Simona Halep, suspendată provizoriu. Comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a TenisuluiAgenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a emis în comunicat în care arată că Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce, la un test pe care l-a efectuat constănțeanca pe parcursul US Open 2022, în luna august, s-a constatat prezența în eșantionul A a unei substanțe interzise inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022, FG-4592 (Roxadustat).

Ulterior, și în proba B, solicitată de jucătoarea de tenis, s-a constatat prezența substanței respective.

ITIA este responsabilă pentru gestionarea și administrarea anti-doping în tenisul profesionist, în conformitate cu TADP 2022.
   

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare de tenis română în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis din 2022 (TADP). ITIA a trimis jucătorului o notificare pre-inculpare cu privire la o încălcare a regulilor anti-doping la 7 octombrie 2022, în conformitate cu articolul 2.1 din Program (prezența unei substanțe interzise în proba unui jucător) și/sau articolul 2.2 (utilizarea unei substanțe interzise fără un MAUT valabil).
 
Halep, locul 9 în clasamentul WTA, a furnizat un eșantion în timp ce a concurat la US Open în august 2022. Eșantionul a fost împărțit în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că eșantionul A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în Lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022. Rezultatele analitice adverse pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.
 
Jucătoarea și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, ceea ce a confirmat constatarea în proba A. În timp ce este suspendată provizoriu, jucătoarea nu este eligibilă să concureze sau să participe la orice evenimente de tenis organizate de organele de conducere ale sportului, se arată în comunicatul ITIA.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Simona Halep)
 
Citește și:

Simona Halep - „ Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nimeni la fileu! Reputația ei, imaginea lor!

29 May 2023 1122

​Petiție online în sprijinul Simonei Halep. „Suntem cu Simo! Opriți nedreptatea!“

24 May 2023 1899

UPDATE. Patrick Mouratoglou, mesaj de susținere pentru Simona Halep „ITIA să înceteze această hărţuire de neconceput“

21 May 2023 981

UPDATE Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, o nouă acuzație la adresa jucătoarei Simona Halep

19 May 2023 1323

Reacția oficială a Federației Internaționale de Tenis în urma declarațiilor Simonei Halep

28 Apr 2023 1565

Simona Halep, primele declarații după suspendarea provizorie „De ce durează atât de mult? Cer doar să fiu judecată, nu un tratament special“

27 Apr 2023 1420

Simona Halep, testată pozitiv și suspendată provizoriu Stere Halep - „Am încredere în ea peste 100%. Simona e corectă“ (VIDEO)

23 Oct 2022 3135