănțeană ar vrea să se întărească cu câțiva jucători de Liga a 2-a, cu unii jucători de la FC Viitorul, iar pentru juniorii cu care să se respecte regula Under-19 vor veni fotbaliști de la ACS Performer. „Suntem în discuții cu cinci - șase jucători de Liga a 2-a. Am considerat că pentru a avea șanse la promovare trebuie să avem o linie de fotbaliști din divizia secundă. Vrem să avem până la sfârșitul săptămânii un lot de 22 de jucători cerți. Să vedem și câți fotbaliști vom opri din lotul actual, 12 sau mai mulți. Alți șase - opt vor fi juniori care vor completa lotul pentru regula Under-19 . Însă acei jucători pe care ni i-am propus țin și de partea financiară. Suntem optimiști și avem speranțe că autoritățile locale vor susține proiectul nostru și atunci vom putea și avansa discuțiile cu cei șase. Dacă nu primim sprijinul autorităților, vom continua cu ce fotbaliști avem. Depinde de ce vom face și cum vom creiona lotul. Suntem în discuții și cu gruparea lui Gică Hagi, să vedem ce jucători ne pot furniza și ei. Vom avea o discuție și după meciul cu Gaz Metan. În principiu, pentru cei șase - opt juniori ne-am asigurat din Academia Performer și din lotul existent. De la Gică Hagi ne-ar interesa jucători care nu mai sunt juniori, fotbaliști cu experiență, care să facă diferența. Cei de la Viitorul sunt de o certă valoare. Săptămâna în curs este una de tranziție, de verificări, după care vom ști cum și cu cine vom aborda viitorul campionat, ca lot, în funcție și de discuțiile cu autoritățile locale“, a punctat Viorel Farcaș.

Primul amical, cu Abatorul Slobozia 

SSC Farul a fixat și câteva meciuri de verificare. Primul este pe 29 iulie, cu Abatorul Slobozia (Liga a 4-a), iar pe 1 august, la Galați, constănțenii vor înfrunta Oțelul Galați. De asemenea, se așteaptă confirmarea pentru un triunghiular la Ploiești, cu SSC Farul, Petrolul și Oțelul, toate echipe ale suporterilor și toate promovate în Liga a 3-a. Turneul ar urma să se dispute într-o singură zi, pe 18 sau 19 august, fiecare jucând cu fiecare, meciuri scurte, după modelul turneelor din Italia. Apoi, un alt adversar al SSC Farul în meci amical va fi și Unirea Slobozia. Meciurile de acasă, pe stadionul Mihai Naca În ce privește stadionul pe care echipa de pe litoral va disputa meciurile de pe teren propriu din Liga a 3-a, SSC Farul a trecut în documentele depuse ieri la Federația Română de Fotbal pentru înscrierea în eșalonul trei terenul de rugby Mihai Naca din Constanța, care e lângă stadionul Farul. „Ne înțelegem bine cu cei de la rugby, suntem cu toții în familia Farului. Altă soluție nu era. Terenul Farul deocamdată nu poate fi folosit“, a precizat Viorel Farcaș.

Citeşte şi:

UPDATE. Ce a declarat Viorel Farcaş, după ce SSC Farul Constanța l-a anunțat antrenor principal

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copii pe stadionul „Farul“, alături de fotbaliştii de la SSC Farul Constanţa, în programul „Săptămâna altfel“ (galerie foto)

25 Apr 2018 779

„Respect etern, nea Mitică!” Astăzi, s-au împlinit doi ani de când Dumitru Antonescu, legenda FC Farul, s-a stins din viaţă

25 Apr 2018 958

Joacă şi Gică Butoiu Sport Prim Oltina are patru victorii la rând. A predat lanterna roşie. Ce a adus revirimentul echipei

25 Apr 2018 899

Lupta pentru promovare continuă Sâmbătă, SSC Farul joacă la Constanţa cu Metalul Buzău, iar Progresul 1944 Spartac - la Cernavodă

25 Apr 2018 942

Biletele de intrare la meciul SSC Farul - Metalul Buzău sunt la vânzare de astăzi

24 Apr 2018 935

Ulmetum Pantelimon - Pescarul Ghindăreşti, meci cu ghinion pentru oaspeţi. Cu ce scor au pierdut!

