Simona Halep „Nu ştiu de ce mulţi vorbesc de finalul carierei mele. Acesta nu e aproape“

 

 
  • Simona Halep a împlinit 30 de ani și își dorește să mai joace câțiva ani la nivel înalt.
  • După încheierea relației profesionale cu antrenorul Darren Cahill, Simona va lucra cu alți doi tehnicieni.
  • Campioana a spus că va rămâne în tenis și după ce va încheia activitatea competițională.
 
Ajunsă la 30 de ani, campioana Simona Halep se gândește în continuare la tenisul de înalt nivel, dorindu-și să mai joace câțiva ani. Deținătoare a două trofee de Grand Slam și fost lider mondial, constănțeanca este împlinită pe plan sportiv, dar și personal, în urmă cu două săptămâni ea căsătorindu-se cu Toni Iuruc, alesul inimii sale.
 
„Nu ştiu de ce mulţi vorbesc de finalul carierei mele. Acesta nu este aproape. Îmi doresc mult să mai joc. Din cauza accidentărilor din acest sezon, am avut mici dubii că mai pot continua, dar acum sunt foarte fit, sănătoasă şi îmi doresc doi - trei - patru ani să mai joc. Depinde şi cât mă ţine corpul. Toni mă susţine foarte mult şi mă încurajează să joc cât se poate de mult, căci ştie cât de pasionată sunt. El n-a fost un minus în viaţa mea profesională, a fost un mare plus. În tribună, e foarte emotiv, chiar dacă nu pare. Preferă să nu stea în lojă, ci mai departe. A mai stat acolo şi am pierdut câteva meciuri. E superstiţios. De aceea nu prea apare la televizor“, a declarat Simona Halep.   
 
„Nici nu visam la aşa ceva când eram copil“
 
Campioana și-a început ziua în care a împlinit 30 de ani unde altundeva decât pe terenul de tenis. „Mă simt bine, nu ca la 30 de ani, ci ca la 25. E o perioadă frumoasă a vieţii mele. Încec să mă bucur de ea cât se poate de mult. Toni îmi face multe cadouri, ştiind că-mi place acest lucru, oricum este reciprocă treaba. Toate cadourile sunt frumoase, în felul lor. Îmi place să petrec ziua de naştere în familie. După vreo zece ani, cred, sunt acasă pentru prima data cu opcazia zilei mele de naștere. E o zi specială. Sunt foarte mulţumită de ce am realizat până la acestă vârstă. Nici nu visam la aşa ceva când eram copil. Mi se părea aproape imposibil să ajung numărul 1. La Grand Slam mai aveam o mică speranţă, ne-a inspirat doamna Virginia, Ilie Năstase şi am crezut că se poate. Dar numărul 1 nu prea îmi imaginam. Sunt împlinită, şi pe parte personală, şi profesională. Mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă şi că mai pot juca. Fiecare an a fost frumos, dar 2021 a fost mai special. În tenis, am avut acccidentări grele, dar entuziasmul şi dorinţa de a juca au rămas la fel şi chiar sunt motivată că mai pot juca la nivel înalt. La US Open am simţit că sunt la un nivel destul de bun şi, cu multă muncă, voi reveni. Mă pregătesc în continuare să joc bine şi să câştig turnee. Dar tot ce vine de acum înainte este un bonus. Să văd cât mai pot. Nu am presiune că, vezi Doamne, trebuie să fac ceva neapărat“, a punctat Simona.
 
Lucrează cu antrenorii Adrian Marcu și Adrian Dobre
 
Campioana a anunțat că relația de colaborare cu antrenorul australian Darren Cahill s-a încheiat și a vorbit pe marginea acestui subiect, dezvăluind că va lucra în continuare cu antrenorii Adrian Marcu și Adrian Dobre.  
 
