Sport

Sportivele de pe litoral, strălucitoare în orașul Nadiei Comăneci CSS1 Constanța, campioană națională la gimnastică (galerie foto)

Constanța a demonstrat și la ediția din acest an a Campionatului Național de gimnastică (pe echipe și la individual) rezervat junioarelor III (nivelul 1 și 2) că este în continuare un izvor nesecat de talente. La Onești, orașul natal al Nadiei Comăneci, sportivele de pe litoral au strălucit, cucerind mai multe medalii, inclusiv una de aur. 

Campioană a României a devenit, la nivelul 1, prima echipă a CSS1 Constanța, formată din Maria Broască, Delia Ivanciu, Bianca Voicu și Alexandra Florea. Au concurat 15 formații din țară, iar a doua echipă a CSS1 a ocupat o meritorie poziție a patra, evoluând în alcătuirea Roxana Cristian, Veronica Stan, Adelina Nour și Teodora Stoian. Profesori la cele două echipe ale CSS1 sunt Mirela Szemerjai, Cătălin Meran, Dana Sofronie, Sorin Bechir și Mădălina Hârbu, iar coregraf este Mihaela Lintzmaier.

În întrecerea pe echipe la nivelul 1 s-a aflat și reprezentanta CS Farul Constanța, care s-a clasat pe locul cinci, gimnastele care au concurat fiind: Larisa Melie, Aylin - Luana Bojof, Gabriela Vânoagă și Bianca Vișovan (antrenoare, Carmen Traicu și Elena Ștefan; coregraf, Georgeta Rădvan).
Sportivele de la Constanța s-au remarcat și la invididual compus, la care au concurat 77 de gimnaste de la cluburi din întreaga țară. Astfel, Alexandra Florea a ocupat locul doi (la egalitate cu o sportivă de la Focșani), Maria Broască a fost a patra, Bianca Vișovan s-a clasat pe cinci, iar Teodora Stoian și Bianca Voicu au fost la egalitate pe locul șapte. Dintre constănțence au urmat în clasamentul pe țară Delia Ivanciu (10), Gabriela Vânoagă (13), dar și Veronica Stan, Roxana Cristian, Adelina Nour, Aylin - Luana Bojof, Larisa Melie, Ștefania Tudor (CSS1) și Alina Ardeleanu (CSS1).

Finalele pe aparate de la nivelul 1 le-au prilejuit fetelor de la CSS1 Constanța ocuparea următoarelor locuri: la bârnă - Veronica Stan - 2, Delia Ivanciu - 4, Maria Broască - 5, Bianca Voicu - 8; la sol - Maria Broască - 2, Delia Ivanciu - 3, Teodora Stoian - 5; la sărituri - Maria Broască - 4, Alexandra Florea - 5; la paralele - Alexandra Florea și Teodora Stoian - 5 (la egalitate). De la CS Farul, Bianca Vișovan a luat medalie de argint la paralele, iar la sol s-a clasat pe poziția a cincea. „Marea majoritate a celor 77 de participante de la individual compus, nivelul 1, sunt din programul național Țară, țară, vrem campioane, astfel că locul cinci ocupat de Bianca Vișovan e foarte bun“, a punctat Carmen Traicu.
În competiția pe echipe de la nivelul 2, au concurat 11 formații, iar CSS1 - echipa 1 a fost a patra pe țară, prin Ana Lâlă, Ionela Vasile, Denisa Cioc și Alexandra Panait (profesori, Mirela Szemerjai, Cătălin Meran și Dana Sofronie; coregraf, Mihaela Lintzmaier). Formată din trei sportive, a doua formație a CSS1 a încheiat concursul pe locul șapte, evoluând Andreea Toma, Ioana Cristea și Cătălina Popescu (profesori, Mirela Szemerjai, Cătălin Meran, Dana Sofronie, Sorin Bechir și Mădălina Hârbu; coregraf, Mihaela Lintzmaier).

