Simona Halep „Nu ştiu de ce mulţi vorbesc de finalul carierei mele. Acesta nu e aproape“

 

 
  • Simona Halep a împlinit 30 de ani și își dorește să mai joace câțiva ani la nivel înalt.
  • După încheierea relației profesionale cu antrenorul Darren Cahill, Simona va lucra cu alți doi tehnicieni.
  • Campioana a spus că va rămâne în tenis și după ce va încheia activitatea competițională.
 
Ajunsă la 30 de ani, campioana Simona Halep se gândește în continuare la tenisul de înalt nivel, dorindu-și să mai joace câțiva ani. Deținătoare a două trofee de Grand Slam și fost lider mondial, constănțeanca este împlinită pe plan sportiv, dar și personal, în urmă cu două săptămâni ea căsătorindu-se cu Toni Iuruc, alesul inimii sale.
 
„Nu ştiu de ce mulţi vorbesc de finalul carierei mele. Acesta nu este aproape. Îmi doresc mult să mai joc. Din cauza accidentărilor din acest sezon, am avut mici dubii că mai pot continua, dar acum sunt foarte fit, sănătoasă şi îmi doresc doi - trei - patru ani să mai joc. Depinde şi cât mă ţine corpul. Toni mă susţine foarte mult şi mă încurajează să joc cât se poate de mult, căci ştie cât de pasionată sunt. El n-a fost un minus în viaţa mea profesională, a fost un mare plus. În tribună, e foarte emotiv, chiar dacă nu pare. Preferă să nu stea în lojă, ci mai departe. A mai stat acolo şi am pierdut câteva meciuri. E superstiţios. De aceea nu prea apare la televizor“, a declarat Simona Halep.   
 
„Nici nu visam la aşa ceva când eram copil“
 
Campioana și-a început ziua în care a împlinit 30 de ani unde altundeva decât pe terenul de tenis. „Mă simt bine, nu ca la 30 de ani, ci ca la 25. E o perioadă frumoasă a vieţii mele. Încec să mă bucur de ea cât se poate de mult. Toni îmi face multe cadouri, ştiind că-mi place acest lucru, oricum este reciprocă treaba. Toate cadourile sunt frumoase, în felul lor. Îmi place să petrec ziua de naştere în familie. După vreo zece ani, cred, sunt acasă pentru prima data cu opcazia zilei mele de naștere. E o zi specială. Sunt foarte mulţumită de ce am realizat până la acestă vârstă. Nici nu visam la aşa ceva când eram copil. Mi se părea aproape imposibil să ajung numărul 1. La Grand Slam mai aveam o mică speranţă, ne-a inspirat doamna Virginia, Ilie Năstase şi am crezut că se poate. Dar numărul 1 nu prea îmi imaginam. Sunt împlinită, şi pe parte personală, şi profesională. Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă şi că mai pot juca. Fiecare an a fost frumos, dar 2021 a fost mai special. În tenis, am avut acccidentări grele, dar entuziasmul şi dorinţa de a juca au rămas la fel şi chiar sunt motivată că mai pot juca la nivel înalt. La US Open am simţit că sunt la un nivel destul de bun şi, cu multă muncă, voi reveni. Mă pregătesc în continuare să joc bine şi să câştig turnee. Dar tot ce vine de acum înainte este un bonus. Să văd cât mai pot. Nu am presiune că, vezi Doamne, trebuie să fac ceva neapărat“, a punctat Simona.
 
Lucrează cu antrenorii Adrian Marcu și Adrian Dobre
 
Campioana a anunțat că relația de colaborare cu antrenorul australian Darren Cahill s-a încheiat și a vorbit pe marginea acestui subiect, dezvăluind că va lucra în continuare cu antrenorii Adrian Marcu și Adrian Dobre.  
 
„Au fost şase ani deosebiţi sub bagheta lui Darren, care e un om extraordinar. Doar relaţia profesională s-a întrerupt. Anul a fost greu, cu pandemia, nu a ajuns acasă deloc timp de opt luni, acum trebuia să stea pentru off-season şi era foarte greu. Cred că s-a uzat puţin relaţia profesională şi, de comun acord, am hotărât să ne oprim. Mi-a părut rău, am avut un gol în stomac, bineînţeles. Și Darren s-a simţit la fel. Suntem prieteni foarte buni în continuare şi mă bucur foarte mult că am avut ocazia să câştig un prieten adevărat. Ne înţelegem foarte bine. Nu cred că vom fi niciodată adversari, ci prieteni pentru totdeauna. Nu a venit la nunta mea pentru că soţia lui nu putea părăsi Australia, dar, dacă pandemia se va duce la anul, îi aştept cu mare drag atunci. Domnul Dobre este în echipă şi a rămas în continuare, venind în plus şi domnul Marcu. Avem acum o echipă completă, plec la aceste turnee cu domnul Marcu. Întotdeauna am avut afinitate cu dumnealui. În 2013 am avut rezultate foarte bune şi sper şi acum să facem treabă bună“, a menționat Simona Halep.

