Simona Halep, învinsă la Wimbledon „Mai am mult de jucat şi mi se vor mai ivi şanse să devin lider mondial“

Cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, a ratat şi la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, ca şi la Roland Garros, şansa de a deveni lider mondial

În ambele situaţii, o victorie (în finală - în capitala Franţei, în sferturi - la Londra) i-ar fi asigurat poziţia de lider mondial, dar constănţeanca a cedat de fiecare dată, deşi s-a aflat foarte aproape de a câştiga. A doua jucătoare a lumii şi cap de serie numărul doi la Wimbledon, Halep a pierdut în sferturi în faţa Johannei Konta, din Marea Britanie, a şasea favorită.
 
După cum o arată şi scorul, 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4, meciul a fost foarte echilibrat. Simona Halep a jucat la un nivel ridicat, iar în setul doi, a avut 5-4 în tie-break şi două servicii pentru a câştiga partida, cu 2-0 la seturi! Konta a revenit însă senzaţional, s-a impus ea în tie-break, iar în setul decisiv a fost mai curajoasă, şi-a asumat mai multe riscuri şi a avut câştig de cauză.

„Rămân cu multe lucruri pozitive din acest meci“  

„S-a jucat un tenis foarte bun, de un nivel înalt. Am fost foarte aproape de victorie, în tie-break. Poate ar fi trebuit să servesc puţin mai bine şi mai tare. Totul a fost OK, rămân cu multe lucruri pozitive din acest meci. Cred că a fost una dintre cele mai bune partide ale mele pe iarbă, dacă nu cea mai bună! Konta a jucat însă şi ea foarte bine şi a meritat să câştige. Poate a jucat acum cel mai bun tenis al ei, aşa cum au făcut-o jucătoarele care m-au învins în ultima perioadă“, a declarat Simona Halep, care, după turneul de la Wimbledon, a postat pe Instagram următorul citat, de pe citatecelebre.net: „Am învățat că toată lumea vrea să trăiască pe vârful unui munte, fără să știe că adevărata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre vârf“.

Jelena Ostapenko, învinsă în 74 de minute

Dacă o învingea pe Johanna Konta, Halep o întâlnea în penultimul act pe americanca Venus Williams (favorita 10), care a trecut în sferturi de campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, scor 6-3, 7-5, după 74 de minute de joc. Cealaltă semifinală de la Wimbledon este Garbine Muguruza (Spania, cap de serie 14) - Magdalena Rybarikova (Slovacia, 87 WTA). Noul lider mondial va fi, de luni, Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA), care o va detrona pe Angelique Kerber, din Germania, eliminată în turul doi la Wimbledon.

Priveşte înainte

„Nu ştiu cum e să fii numărul 1 în lume, încă nu am ajuns în această poziţie. E frumos să fiu în top 10 de atâta timp, sunt satisfăcută de această performanţă a mea. Sigur, unul dintre obiectivele mele e să devin lider mondial. Am avut la Wimbledon o altă şansă şi am fost aproape. Însă nu mă afectează foarte mult, întrucât mai am mulţi ani de jucat şi mi se vor mai ivi şanse. Trebuie să muncesc în continuare. Privesc înainte, nu înapoi“, a precizat Halep.

„Ultimul punct ar fi trebuit rejucat“

Dacă, la meciul de Fed Cup România - Marea Britanie, de la Mamaia, Johanna Konta s-a plâns de manifestările publicului şi ale lui Ilie Năstase (căpitanul nejucător al echipei tricolore), de această dată a fost rândul Simonei să reclame o situaţie, la ultima minge a meciului, când un strigăt din tribună a deranjat-o pe româncă, iar Konta a finalizat lejer şi a câştigat meciul. „Ar fi trebuit rejucat acest punct“, a spus Simona, care s-a arătat nemulţumită şi de faptul că, după setul doi, pe care l-a câştigat, Johanna Konta a întârziat la vestiare.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep explică de ce nu va participa nici la turneul de la Madrid

21 Apr 2024 772

Mihai Covaliu, președintele COSR, despre ce șanse are Simona Halep să evolueze la Jocurile Olimpice Paris 2024

18 Apr 2024 550

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1131

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 887

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1229

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 866

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 751

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1611

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 843

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4372

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 729

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 979

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1569

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 742

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 721