Show cu sportivi şi legende sportive Evenimentul „Uniţi prin sport” aduce 400 de copii la Sala Sporturilor din Constanţa (galerie foto)

Sala Sporturilor din Constanţa va găzdui miercuri, 13 aprilie, de la ora 18.30, un eveniment sportiv dedicat copiilor, intitulat „Uniţi prin sport“. Sloganul acţiunii este „Handbal & Baschet = sănătate prin sport“. 
 
Organizată de Asociaţia Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor, în parteneriat cu DJST Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Baschet, ISJ Constanţa, Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa, Club Sportiv Universitar Neptun Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Handbal, Baschet Club Athletic Constanţa şi CSS 1 Constanţa, acţiunea îşi propune atragerea către sport a copiilor, în tribunele sălii fiind aşteptaţi 400 de micuţi.

Îndreptaţi-vă copiii către sport! 

Aceştia vor fi spectatori la jocurile din sală, urmând a se disputa o repriză de baschet şi una de handbal, în care vor evolua sportivi constănţeni, fete şi băieţi. În pauză, 30 de copii selectaţi dintre cei din tribună vor lua parte la concursuri, alături de legende constănţene ale celor două sporturi. Totodată, acţiunea îşi propune să atragă atenţia asupra problemei obezităţii în rândul copiilor şi să-i încurajeze pe părinţi să-şi îndrepte copiii către sport.

Circuit alături de vedete 

Inedit e că în repriza de baschet, care e prima, vor juca cei de la handbal, iar în repriza de handbal (a doua) va fi invers, vor evolua cei de la baschet! În pauză, cei 30 de copii vor coborî pe teren şi vor parcurge, alături de vedeta preferată, un circuit (dribling, jaloane, tras la poartă, aruncat la coş). Copiii vor primi tricouri personalizate, mingi (de handbal şi de baschet) şi (ca toţi copiii care vin la sală) dulciuri. Printre legendele sportive ale Constanţei, de la handbal şi baschet, care vor participa la această acţiune se numără Elena Frîncu, Vasile Paşca, Virgil Băiceanu, Romeo Tecău, Traian Bucovală sau Dumitru Muşi.

Andrei Talpeş: „Cred că va prinde la public“ 

„Organizăm acest eveniment mai ales pentru copii, pentru a atrage atenţia asupra importanţei sportului în judeţul Constanţa. Şi, cum handbalul şi baschetul sunt cam cele mai iubite sporturi de echipă, ne-am gândit să colaborăm şi să facem un eveniment frumos. E primul de acest gen. Cred că va prinde foarte bine la public. Vrem să mai organizăm asemenea acţiuni, şi la alte sporturi“, a declarat Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor.

Mariana Solomon: „Numai împreună suntem puternici“ 

„Sunt foarte fericită că se întâmplă acest eveniment. În toată nebuloasa aceasta a sportului din ultima perioadă, cred că este o acţiune care ar trebui să ne dea tuturor de gândit, lansând ideea că numai împreună suntem puternici. Sportul este unul dintre lucrurile care ne aduc împreună. DJST Constanţa a fost foarte deschisă la acest eveniment. Vom avea parte de invitaţi de marcă din lumea celor două sporturi. Sperăm să fie modele de urmat pentru cei 400 de copii pe care îi aşteptăm. Dacă vor fi mai mulţi, cu atât mai bine. Am lansat invitaţii către toate structurile de handbal şi baschet din judeţ. Sunt convinsă că acţiunea va fi un succes“, a declarat Mariana Solomon, de la DJST Constanţa.

Ionuţ Puşcaşu: „Copiii au nevoie de exemple sănătoase în viaţă”

„Cluburile HC Dobrogea Sud şi CSU Neptun îmbrăţişează acest gen de evenimente. Întotdeauna avem o plăcere extraordinară să lucrăm cu copiii. Aceştia au nevoie de exemple sănătoase în viaţă. În primul rând, trebuie să-i atragem către sport, acesta e cel mai important aspect. Sperăm ca miercuri să reuşim să facem o legătură serioasă între sport şi copii“, a spus şi Ionuţ Puşcaşu, reprezentantul celor două cluburi de handbal.

Alexandru Olteanu: „Nu ne vom opri aici“ 

„De ceva timp, împreună cu Andrei Talpeş şi cu DJST Constanţa organizăm diverse acţiuni care se adresează copiilor. Am încercat să arătăm că sporturile din Constanţa nu sunt într-o competiţie directă, ci, dimpotrivă, ne unim eforturile să atragem copiii la sală, indiferent de ramura sportivă practicată. Astfel, îi ferim de tot ce se întâmplă rău şi nesănătos în jurul lor. Cred că evenimentul va fi unul de succes, întrucât copiii vor realiza cât de important e sportul în viaţa lor. Nu ne vom opri însă aici, vom continua să promovăm în unităţile de învăţământ acest gen de evenimente şi sunt sigur că ne vom atinge scopul. Constanţa merită să aibă sălile pline la meciuri“, a precizat Alexandru Olteanu, de la BC Athletic Constanţa.
 
„Ne bucurăm să participăm la această iniţiativă. Îi felicităm pe cei care au organizat evenimentul. Dacă vom putea să luăm parte şi la acţiuni viitoare, o vom face cu mare plăcere“, a arătat George Mircioi, reprezentant CSS1 Constanţa.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

I m s

12 Apr, 2016 14:26

Cred ca era mai frumos la nivel județean. Nu doar din Constanța. Organizați competiții old boys/ girls,juniori, mini. Publicul va avea o altă față.

iordache lenuta

12 Apr, 2016 12:00

volei de ce nu ?

Sorin

12 Apr, 2016 10:10

FELICITARI CELOR CARE AU GANDIT SI AU ORGANIZAT EVENIMENTUL. Sper sa fie invitati si reprezentati ai Consiliului Judetean si a Primariei Constanta, poate isi vor da seama ce important e sportul si vor trece peste frica de a se implica mai mult in acest domeniu... Pana la urma e vorba de copii si de sanatatea lor.

Articole asemanatoare

Vedete de azi şi de ieri ale sportului din Constanţa, alături de copii, la evenimentul „Uniţi prin sport“ (galerie foto)

14 Apr 2016 2342

300 de copii prezenţi la Sala Sporturilor, la evenimentul „Uniţi prin sport“

13 Apr 2016 2140

Vrei să ajungă obez copilul tău? Sportul modelează armonios nu numai organismul unui copil ci şi personalitatea lui

11 Apr 2016 2498

400 de copii, aşteptaţi la Sala Sporturilor din Constanţa, la acţiunea „Uniţi prin sport”

11 Apr 2016 3404