„Au fost şase ani deosebiţi sub bagheta lui Darren, care e un om extraordinar. Doar relaţia profesională s-a întrerupt. Anul a fost greu, cu pandemia, nu a ajuns acasă deloc timp de opt luni, acum trebuia să stea pentru off-season şi era foarte greu. Cred că s-a uzat puţin relaţia profesională şi, de comun acord, am hotărât să ne oprim. Mi-a părut rău, am avut un gol în stomac, bineînţeles. Și Darren s-a simţit la fel. Suntem prieteni foarte buni în continuare şi mă bucur foarte mult că am avut ocazia să câştig un prieten adevărat. Ne înţelegem foarte bine. Nu cred că vom fi niciodată adversari, ci prieteni pentru totdeauna. Nu a venit la nunta mea pentru că soţia lui nu putea părăsi Australia, dar, dacă pandemia se va duce la anul, îi aştept cu mare drag atunci. Domnul Dobre este în echipă şi a rămas în continuare, venind în plus şi domnul Marcu. Avem acum o echipă completă, plec la aceste turnee cu domnul Marcu. Întotdeauna am avut afinitate cu dumnealui. În 2013 am avut rezultate foarte bune şi sper şi acum să facem treabă bună“, a menționat Simona Halep.

 
„S-a schimbat foarte mult viața mea“
 

La 30 de ani, campioana din Constanța simte că s-a schimbat, acum e mult mai relaxată cu oamenii și vorbește mai mult. „Sunt mult mai veselă, doritoare de noi ieşiri, de prieteni noi. S-a schimbat foarte mult viața mea, întrucât 12-13 ani am fost focusată doar pe tenis şi nu conta nimic altceva. Acum am început să mă bucur şi de viaţă. În tenis, atitudinea încă are de suferit pe teren, unde se pare că nu voi fi niciodată un exemplu. Doana psiholog mi-a spus că asta sunt eu şi că mă ajută când e un moment important în timpul meciului. Am început să accept aceasta şi să nu-mi doresc atât de mult să mă schimb, ci să controlez emoţiile“, a punctat Simona.
 
Așteaptă meciul cu Emma Răducanu
 
Campioana așteaptă cu nerăbdare și întâlnirea de pe teren cu Emma Răducanu, noua senzație din tenios. „Îmi doresc un meci cu Emma şi cu figuranţă că vom avea. E o jucătoare tânără, cu multă încredere. Ce a reuşit este extraordinar şi sunt sigură că mai poate reuşi. Pentru mine acum orice meci este o mare provocare, de aceea mă pregătesc, sper ca la turnee să joc partide bune“, a menționat Simona, care se bucură că e apreciată. „E un lucru minunat. Îmi place că-i pot inspira pe copilaşi să joace tenis, să descopere sportul în general. E un lucru mare şi mă bucur că am fost capabilă să face aceste rezultate în tenis“, a arătat campioana, care în acest moment ocupă locul 15 în clasamentul mondial.    
 
Discuția cu Ilie Năstase
 
Întrebată dacă, după despărțirea profesională de Darren Cahill, s-ar fi putut descurca în continuare fără antrenor, Simona a negat. „Singură e greu. Din punctul meu de vedere, singură nu poţi la acest nivel. E presiune, tensiune, emoţie înainte de meci şi trebuie să fie o persoană în care să aibă încredere în tine, iar tu să ai încredere în ea. Să-mi ofere linişte şi încredere că pot să joc un tenis bun. Eu tot timpul am nevoie de antrenor“, a spus Simona. S-a vehiculat, mai în glumă, mai în serios, și numele lui Ilie Năstase în staff-ul tehnic al jucătoarei din Constanța. „M-am întâlnit cu Ilie Năstase şi mi-a zis şi mie că, dacă-l ofertez, vine în echipa mea. I-am spus că, oricând doreşte, poate veni la antrenamente şi a zis că mai bine nu. E puţin epuizant cu mine şi nu cred că-i place“, a râs Simona.
 
Următorul vis, copiii și o familie mare şi fericită
 
Aceasta a spus că va rămâne în tenis și după ce va încheia activitatea competițională. „Pentru următorii câţiva ani, îmi doresc să fiu sănătoasă, ca să pot să mai joc tenis. După retragere, îmi doresc din ce în ce mai mult să rămân în tenis. Am început să gust acest sport fără tensiune şi fără stres şi îmi place mult mai mult. E foarte departe să mă gândesc ce voi face, pentru că, imediat după ce mă voi lăsa de tenis, îmi doresc să am copii, iar după orice e posibil. Pentru mine orice are legătură cu tenisul e realizabil. Aşa că voi vedea. Următorul vis sunt copiii și o familie mare şi fericită“, a mai spus Simona Halep.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Instagram (Simona Halep)

 
Citește și:
 
Simona Halep îşi serbează luni ziua de naştere. Campioana împlineşte 30 de ani

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1471

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 689

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4052

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 633

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 880

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1333

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 639

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 913

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 850

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 632

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 647

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 693

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 701

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 760