„Sportul este un mod de viaţă la Cumpăna“ Cum a ajuns Alexandru Călin din campion la atletism, campion la kick-boxing (galerie foto)

Fost campion naţional la atletism, în proba de marş, tânărul Alexandru Călin, din Cumpăna, a trecut la alt sport, kick-boxing, după încheierea liceului. Rezistenţa dobândită în lungile distanţe alergate îi este de mare folos în ring, astfel că, în scurt timp de când s-a făcut luptător, „Andi“ a devenit campion, dar a câştigat şi Judgement Day. Întâi s-a pregătit la clubul Juniorii Tuzla, iar de câteva luni se antrenează acasă, la sala nou-deschisă de clubul Victoria Cumpăna, campionul fiind şi instructorul luptătorilor din localitatea constănţeană.
 
După ce a intrat pe poarta Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, în clasa a noua, Alexandru Călin s-a îndreptat către atletism. Antrenoarea Stana Mihăilescu (soţia expertului sportiv al CS Farul, Dumitru Mihăilescu) a văzut în adolescentul din Cumpăna un viitor performer de marş. Iar ochiul format al antrenoarei nu s-a înşelat, Alexandru consacrându-se în această probă, pe distanţa de 10 kilometri. În 2012, a ieşit campion naţional de juniori 2 şi a cucerit medalia de bronz la categoria de vârstă superioară, juniori 1. În 2013 şi 2014, a ieşit vicecampion al României la juniori 1, anul trecut ocupând şi locul patru la Campionatul Balcanic. La LPS, Alexandru a lucrat şi cu antrenorul Gabriel Zaharia, dar după încheierea studiilor liceale, în 2014, a renunţat la atletism. Ar fi trebuit să treacă la 20 kilometri marş, însă Alexandru Călin s-a îndreptat către un nou sport.

 De la Juniorii Tuzla a trecut la Victoria Cumpăna


„Urmăream la televizor meciurile şi filmele de kick-boxing. Îmi plăceau foarte mult. Momentul care m-a adus la acest sport a fost deschiderea la Cumpăna a unei săli a clubului Juniorii Tuzla. M-am dus întâi din curiozitate şi nu m-am mai despărţit de kick-boxing. Am fost pregătit de antrenorul Cosmin Buzoiu, întâi la Cumpăna, apoi la Tuzla. Mi-era însă greu cu naveta, zi de zi. Problema s-a rezolvat în urmă cu patru luni, când clubul Victoria Cumpăna, cu sprijinul primarului comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a înfiinţat secţia de kick-boxing şi a deschis o sală. Acum mă pregătesc acasă, dar sunt şi instructorul celor 24 de sportivi din Cumpăna cu vârsta cuprinsă între 7 şi 19 ani, care au venit până acum la acest sport, la clubul Victoria“, spune luptătorul care va împlini 20 de ani în scurt timp, pe 28 februarie. Dintre cei pe care îi antrenează Andi, tineri precum Alexandru Stan şi fraţii Băltuţă (Andrei şi Marian), au arătat rapid frumoase perspective.

 Înfiinţarea secţiei, aprobată în unanimitate


„Sportul este un mod de viaţă la Cumpăna. AS Victoria Cumpăna are 15 ani de viaţă. Pornind de la tradiţionala secţie de fotbal, an de an am crescut numărul disciplinelor. La propunerea doamnei primar Mariana Gâju, în şedinţa din 21 octombrie 2014 a Consiliului Local Cumpăna, s-a aprobat cu unanimitate de voturi înfiinţarea secţiei de Kick-Boxing în cadrul AS Victoria Cumpăna. Astfel, în doar patru luni, cu ajutorul instructorului Alexandru Călin, secţia de kick-box numără 24 de sportivi. Le urăm succes şi îi aşteptăm să se întoarcă acasă cu rezultate frumoase!“, a declarat Florin Neagu, viceprimarul comunei Cumpăna.

Alături de Ciprian Sora


Alexandru a devenit, în 2014, campion naţional sub egida Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact. Tot anul trecut, a ocupat locul întâi la puternica întrecere internaţională Judgement Day, câştigând şi alte Cupe. „În continuare, îmi doresc să ies campion naţional al României şi la Federaţia România de Freestyle - Kickboxing şi să câştig cât mai multe competiţii pe plan naţional. După aceea, aş vrea să concurez la Campionatul Mondial“, a spus Alexandru, care a evoluat până acum la categoria -60 kg, el având înălţimea de 1,65 m. Mâine, 11 sportivi de la Victoria Cumpăna (printre care şi Andi) se vor afla în ring, la Ovidiu, la Concursul Regional FRFK. Alexandru Stan îl are ca idol în kick-boxing pe olandezo-marocanul Badr Hari, iar anul trecut, când a ieşit campion naţional FRAMC, s-a întâlnit pentru prima dată cu Ciprian Sora, alături de care a făcut o fotografie, după meciul care i-a adus medalia de aur.

Alexandru a fost coleg de clasă cu Miss România


Familia Călin din Cumpăna este tare mândră că ambii copii cu care i-a binecuvântat Dumnezeu, Alexandru şi sora lui mai mică, Rebeca (15 ani), fac sport şi sunt campioni. Tânăra este elevă în clasa a zecea la LPS Constanţa şi, asemenea lui Andi, practică atletismul, concurând la marş. Pregătită de Gabriel Zaharia, Rebeca este dublă campioană naţională la 3 km marş (atât de vară, cât şi de iarnă). La liceu, Alexandru a fost coleg de clasă cu mulţi sportivi şi sportive, precum Roxana Roşioru, Alexandra Andronic, Alexandra Acsente, Cristina Cazacu, Maria Iacob (dans sportiv), Camelia Drăguţ (haltere), Andrei Ganea, Răzvan Grădinaru, Atila Abibula (înot), Ruxandra Niţă, Ionela Uţă, David Spiridon, Cristian Bododel, Iulian Pricop, Elena Mocodean, Alexandru Stan, Andreea Lefcenco, Dan Bordea, Mihaela Trofin (atletism), Rafaela Marcaş, Paul Olteanu, Cosmin Onţică (tenis de câmp), Toni Posteucă (fotbal), Andrei Crucianu (box) şi Mihai Molnar (fotbal american). Diriginta acestei clase a fost Aniela Teodorescu. Maria Iacob este unul dintre modelele de top ale Fashion TV România şi deţine titlul Miss FTV România.  

Trofeul de la pescuit


Pe lângă kick-boxing, Alexandru Călin se dă în vânt şi după pescuit. Lucru de înţeles, de altfel, din moment ce a crescut, la Cumpăna, la doi paşi de Canalul Dunăre - Marea Neagră. „Casa noastră e la 100 m de Canal. Vara şi primăvara, în fiecare săptămână, merg la pescuit, fie la Canal, fie în Deltă. Cel mai mare trofeu al meu e un şalău de peste şase kilograme“, a spus Alexandru.    

 
 
     
 
    
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.