24 Apr 2018 546

Fostul învăţător Memetoscul Beitula. „Nici la 82 de ani nu mă las“ A participat la construirea stadionului „Farul“ şi e nelipsit de la meciurile echipei (galerie foto)

24 Apr 2018 4608

Bani de la bugetul local pentru Tomitanii Constanţa, Farul Constanţa şi pentru turneul de baschet „Constanţa Qualifier 3X3“ (documente)

23 Apr 2018 676

Judeţul Constanţa. Rezultatele etapei a 22-a a Ligii a 4-a

22 Apr 2018 660

Judeţul Constanţa. Meciurile care se joacă în weekend în Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a

21 Apr 2018 574

SSC Farul Constanța a surclasat în deplasare Delta Dobrogea Tulcea. Momodou Lamin Jallow a debutat cu gol

20 Apr 2018 1447

UPDATE. Reprezentante ale CS Farul Halterofilele Mariana Dumitrache, Iulia Mocanu şi Ecaterina Tretiacova au cucerit Cupa României (galerie foto)

20 Apr 2018 1448

„Nu avem voie să încetăm a crede în promovare“ SSC Farul joacă la Tulcea. „Marinarii“ vor prima victorie din cele şase

20 Apr 2018 1292

SSC Farul Constanţa l-a transferat pe atacantul Momodou Lamin Jallow

19 Apr 2018 1483

Înfrângere pentru lider Danubius Rasova a câştigat derby-ul cu AS Pelinu. S-a marcat de cinci ori

18 Apr 2018 586

SSC Farul şi Progresul 1944 Spartac, umăr la umăr. Calcule pentru promovare „Avem mii de motive pentru a lupta în continuare“

18 Apr 2018 1698

Editorial Dor de Farul! Un tablou al iubirii „alb-albastre“ desăvârşit, din care a lipsit doar victoria

16 Apr 2018 1952

Ce şanse de promovare mai are SSC Farul Deşi au dat gol în minutul 1, „marinarii“ nu au putut învinge Progresul 1944 Spartac (galerie foto+video)

16 Apr 2018 2823

Invitaţi speciali Un tânăr în scaun cu rotile şi tatăl său, Lilian Badea, primarul comunei Ograda, prezenţi la meciul SSC Farul - Progresul 1944 Spartac

15 Apr 2018 1509

Judeţul Constanţa. Rezultatele etapei a 21-a a Ligii a 4-a

15 Apr 2018 694

Imagini de la eveniment SSC Farul, încă un pas greşit în cursa pentru promovare. Doar egal în derby-ul cu Progresul 1944 Spartac (galerie foto+video)

14 Apr 2018 4188

Judeţul Constanţa. Meciurile care se joacă în weekend în Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a

14 Apr 2018 538

Sâmbătă e ziua cea mare. Din nou acasă! SSC Farul joacă pe stadionul „Farul“ derby-ul promovării cu Progresul 1944 Spartac

14 Apr 2018 1460

Spectacol pe stadionul Farul Fanii i-au încurajat pe fotbaliștii de la SSC Farul înainte de meciul cu Progresul 1944 Spartac (video)

13 Apr 2018 1778

11 dintre spectatorii de la meciul SSC Farul - Progresul 1944 Spartac, fotbalişti într-un amical surpriză!

13 Apr 2018 1158

SSC Farul Constanţa l-a legitimat pe atacantul Dorel Zaharia

12 Apr 2018 1739

Azi s-au pus în vânzare Biletele la meciul SSC Farul - Progresul 1944 Spartac se dau ca pâinea caldă! (galerie foto)

12 Apr 2018 1249

„Sângele apă nu se face“ Băiatul lui Ionuţ Stănescu a revenit de la fotbal la handbal. De la Academia Hagi la HC Dobrogea Sud

12 Apr 2018 584

La mulţi ani! Aniversări, astăzi, în sportul constănţean. De la Ştefan Orza, la Cosmin Paşcovici!

