Simona Halep a definitivat echipa pentru sezonul 2022



Simona Halep a stabilit tot staff-ul pe care îl va avea în 2022. După despărțirea de antrenorul australian Darren Cahill, Simona a făcut mai multe modificări, iar în echipa sportivei noastre au revenit mai vechi cunoștinte.

Astfel, locul lui Darren Cahill a fost luat de antrenorul Adrian Marcu, alături de care Simona a mai lucrat și în trecut. El va face pereche cu Daniel Dobre, care era deja parte din echipa jucătoarei din Constanța.

În plus, Simona are și un nou preparator fizic, Teo Cercel. Acesta a lucrat deja ani buni cu Simona, iar acum revine după o experiență alături de Sorana Cîrstea.

Simona a avut un an în care a acuzat mai multe probleme medicale și speră ca revenirea lui Teo Cercel să o pregătească pentru o revenire în forță în top 10 WTA, locul în care s-a aflat timp de mai bine de șapte ani și jumătate.


Australian Open, primul mare obiectiv din 2022

Simona a anunțat că se va pregăti cu noua echipă în România, unde va încerca să acumuleze fizic cât mai mult în așa fel încât să fie pregătită de turneele din Australia.

Punctul de atracție îl reprezintă Australian Open 2022, turneu programat să înceapă pe 17 ianuarie. Simona are așteptări mari, având în vedere că este una dintre favorite, conform cotelor la pariuri sportive. Astfel, Simona este creditată cu șansa a șaptea la câștigarea turneului, cu cota 15.00. Mai bine decât ea clasate sunt doar Ashleigh Barty (cota 5.50), Naomi Osaka (cota 6.00), Aryna Sabalenka (cota 12.00), Garbine Muguruza (cota 13.00), Anett Kontaveit (cota 13.00) și Emma Răducanu (cota 14.00).


Australian Open este un turneu la care Simona a alternat evoluțiile bune cu cele mai puțin bune. La ediția din 2021, jucătoarea din Constanța s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă de Serena Williams.

Are însă și o finală disputată la Antipozi, în 2018, pe care a pierdut-o la capătul unui meci extenuant împotriva Carolinei Wozniacki. La finalul acelei partide, Simona a ajuns la spital din cauza dezhidratarii.


De ce s-a despărțit Simona de Darren Cahill

Simona a luat decizia de a se despărți de Darren Cahill în această toamnă, dar spune că a rămas într-o relație excelentă alături de australian.

Fosta lidera mondială spune că despărțirea s-a produs deoarece partea profesională s-a uzat puțin.

"Au fost șase ani plini, deosebiţi. E un om extraordinar. Doar relaţia profesională s-a întrerupt. Anul acesta a fost greu. Nu a fost acasă deloc nouă luni de zile. Trebuia să stea acasă `off-season`. Cred că s-a uzat un pic partea profesională şi de comun acord am hotărât să ne oprim. A ajuns la sfârşit relaţia. Am avut un gol în stomac şi el la fel. Mi-a părut rău. Suntem prieteni foarte buni, mă bucur că am câştigat un prieten", a spus Simona Halep, conform DigiSport.

La finalul acestui sezon, Simona va termina pe locul 20 în clasamentul WTA. A fost un an dificil pentru jucătoarea noastră, care a avut mari probleme din cauza accidentărilor, motiv pentru care nu a putut participa la Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Din acest motiv a ieșit la un moment dat din top 20 WTA.

2021 este un an cu o singură finală pentru ea, cea pierdută la Transylvania Open. Dar Simona rămâne însă tenismena numărul 1 a României, care a câștigat nu mai puțin de 22 de titluri, printre care și două trofee de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

De asemenea, sportiva noastră mai are și 17 finale pe care le-a pierdut. Cele mai importante sunt cele de la Roland Garros 2014 și 2017 și Australian Open 2018.

Simona este pregătită însă să lase în spate problemele medicale ce i-au marcat evoluțiile din 2021 și vrea să revină în top 10 WTA în sezonul următor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 201

Detalii mai puțin știute despre Napoleon Bonaparte

02 Dec 2021 4597