Sportivă, dar şi profesor! Campioana Cristina Bujin pregăteşte copii la atletism, la CSS1 Constanţa (galerie foto)


Atleta campioană din Constanţa Cristina Bujin, maestru al sportului, a început şi cariera de antrenoare. În vârstă de 31 de ani, Cristina continuă să şi concureze, iar în paralel pregăteşte copii la CSS1 Constanţa. A început de anul trecut această activitate, care-i place foarte mult, iar acum a susţinut, cu succes, examenul de titularizare la catedra de atletism a clubului sportiv şcolar.

La CSS1, Cristina Bujin lucrează cu copii născuţi în anii 2008, 2009 şi 2010. Până la examenul de titularizare, sportiva a fost suplinitor. Chiar dacă activitatea ei zilnică legată de atletism e obositoare, având antrenamentele cu copiii, dar şi şedinţele sale de pregătire (uneori două pe zi), Cristina face faţă, atletismul continuând să o captiveze şi să o motiveze. Planul e clar: după ce va încheia activitatea de sportivă, se va dedica exclusiv antrenoratului. „Momentan, e destul de greu şi, în primul rând, obositor, dar trebuie să fac faţă. Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii“, spune Cristina, care a participat cu elevii săi şi la întreceri la Constanţa.

Aur la Internaţionalele României

Ca sportivă, Cristina are actualmente dublă legitimare, CS Farul Constanţa - Rapid Bucureşti, şi e antrenată de Daniel Cojocaru. Se pregăteşte tare pentru a putea participa la o nouă ediţie a Jocurilor Olimpice, cea de la Tokyo, din 2020. Următoarea competiţie care o aşteaptă e Campionatul Naţional de seniori. Luna trecută, la ediţia a 64-a, de la Cluj, a celei mai prestigioase competiţii internaţionale de pistă la atletism organizate în România, „Internaţionalele Iolanda Balaş Soter“, cel mai bun rezultat al delegaţiei constănţene, medalia de aur, a fost obţinut de Cristina, care a câştigat proba de triplusalt, cu 13,54 m.

A participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară

Atleta constănţeană e multiplă campioană şi medaliată naţională, la toate categoriile de vârstă, şi are performanţe de vârf şi pe plan internaţional: campioană balcanică, medaliată cu argint la Campionatul European de juniori (2005) şi tineret (2009), cu bronz la Campionatul Mondial de cadeţi (2005), la Universiada din 2011, la Campionatul European pe echipe (2015), la Jocurile Francofoniei din 2017 etc. Cristina este şi participantă la Jocurile Olimpice de vară din 2012 şi 2016 şi la ediţii de Campionat European (finalistă), Mondial şi la Cupa Europei de senioare. Recordul personal la triplusalt în aer liber e de 14,42 m.

Maestru al sportului, de anul trecut

Anul trecut, în luna februarie, cu ocazia etapei finale a Campionatului Naţional de atletism în sală pentru seniori, tineret şi juniori 1, de la Bucureşti, s-au înmânat şi mai multe carnete de maestru al sportului. Printre cei care au primit recunoaşterea performanţelor obţinute în carieră s-au numărat şi doi reprezentanţi ai Constanţei, sportiva Cristina Bujin şi antrenorul Alin Larion. Ei au realizat cu ani în urmă rezultatele de maestru al sportului, dar au primit carnetele în 2018.


Citeşte şi:

Atleta constănţeană Cristina Bujin a cucerit aurul la Internaţionalele României (galerie foto)

Atleta constănțeană Cristina Bujin, vicecampioană balcanică de sală (galerie foto)

Nouă medalii la Naţionale pentru Constanţa Cristina Bujin şi Alin Larion au primit carnetele de maeştri ai sportului (galerie foto)

Medaliaţi la Jocurile Francofoniei şi la Europene Sportivi din Constanţa, felicitaţi de ministrul Marius Dunca (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu cu Cristina Bujin, atletă, dar şi profesor la CSS1 Constanţa „Să descoperim împreună acest sport minunat”

25 Dec 2020 4601

Atletism Constanța a urcat pe podium și la Campionatul Național pentru seniori și tineret (galerie foto)

08 Sep 2020 3370

„Interesant, captivant, antrenant“ Constănțeanul Alin Larion, invitat - lector la o conferință internațională online (galerie foto)

20 Jun 2020 2785

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 2684

„Dumnezeu să te odihnească, băiat frumos și bun!“ S-au scurs 11 ani de când campionul constănțean Claudiu Bujin a urcat la ceruri (video)

16 Mar 2020 5704

Cristina Bujin, vicecampioană naţională la atletism. Pe podium a urcat şi Vlad Bădescu, medaliat în premieră la seniori (galerie foto)

02 Mar 2020 3344

Atleta constănţeană Cristina Bujin a cucerit aurul la Internaţionalele României (galerie foto)

10 Jun 2019 3209

S-au împlinit zece ani de la moartea campionului Claudiu Bujin. Ultimele sale cuvinte au fost despre atletism!

15 Mar 2019 2189

Atleta constănțeană Cristina Bujin, vicecampioană balcanică de sală (galerie foto)

16 Feb 2019 1556

Cristi Boboc şi Cristina Bujin vor concura la Campionatul Balcanic de atletism pentru seniori

14 Feb 2019 1215

Naţionalele de atletism Cristi Boboc l-a învins pe Marian Oprea şi a luat aurul la triplusalt. Cristina Bujin, vicecampioană (galerie foto)

08 Feb 2019 3127

Medalii pentru Constanţa la Campionatul Naţional de atletism rezervat seniorilor

28 Jul 2018 2090

La mulţi ani! Aniversări, astăzi, în sportul constănţean. De la Ştefan Orza, la Cosmin Paşcovici!

12 Apr 2018 3057

Pe ce locuri s-au clasat la Campionatul Balcanic Cristina Bujin şi Cristi Nicuşor Boboc, de la CS Farul Constanţa

18 Feb 2018 1719

Cristina Bujin şi Cristi Boboc, de la CS Farul Constanţa, concurează la Campionatul Balcanic

17 Feb 2018 2203