 
„S-a schimbat foarte mult viața mea“
 

La 30 de ani, campioana din Constanța simte că s-a schimbat, acum e mult mai relaxată cu oamenii și vorbește mai mult. „Sunt mult mai veselă, doritoare de noi ieşiri, de prieteni noi. S-a schimbat foarte mult viața mea, întrucât 12-13 ani am fost focusată doar pe tenis şi nu conta nimic altceva. Acum am început să mă bucur şi de viaţă. În tenis, atitudinea încă are de suferit pe teren, unde se pare că nu voi fi niciodată un exemplu. Doana psiholog mi-a spus că asta sunt eu şi că mă ajută când e un moment important în timpul meciului. Am început să accept aceasta şi să nu-mi doresc atât de mult să mă schimb, ci să controlez emoţiile“, a punctat Simona.
 
Așteaptă meciul cu Emma Răducanu
 
Campioana așteaptă cu nerăbdare și întâlnirea de pe teren cu Emma Răducanu, noua senzație din tenios. „Îmi doresc un meci cu Emma şi cu figuranţă că vom avea. E o jucătoare tânără, cu multă încredere. Ce a reuşit este extraordinar şi sunt sigură că mai poate reuşi. Pentru mine acum orice meci este o mare provocare, de aceea mă pregătesc, sper ca la turnee să joc partide bune“, a menționat Simona, care se bucură că e apreciată. „E un lucru minunat. Îmi place că-i pot inspira pe copilaşi să joace tenis, să descopere sportul în general. E un lucru mare şi mă bucur că am fost capabilă să face aceste rezultate în tenis“, a arătat campioana, care în acest moment ocupă locul 15 în clasamentul mondial.    
 
Discuția cu Ilie Năstase
 
Întrebată dacă, după despărțirea profesională de Darren Cahill, s-ar fi putut descurca în continuare fără antrenor, Simona a negat. „Singură e greu. Din punctul meu de vedere, singură nu poţi la acest nivel. E presiune, tensiune, emoţie înainte de meci şi trebuie să fie o persoană în care să aibă încredere în tine, iar tu să ai încredere în ea. Să-mi ofere linişte şi încredere că pot să joc un tenis bun. Eu tot timpul am nevoie de antrenor“, a spus Simona. S-a vehiculat, mai în glumă, mai în serios, și numele lui Ilie Năstase în staff-ul tehnic al jucătoarei din Constanța. „M-am întâlnit cu Ilie Năstase şi mi-a zis şi mie că, dacă-l ofertez, vine în echipa mea. I-am spus că, oricând doreşte, poate veni la antrenamente şi a zis că mai bine nu. E puţin epuizant cu mine şi nu cred că-i place“, a râs Simona.
 
Următorul vis, copiii și o familie mare şi fericită
 
Aceasta a spus că va rămâne în tenis și după ce va încheia activitatea competițională. „Pentru următorii câţiva ani, îmi doresc să fiu sănătoasă, ca să pot să mai joc tenis. După retragere, îmi doresc din ce în ce mai mult să rămân în tenis. Am început să gust acest sport fără tensiune şi fără stres şi îmi place mult mai mult. E foarte departe să mă gândesc ce voi face, pentru că, imediat după ce mă voi lăsa de tenis, îmi doresc să am copii, iar după orice e posibil. Pentru mine orice are legătură cu tenisul e realizabil. Aşa că voi vedea. Următorul vis sunt copiii și o familie mare şi fericită“, a mai spus Simona Halep.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Instagram (Simona Halep)

 
Citește și:
 
Simona Halep îşi serbează luni ziua de naştere. Campioana împlineşte 30 de ani

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, învinsă de campioana României

22 Jan 2022 423

Victorie pentru Simona Halep la Australian Open. S-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis

22 Jan 2022 603

UPDATE Simona Halep, meci în turul trei la Australian Open. În precedenta întâlnire cu adversara sa, constănțeanca a câștigat

22 Jan 2022 922

Simona Halep și Gabriela Ruse, învinse în primul tur al probei feminine de dublu la Australian Open

21 Jan 2022 576

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Australian Open, după o victorie „fulger“

20 Jan 2022 1435

Baschet Phoenix CSU Simona Halep, meci de cinci stele la Constanța, contra campioanei României

20 Jan 2022 961

UPDATE Simona Halep joacă în turul doi la Australian Open. Constănțeanca are un ascendent moral asupra adversarei sale

20 Jan 2022 1492

S-a stabilit pe cine va întâlni Simona Halep în turul doi la Australian Open

18 Jan 2022 1754

Victorie pentru Simona Halep în primul meci de la Australian Open

18 Jan 2022 1379

UPDATE Simona Halep debutează la ediția 2022 a Australian Open. În cazul victoriei, pe cine ar putea întâlni în turul doi

18 Jan 2022 1830

Baschet Phoenix CSU Simona Halep, victorie clară pe terenul Agronomiei Bucureşti

15 Jan 2022 1258

De unde și-a achiziționat Simona Halep rochiile de nuntă. „Îmi place să mă bucur de lucrurile frumoase“ (GALERIE FOTO)

15 Jan 2022 2219

Phoenix CSU Simona Halep, meci cu Agronomia București. „Să prelungim cât mai mult posibil seria victoriilor“

15 Jan 2022 958

Simona Halep, „marinar“ la Melbourne. Cum s-a relaxat în Australia campioana din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Jan 2022 1622

Ce adversară va avea Simona Halep în prima rundă a turneului Australian Open

13 Jan 2022 1323