Spadasin constănţean, pe podium la „Cupa Farul - Memorial Paul Călin”

Scrimerul constănţean Cosmin Kortyan s-a clasat pe locul trei la întrecerea de scrimă „Cupa Farul - Memorial Paul Călin”, care s-a disputat ieri la Constanţa. Kortyan (antrenoare, Mihaela Ion) a reprezentat CS Farul, concursul fiind rezervat băieţilor, în proba individuală de spadă. Primii doi din ierarhie au fost Mario Perşu (LPS Craiova) şi Lucian Ciovică (CSM Oradea), iar pe trei s-a mai situat un scrimer, Ionuţ Trandafirescu (CSU Craiova), care a primit şi Premiul Fair-Play, întrucât a recunoscut cu sportivitate că o tuşă i-a aparţinut adversarului său dintr-un meci.

Dintre constănţeni, următorul după Kortyan în clasament a fost Dmitrii Nistor, de la Farul (locul 16). La întrecere au participat 51 de spadasini, atât din România, cât şi din Bulgaria, opt sportivi de la cluburile Cernomore Varna şi Odesos Sofia. Din ţară au fost reprezentate cluburi precum CS Farul, CSS1 Constanţa, LPS Craiova, CSU Craiova, CSM Craiova, CSM Oradea, CSU Tg. Mureş, CSA Steaua Bucureşti, CS Satu Mare sau UNEFS Bucureşti.
La Constanţa s-a disputat, în week-end-ul trecut, şi Cupa României, iar pe echipe CS Farul a ocupat poziţia a şaptea, în alcătuirea Kortyan, Laurenţiu Gherman, Ionuţ Cristian şi Bogdan Ciucuraş (antrenoare, Mihaela Ion). În meciul pentru locul şapte, fariştii au dispus de cei de la LPS Craiova cu 45-44. Concursul individual s-a încheiat cu victoria lui Otto Tardi, de la CSU Tg. Mureş, care a fost urmat pe podium de Lucian Ciovică şi de Andrei Timoce (CSM Oradea).    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.