Simona Halep a revenit în țară după semifinala disputată la turneul de la Miami. Ce a declarat sportiva din Constanța

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, duminică, pe Aeroportul Henri Coandă, că nu a simţit niciun fel de presiune în turneul de la Miami, acolo unde putea reveni pe prima poziţie WTA dacă disputa finala, precizând că a fost destule săptămâni pe locul 1 mondial, informează Agerpres.ro

Ea s-a arătat mulţumită de faptul că a ajuns până în semifinalele turneului din SUA, dar şi de jocul prestat.

"A fost foarte bine, sunt mulţumită de rezultat şi de felul cum am jucat. A fost o deplasare reuşită şi mă bucur că sunt acasă. Sunt mulţumită 100% de jocul meu, a fost un turneu foarte bun. Am avut meciuri grele, dar şi foarte bune. Rezultatul din finală nu prea contează pentru mine (Ashleigh Barty - Karolina Pliskova 7-6 (7/1), 6-3). Mă bucur pentru Barty pentru că a fost primul ei turneu mare câştigat. Cred că a meritat pentru că traversează o perioadă foarte bună şi chiar o felicit. Nu a fost încărcătură şi nici presiune pentru mine, am fost pe locul 1 destule săptămâni, aşa că nu mai e o presiune. A fost un meci bun la început (n.r. - în semifinale), dar apoi cu ploaia a fost diferit", a spus Halep la întoarcerea din SUA.


Întrebată cum a fost colaborarea cu noul antrenor Daniel Dobre, jucătoarea a răspuns: "M-a ajutat foarte mult, sfaturile lui au fost foarte bune la fiecare meci. Faptul că am jucat atât de bine într-o perioadă atât de scurtă cu el a fost meritul lui şi chiar îi mulţumesc că a venit".

Simona Halep a precizat că are aşteptări mari în ceea ce priveşte întâlnirea cu Franţa din semifinalele Fed Cup, programată la Rouen în 20-21 aprilie. "Aşteptările sunt mari pentru că îmi doresc foarte mult să câştigăm meciul de Fed Cup. Dar vedem cum o să ne descurcăm în faţa Franţei. Momentan sunt acasă şi voi începe pregătirea pe zgură. Nu pot să spun că suntem favorite, consider că meciul e echilibrat şi avem şansa noastră. Va fi greu, dar am mai jucat contra lor şi ştim oarecum ce trebuie să jucăm", a afirmat ea.

"Domnul căpitan Segărceanu a decis mereu echipa şi a făcut-o foarte bine după cum se pare. Noi ne adaptăm la decizii şi eu sunt concentrată pe ceea ce am de făcut, să îmi câştig punctele pentru ţară. Dar suntem o echipă destul de frumoasă şi atmosfera a fost minunată data trecută, sper să fie şi mai bine data aceasta", a adăugat Halep.


Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă în două seturi, 7-5, 6-1, de Karolina Pliskova din Cehia, în noaptea de joi spre vineri, în semifinalele turneului WTA de la Miami (Statele Unite), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari. În urma atingerii semifinalelor, Halep va urca pe locul 2 în clasamentul WTA care va fi anunţat săptămâna viitoare. 

 Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep explică de ce nu va participa nici la turneul de la Madrid

21 Apr 2024 778

Mihai Covaliu, președintele COSR, despre ce șanse are Simona Halep să evolueze la Jocurile Olimpice Paris 2024

18 Apr 2024 551

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1137

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 888

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1231

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 869

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 754

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1614

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 844

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4373

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 732

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 982

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1574

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 742

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 723