12 Apr 2018 1315

SSC Farul - Progresul 1944 Spartac. Meciul meciurilor! Apelul lui Petre Grigoraş „Sunt convins că le e dor să vadă o partidă pe «Farul»“ (galerie foto)

12 Apr 2018 2203

Ghid pentru suporteri Biletele de intrare la partida SSC Farul - Progresul 1944 Spartac se pun în vânzare joi

11 Apr 2018 1159

Derby pe stadionul Farul SSC Farul Constanţa aşteaptă un număr mare de spectatori la meciul cu Progresul 1944 Spartac

11 Apr 2018 1437

„Ne întoarcem acasă!“ Entuziasm fără precedent în jurul meciului. SSC Farul - Progresul 1944 Spartac. Derby-ul promovării!

11 Apr 2018 2489

Incredibil cum arată la 67 de ani! Culturistul veteran Vasile Șerban vrea o medalie la Campionatul European de la Santa Susanna

10 Apr 2018 8208

Gloria Băneasa a realizat scorul etapei contra ultimei clasate. Un eșalon mai jos, „lanterna“ Sport Prim Oltina a dat lovitura

10 Apr 2018 1350

Axiopolis, victorie afară cu CSM Oltenița SSC Farul s-a încurcat cu CSM Rm. Sărat, iar Progresul 1944 Spartac a egalat-o la puncte

06 Apr 2018 2157

Judeţul Constanţa Meciurile care se joacă vineri şi sâmbătă în Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a (program + clasamente)

06 Apr 2018 749

Axiopolis joacă la Olteniţa SSC Farul vrea victoria şi la Rm. Sărat, pentru a aborda cu toată încrederea derby-ul cu Progresul 1944 Spartac

06 Apr 2018 1174

Victorie cu Dinamo! În Vinerea Mare, se împlinesc 60 de ani de la primul meci oficial jucat de echipa constănţeană sub numele de Farul

06 Apr 2018 2900

Întârzieri cu banii la SSC Farul. Când se vor rezolva Petre Grigoraş - „Am reuşit să formăm o echipă puternică, de mare caracter“

05 Apr 2018 4021

Adrian Pătulea şi Marius Cocârlă nu vor mai juca la SSC Farul până la finele campionatului

04 Apr 2018 992

Copiii Academiei de Fotbal Farul Constanţa au primit cadouri cu ocazia sărbătorilor pascale (galerie foto)

04 Apr 2018 995

Inspecţie la stadionul „Farul“ din Constanţa Georges Muzaca - „Şanse mari ca arena să fie omologată pentru meciurile Ligii a 3-a“

04 Apr 2018 2645

Rezultat deosebit Fetele de la CS Farul Constanţa s-au calificat în finala Superligii Naţionale la tenis de masă

04 Apr 2018 1212

Axiopolis Cernavodă a învins în deplasare FCSB II. Meci cu două cartonașe roșii

03 Apr 2018 1384

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța, liderul Ligii a 3-a, scor de tenis cu Victoria Traian (galerie foto+video)

03 Apr 2018 1695

Axiopolis Cernavodă, meci cu FCSB II Liderul SSC Farul joacă astăzi cu Victoria Traian, ultima clasată, fără niciun punct

03 Apr 2018 1425

Școala Altfel la SSC Farul Constanța. Profesorii şi elevii de la şcolile şi liceele din Constanţa invitați să vadă activitatea sportivilor

02 Apr 2018 510

În 2018, patru victorii din patru, fără gol primit! SSC Farul a învins şi Axiopolis Cernavodă şi a mai făcut un pas către Liga a 2-a (galerie foto)

02 Apr 2018 1759

UPDATE Judeţul Constanţa. Rezultatele etapei a 19-a a Ligii a 4-a + clasamente

01 Apr 2018 1059