Simona Halep a devenit Ambasador al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa „Eşti regina inimilor noastre. Te iubim!“ (galerie foto + video)

La Universitatea „Ovidius” din Constanţa a avut loc, ieri, festivitatea de acordare a titlului onorific de Ambasador jucătoarei de tenis Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial. Simona Halep a fost însoţită la festivitate de tatăl ei, Stere Halep, şi a beneficiat de o primire deosebită, fiind înconjurată cu multă căldură de toţi cei prezenţi.
 
Printre cei care au întâmpinat-o pe sportivă, la sosirea la eveniment, s-au numărat şi mai mulţi studenţi şi studente purtând pancarte pe care era scris „Super Simona“. Titlul de Ambasador de ieri este primul pe care Universitatea „Ovidius” îl decernează unui sportiv român. La ceremonie s-au aflat rectorul universităţii, prof. univ. dr. Sorin Rugină, împreună cu staff-ul de conducere şi corpul academic, personalităţi politice, culturale şi sportive, studenţi.
 
„Titlul de Ambasador este conferit unor personalităţi de excepţie, care au promovat imaginea comunităţii academice şi a instituţiei de educaţie şi care au obţinut rezultate spectaculoase într-un domeniu cultural, ştiinţific sau sportiv. Simona Halep face parte din această categorie de personalităţi care au făcut cunoscut numele Universităţii Ovidius şi al Constanţei pe toate meridianele lumii, în calitatea sa de jucătoare profesionistă de tenis“, a motivat instituţia de învăţământ superior din Constanţa acordarea titlului.

„Si-mo-na! Si-mo-na!“

Prof. univ. dr. Ion Botescu, preşedintele Senatului Universităţii „Ovidius“, a dat citire proclamaţiei prin care Simona Halep a devenit Ambasador al instituţiei de învăţământ: „Se acordă titlul onorific de Ambasador al Universităţii Ovidius din Constanţa domnişoarei Simona Halep, pentru promovarea imaginii academice şi excelenţă în activitatea sportivă“. Marea campioană a cules aplauze la scenă deschisă, iar asistenţa a scandat ca în timpul unui meci, încheiat cu o victorie de răsunet a constănţencei: „Si-mo-na! Si-mo-na!”.

„Orice e posibil în viaţă“

„Vreau să vă mulţumesc pentru primirea călduroasă pe care mi-aţi făcut-o şi care m-a emoţionat profund. Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu prezentă astăzi (n.r ieri) aici şi să primesc această distincţie, una deosebită. Am primit multe premii până acum în tenis, dar cel de acum este diferit. Mulţumesc Universităţii Ovidius pentru acest moment deosebit. Sunt onorată să fi făcut parte din această instituţie de învăţământ superior. Aici am crescut. A fost un drum lung, greu, dar plin de emoţii frumoase. Nu regret nimic din tot ce a fost pe parcursul acestui drum. Mulţumesc şi Constanţei, care e oraşul meu de suflet, unde mă întorc de fiecare dată cu mare drag. Aici am pus cea mai importantă cărămidă din performanţa mea. Mă gândesc cu adevărat să mă întorc, nu ştiu în ce domeniu şi când. Cu siguranţă că voi face ceva pentru acest oraş şi mă voi implica în multe evenimente. Le mulţumesc constănţenilor pentru toată susţinerea lor, pentru că o simt, chiar dacă sunt la mare depărtate. Atunci când am momente grele pe teren, susţinerea dumneavoastră e importantă şi mă ajută să nu cedez, chiar dacă, uneori, mai am şi nervi în timpul partidei, ceea ce e normal. Toţi tinerii care au un vis să aibă încredere în el, să muncească şi să nu cedeze niciodată, pentru că orice e posibil în viaţă“, li s-a adresat celor prezenţi Simona Halep.

„Te aşteptăm cu mult drag!“

Rectorul universităţii, prof. univ. dr. Sorin Rugină, i-a acordat sportivei placheta, medalia jubiliară, o operă a artiştilor plastici de la universitate şi insigna de aur. De asemenea, rectorul de la „Ovidius“ i-a adresat Simonei invitaţia de a deveni membru fondator al Asociaţiei Alumni de la universitate şi de a pune bazele unui centru de excelenţă în tenis, campioana răspunzând pozitiv. „Va veni o vreme când Simona va încheia în mod firesc şi activitatea competiţională şi se va gândi la un alt viitor. Universitatea Ovidius reprezintă o opţiune importantă. Te aşteptăm cu mult drag, oricând vei dori şi mai ales atunci când vei simţi că ai nevoie de noi“, i-a spus campioanei prof. univ .dr. Sorin Rugină. „Vreau să mă implic, în limita timpului disponibil, iar, dacă, prin experienţa mea, voi ajuta tinerii să reuşească mă voi bucura. În acest moment, încă joc tenis, sunt sportivă activă, iar prioritatea mea e sportul“, a spus Simona Halep, după încheierea ceremoniei.

Şi-a împlinit visul

Simona Halep este absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius”, iar decanul FEFS, prof. univ. dr. Mirela Damian, a arătat că numărul 1 mondial din tenisul feminin este un model de urmat. „Simona este un exemplu pentru noi toţi de muncă, abnegaţie, determinare şi voinţă de fier. A dovedit prin toate calităţile pe care le are că e un talent şlefuit de foarte multă muncă. Şi-a împlinit visul de a deveni numărul unu mondial. Dragi studenţi, prima poziţie nu este departe dacă urmaţi exemplul Simonei, indiferent în ce domeniu veţi activa sau lucra. Simona, modelul nostru. Este model de viaţă, de om, de omenie şi de mare sportiv, de mare campion. Ai ajuns regina tenisului mondial. Dar mai presus de toate să ştii că eşti regina inimilor noastre. Te susţinem necondiţionat, suntem alături de tine. Să ridici pe mai departe prestigiul României, al oraşului Constanţa şi al Universităţii Ovidius. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut şi îşi dorim în continuare mult succes. Te iubim, Simona Halep!“, a punctat prof. univ. dr. Mirela Damian.

Autografe şi fotografii

Simona Halep a acordat autografe, inclusiv pe o carte din biroul rectorului universităţii, şi s-a fotografiat cu admiratorii ei. Campioana a dezvăluit şi ce va face în continuare. „Am o perioadă de vacanţă, odihnă şi încerc să-mi încarc bateriile pentru stagiunea viitoare. În acest an, de Crăciun voi rămâne acasă“, a spus Simona, care a primit şi un tricou cu însemnele universităţii.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
UPDATE. Imagini de la eveniment Premieră. Titlul de Ambasador al Universității „Ovidius” din Constanța, decernat astăzi Simonei Halep (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep explică de ce nu va participa nici la turneul de la Madrid

21 Apr 2024 757

Mihai Covaliu, președintele COSR, despre ce șanse are Simona Halep să evolueze la Jocurile Olimpice Paris 2024

18 Apr 2024 544

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1130

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 886

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1228

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 864

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 750

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1610

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 839

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4370

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 723

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 978

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1567

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 741

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 717