La individual compus (unde au evoluat 64 de gimnaste), cel mai bun loc, dintre constănțence, cinci, i-a aparținut Sabrinei Voinea Maneca (CS Farul, antrenată de mama sa, Camelia Voinea). Au urmat în ierarhie Ionela Vasile - 6, Denisa Cioc - 10, dar și Cătălina Popescu, Andreea Câju (CS Farul; antrenoare, Carmen Traicu), Alexandra Panait, Ioana Cristea, Andreea Toma și Ana Lâlă. În finalele pe aparate, de la CSS1, Ionela Vasile a fost a patra la paralele și la bârnă, Alexandra Panait s-a clasat pe poziția a opta la sărituri, iar Denisa Cioc a ocupat locul opt la paralele. De la CS Farul, Sabrina Voinea Maneca a obținut argint la sol și bronz la paralele și la bârnă. „Sabrina este o gimnastă care promite mult. Are tot viitorul înainte. Duminică, tot la Onești, va participa și la calificările pentru finalele din toamnă“, a precizat Camelia Voinea, vicecampioană olimpică în 1988, la Seul.

„A fost un concurs greu, cu multe gimnaste valoroase, dar sportivele de la CSS1 Constanța s-au prezentat foarte frumos. Și echipa a doua, atât la nivelul 1, cât și la nivelul 2, a evoluat deosebit, la nivelul doi clasându-se la distanță mică de locul trei. De altfel, CSS1 Constanța a fost singurul club de la aceste Naționale care a concurat cu câte două formații la fiecare nivel“, a declarat Mirela Szemerjai.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sportivă, dar şi profesor! Campioana Cristina Bujin pregăteşte copii la atletism, la CSS1 Constanţa (galerie foto)

26 Jul 2019 1358

O familie cu trei handbaliste Povestea Andrei Moroianu, din Constanţa, cea mai bună extremă dreapta de la Campionatul European! (galerie foto)

24 Jul 2019 2521

Atleta Roxana Constantin, de la CSS1 Constanţa, campioană naţională la juniori 3 (galerie foto)

10 Jul 2019 861

„Fetele au evoluat foarte bine“ CSS1 Constanţa a cucerit şase medalii la Campionatul Naţional de gimnastică ritmică (galerie foto)

25 Jun 2019 1195

Spectacol în Sala Sporturilor Aur și argint pentru Constanța la Campionatul Național de gimnastică pe echipe (galerie foto + document)

15 Jun 2019 2136

La gimnastică ritmică, CSS1 Constanţa a cucerit peste 20 de medalii la Naţionalele de la Baia Mare (galerie foto)

07 Jun 2019 1477

Handbalistele de la CSS1 Constanţa încep meciurile de la Turneul Final Valoare

01 May 2019 631

Noi rezultate de marcă Gimnastele de la CSS1 Constanţa au cucerit aproape 30 de medalii la Campionatul Naţional (galerie foto)

27 Apr 2019 1409

Atletism. Profesori-antrenori la CSS1 Constanţa Soţii Coculeana şi Ioan Oltean au sărbătorit 38 de ani de căsnicie (galerie foto)

19 Apr 2019 1986

Constănțeni în lotul național Leonard Manta, Ebru Gheneghez și Victoria Scupra, medalii la Openul Slovaciei la gimnastică aerobică (galerie foto)

10 Apr 2019 849

Atleta Roxana Constantin, de la CSS1 Constanţa, vicecampioană naţională la junioare 3 (galerie foto)

21 Mar 2019 1032

Prof. Ortansa Andronic, primul director CSS1 Constanţa, în peisajul sportiv din 1958. Conducătorii şi denumirile instituţiei, de-a lungul anilor (galerie foto)

07 Mar 2019 1070

Sportivele de la CSS1 Constanţa au urcat pe podium la Campionatul Naţional de spadă

25 Jan 2019 619

Imagini de la eveniment Constanța. Moș Crăciun a venit la spectacolul de final de an al gimnasticii aerobice (galerie foto+video)

15 Dec 2018 959

„Vine, vine, Moş Crăciun!”, spectacol de gimnastică aerobică pe scena Casei de Cultură din Constanţa

12 Dec 2018 701