Simona Halep, primele declarații după suspendarea provizorie „De ce durează atât de mult? Cer doar să fiu judecată, nu un tratament special“

 
Pentru prima dată de când a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce, anul trecut, în luna octombrie, testul său anti-doping de la US Open a fost pozitiv, în corpul sportivei fiind depistată atunci substanța interzisă numită Roxadustat, Simona Halep a făcut declarații pe marginea acestei situații.
 
Într-un interviu acordat „Tennis Majors“, jucătoarea din Constanța a menționat că îi este greu din punct de vedere emoțional, e un stres uriaș. Simona a încercat să rămână calmă și încrezătoare, menționând că nu a luat nimic intezis cu bună știință, așa că se simte curată din acest punct de vedere.

Sunt o mare susținătoare a unui sport curat, astfel că mereu m-am situat contra dopajului. Niciodată nu m-am gândit că voi trece prin așa ceva. Am avut un șoc atunci când sa întâmplat. Nici nu știam ce este Roxadustat, am căutat pe Internet date despre această substanță. Am vrut să păstrez tăcerea până când cazul se va rezolva, dar am simțit nevoia să vorbesc, pentru că sunt sigură că și publicul vrea să afle de ce durează atât de mult, a menționat sportiva, potrivit sursei citate.  


Întrebată cum ar fi putut pătrunde substanța în corpul ei, Simona Halep a spus că mereu a verificat cu atenție componentele din suplimentele pe care le ia, pentru a fi sigură că totul e în regulă. Inițial, nu a avut vreo idee despre proveniența substanței, dar experții angajați de ea au descoperit, arată sportiva, că a existat o contaminare cu un supliment, acesta era contaminat cu o cantitate foarte mică de substanță.

Ambii experți au constatat, independent, că suplimentul a fost contaminat cu roxadustat. Dovezile au fost trimise în decembrie la ITF, dar a negat, a refuzat probele. În această situație, singura șansă e să mă prezint la tribunal pentru o audiere, să prezint dovezile care atestă că testul meu pozitiv a fost contaminat, a menționat Simona, potrivit „Tennis Majors“.    


Jucătoarea a precizat că audierea din 28 februarie a fost amânată pentru 24 martie, iar ITF a cerut ca aceasta să fie anulată. Simona a cerut ITF să-i ridice sancțiunea pentru a putea juca, ceea ce nu s-a întâmplat.

Totul durează foarte mult, în condițiile în care, în cazul unui jucător suspendat provizoriu, trebuie o audiere accelerată. După testul pozitiv, am mai făcut zece teste (sânge și urină în același timp) și toate au fost negative. Ar urma o audiere pe 28 mai, dar s-ar putea anula și aceasta. Ar trece astfel aproape opt luni de când am fost suspendată provizoriu și nu cred că este corect să treacă atât de mult fără să fiu judecată măcar. Mă întreb cât va mai dura. Eu cer doar să fiu judecată, nu un tratament special, a mai menționat Simona Halep.   

Campioana de la Wimbledon și Roland Garros a spus că susținerea oamenilor o ajută, simțind că fanii nu cred că a luat o substanță interzisă în cunoștință de cauză.

Îmi doresc mult să revin pe teren și să ating nivelul la care am fost înainte sau chiar și mai sus. Susținerea oamenilor îmi dă putere. În timpul suspendării continui să mă pregătesc. Nu e ușor să-mi păstrez concentrarea, dar am făcut cât de mult am putut. Tenisul este viața mea. Chiar dacă, la vârsta mea, e greu să pierzi o lungă perioadă și există apoi riscul accidetărilor, sunt optimistă totuși, a menționat Simona Halep.     


Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1482

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 696

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4092

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 635

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 881

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1334

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 639

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 915

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 850

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 635

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 648

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 693

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 708

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 760