Sportivii paralimpici s-au întrecut, la Mamaia, la AJCSPH Summer Sports (galerie foto)

Pe plaja Blanco din Mamaia s-a desfăşurat ediţia a doua a AJCSPH Summer Sports - jocuri sportive pe plajă adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi şi utilizatori de fotoliu rulant.
 
La întrecerea organizată de Asociaţia Judeţeană Constanţa a Sportului pentru Persoane cu Handicap au evoluat 23 de sportivi paralimpici, care s-au întrecut la discipline precum petanque, tir cu arcul, atletism şi tenis de plajă. Au fost meciuri spectaculoase şi turnee pline de suspans, întinse pe durata a patru ore. Iată clasamentele: la petanque - 1. Anişoara Dascălu (campioana ediţiei trecute, singura concurentă care a reuşit să-şi păstreze trofeul), 2. Mihai Zgură, 3. Răducu Palabuiuc, Nicuşor Toader; la tir cu arcul - 1. Luminiţa Smău (în finală, a reuşit performanţa de a acumula 29 de puncte, maximul fiind 30), 2. Răducu Palabuiuc, 3. Nicuşor Toader, 4. Anişoara Dascălu; la viteză (50 de metri) - 1. Răducu Palabuiuc, 2. Nicuşor Toader, 3. Anişoara Dascălu, 4. Ergean Abdula; la tenis de plajă - 1. Nicuşor Toader, 2. Anişoara Dascălu (a doua finală pierdută consecutiv), 3. Răducu Palabuiuc, 4. Luminiţa Smău.
 
„Felicitări tuturor celor care au răspuns chemării noastre la AJCSPH Summer Sports, demonstrând că nu există bariere în ceea ce priveşte performanţele sportive, chiar dacă suferă de un handicap, fizic sau mental. AJCSPH Summer Sports face parte dintr-o serie de evenimente sportive menite să conducă la integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate si la conştientizarea faptului că practicarea sportului are un rol benefic atât în menţinerea sănătăţii fizice şi psihice a fiecăruia dintre noi, cât şi în dezvoltarea personală şi în comunicarea dintre oameni“, a declarat Ion Gembăşanu, preşedintele AJCSPH.
 
Sursa foto: Facebook (Asociaţia Judeţeană Constanţa a Sportului pentru Persoanele cu Handicap)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa Cine au fost laureaţii AJCSPH Summer Sports, în care s-au întrecut persoane cu handicap (galerie foto)

06 Jul 2019 2284