„Și-a tratat foarte serios rolul încă de la început“ Prima victorie a lui George Buricea ca principal la HC Dobrogea Sud


 
  • HC Dobrogea Sud Constanța a învins cu 26-20 CSM Focșani 2007 în etapa a 11-a a Ligii Naționale.
  • Cu ocazia acestei partide, George Buricea a debutat ca antrenor principal al HCDS.
  • Președintele echipei constănțene, Ionuț Stănescu, e sigur că fostul său coleg de echipă e pregătit pentru preluarea acestei funcții.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța a învins CSM Focșani 2007, scor 26-20, pe teren propriu, în etapa a 11-a a Ligii Naționale, oferindu-i un debut de succes lui George Buricea în postul de antrenor principal al formației de pe litoral.
 
În ultimii ani, fostului mare handbalist, acum în vârstă de 42 de ani, a activat ca antrenor secund al HCDS, iar, în urma plecării fostului principal, sârbul Djordje Cirkovic, a devenit A1 pe banca tehnică. „La debutul meu, am avut parte de un meci cum nu se putea mai tare pe teren propriu. Noi avem cea mai bună apărare, dar și ei sunt imediat după noi. Este foarte arțăgoasă, foarte agresivă, chiar peste limita regulamentului, apărarea lor. Știam că ne așteaptă un meci greu și ne-am pregătit destul de bine. Am zis să le dăm goluri ușoare pe contraatac și faza a doua și le-am dat. Ne-am chinuit în atac, știam că nu e ușor să le dai gol din pozițional, știam că prinde bine și portarul lor. Sunt foarte fericit pentru victorie și le mulțumesc băieților că au luptat. Am văzut o energie și un spirit de echipă așa cum îmi doresc. Așa am fost ca jucător, așa vreau să fiu și ca antrenor. OK, vom întâlni și adversari mai buni decât noi, dar vreau ca echipa mea să piardă în picioare, niciodată în genunchi“, a precizat George Buricea, potrivit site-ului oficial al HCDS.
 
Au strâns repede rândurile
 
Președintele echipei constănțene, Ionuț Stănescu, e sigur că fostul său coleg de echipă e pregătit pentru preluarea funcției de antrenor principal. „Îmi doresc să trecem cât mai repede peste acest șoc, eveniment, nici nu știu cum să îi spun. A fost o decizie rapidă a lui Ciro, iar noi i-am respectat decizia. Am strâns repede rândurile și am găsit formula care trebuie pentru a continua. Mă bucur că George a fost spontan și a zis «da!». Sunt atâția foști jucători din Liga Națională, colegi cu noi, care deja antrenează și cred că a venit și rândul lui George să fie principal. Mă bucur că a debutat cu victorie împotriva unei echipe periculoase, pregătită de un alt fost coleg, Cutura. Mă bucură atitudinea pe care am văzut-o la băieți“, a precizat Ionuț Stănescu, conform aceleiași surse. 
 
„O merită din plin“
 
Aflați pe locul secund în clasament, „delfinii“ vor întâlni în următorul meci Universitatea Cluj, în deplasare, joi, 25 noiembrie. „Atmosfera este extraordinară și sper să o ținem tot așa. Contra echipei focșănene ne așteptam să fie un meci foarte fizic. Este un plus de contact când jucăm cu ei, o încărcătură fizică mai mare. Am făcut un meci bun, toată echipa, sub comanda noului nostru antrenor, George Buricea. E prima lui victorie ca antrenor principal și o merită din plin. Și-a tratat foarte serios rolul încă de la început și ne-a oferit încredere. Totul a mers foarte bine“, a spus și portarul Daniel Vasile. 
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: HC Dobrogea Sud

 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud, victorie la Constanţa şi cu CSM Focşani 2007
  
HC Dobrogea Sud Constanța
George în locul lui Djordje ca principal. „Am mare încredere în echipa mea“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4086

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1615

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2386

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1469

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1521

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1782

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1458

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2257

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1489

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2417

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2066

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1864

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1800

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1733

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1928