Sprijin divin pentru Georgian Păun, de la SSC Farul Poartă Catedrala pe tricou şi, în sâmbăta Floriilor, a înscris miraculos golul victoriei! (galerie foto)

Mijlocaşul Georgian Păun este irezistibil! Sâmbătă, SSC Farul Constanţa a câştigat al treilea meci din 2019 cu golul său, trecând cu 2-1 pe teren propriu de Aerostar Bacău. Aruncat în luptă din minutul 46, Păun a fost din nou arma secretă a „marinarilor“ şi a marcat golul victoriei, în ultimele secvenţe ale partidei, în minutul 90+4!
 
După partidele cu Chindia Târgovişte (de la Constanţa) şi cu ACS Energeticianul (din deplasare), în care SSC Farul s-a impus cu 1-0, Georgian Păun a făcut diferenţa şi în disputa cu Aerostar, un meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării! Când nimeni nu mai spera, Păun a marcat şi i-a salvat încă o dată pe „marinari“. Un gol cu „sprijin divin“, dacă-i putem spune aşa, din moment ce a venit în ultimele secunde ale meciului, în sâmbăta Floriilor (sâmbăta lui Lazăr sau Moşii de Florii - sâmbăta de dinaintea Duminicii Floriilor), iar coincidenţa face ca Georgian să poarte pe tricou un simbol religios, emblema Catedralei „Sfinţii Petru şi Pavel“ din Constanţa, în cadrul campaniei SSC Farul de promovare la nivel naţional a Constanţei ca destinaţie turistică cu multiple atracţii!
 

„La mai multe goluri decisive!”

 
Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul, a subliniat aportul pe care îl are Georgian Păun în cadrul echipei, chiar şi dacă e folosit şi mai puţin. „I-am spus că, la ce execuţii şi calitate tehnică are, poate fi omul decisiv pentru noi. Este clar însă că vârsta nu te iartă. Este greu să joace din primul minut, cu toate că merita. Eu merg însă pe alt principiu. Sunt mai experimentat ca el şi ştiu că dă randament şi poate ajuta echipa într-o repriză cât altul într-un meci. El nu trebuie să fie supărat. Îşi aduce contribuţia, este iubit şi respectat de toată lumea, indiferent dacă joacă 45 de minute sau tot meciul. A dat câteva goluri decisive. La mai multe!“, a punctat Grigoraş.
 

Strategia în ce-i priveşte pe Păun şi Surdu

 
Principalul echipei constănţene a remarcat dificultatea meciului cu Aerostar, adversarii fiind redutabili din punct de vedere fizic. „Ştiam, şi eu, şi jucătorii, ce ne aşteaptă, un meci extrem de dificil. La conferinţa de presă dinaintea partidei, am spus că vom întâlni cea mai agresivă echipă din campionat. Ştiam că băcăuanii stau foarte bine din punct de vedere fizic şi că au pierdut multe meciuri nedrept, după ce pe teren arătaseră altceva. Intensitatea meciului a fost bună de ambele părţi. Şi noi, şi ei puteam tranşa partida. Ei puteau înscrie la 1-1 şi poate s-ar fi terminat jocul. N-am cedat însă până la final. Am introdus pe teren jucători cărora le spusesem dinainte că vor intra pe parcurs. Şi Păun, şi Surdu sunt jucători maturi. Într-un meci în care factorul fizic era hotărâtor, ar fi fost destul de greu să intru cu ei doi titulari. Ar fi meritat să facă parte din primul 11, dar ştiam că va fi acest gen de joc, iar starea lor fizică nu cred că le-ar fi permis să evolueze 90 de minute. Mi-au ieşit schimbările de la pauză, au intrat cu poftă şi au avut potenţă, aceasta poate şi pe fondul adversarului, puţin mai obosit. Faţa jocului s-a schimbat. Am egalat şi am reuşit să şi câştigăm, cu şansă. Când dai gol la ultima fază, nu poţi să o numeşti decât şansă“, a arătat Petre Grigoraş.
 

La Piteşti, joacă în prima zi de Paști

 
Victoria cu Aerostar Bacău nu a rezolvat lucrurile în ce priveşte evitarea retrogradării. Ea oferă puţină linişte, dar „marinarii“ trebuie să obţină puncte în continuare. „E o victorie pe care ne-am dorit-o foarte mult şi care ne dă o anumită stare de linişte pe o perioadă scurtă. Încă nu s-a rezolvat nimic, nu e nimic concludent, să spunem că am terminat lupta. Ne bucurăm puţin, după care ne pregătim pentru meciul de la Piteşti, pe care-l jucăm în prima zi de Paşte. Va trebui să scoatem puncte în continuare, încă nu suntem liniştiţi. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine şi dăruire. Nu toate meciurile le câştigi foarte uşor sau extrem de spectaculos. Important e să-ţi îndeplineşti obiectivul din acea partidă, iar noi l-am îndeplinit, ceea ce e lucrul cel mai important“, a arătat tehnicianul constănţean.
 

„Ce să mai spunem de City - Tottenham?”

 
Grigoraş a amintit că şi confruntarea din tur, de la Bacău, a fost memorabilă. „Şi atunci am egalat tot în minutul 94. Acesta e fotbalul. Dacă mai rezist eu la asemenea emoţii? Ce să mai spunem însă de City - Tottenham, în care s-a anulat un gol la ultima fază şi era vorba de o calificare în semifinalele Ligii Campionilor? Acolo ce ar trebui, să le pocnească capetele, picioarele, inimile? Sunt lucruri pe care le depăşeşti, important e să mergi pe drumul tău. Apreciez atitudinea băieţilor, că nu au cedat sub nicio formă. Lumea este pretenţioasă, vrea să le dăm 7-8 goluri la adversari, dar încă nu suntem în această situaţie. Am câţiva clienţi în tribună şi am ripostat puţin, ceea ce n-ar fi trebuit. Dacă din minutul 1 contestă jocul echipei, vă daţi seamă că nu au nicio treabă cu spiritul farist, cu încurajările pentru o echipă. În tribună vii şi încurajezi echipa. Bine, sunt nişte lucruri personale cu mine, care mă lasă rece. Important e ca echipa să fie susţinută, iar marea majoritate a spectatorilor au fost extraordinari, până la final. Ne-au încurajat şi trebuie să le mulţumim că sunt alături de noi şi avem nevoie de ei, şi la bine, şi la rău“, a spus Grigoraş.
 

Nu s-ar supăra şi la alte victorii cu gol în ultima secundă

 
Odată depăşite emoţiile disputei de la Constanţa, antrenorul a spus că nu ar da înapoi să mai aibă asemenea partide de pomină, cu gol în ultima fază, dar care să se termine mereu cu victoria Farului! „Nu s-a terminat încă nimic, dar e clar că am luat trei puncte mai mult decât importante. Orice alt rezultat ne păstra lângă zona periculoasă, iar presiunea ar fi fost mult mai mare. Nici acum nu e linişte totală, dar, oricum, e o satisfacţie imensă că am reuşit să păstrăm o distanţă destul de mare de adversarul de astăzi (n.r. sâmbătă) şi am depăşit în clasament alte câteva echipe. Lucrurile par a fi normale. Oricum, jocul ne dădea speranţe, şi în meciurile trecute echipa s-a mişcat bine şi a avut atitudine şi potenţă fizică. Aş vrea eu să câştig toate meciurile în minutul 93 sau 94, că nu m-aş supăra!“, a punctat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 

Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța, victorie dramatică în meciul cu Aerostar Bacău. Georgian Păun, din nou salvator! (galerie foto+video)


Campanie SSC Farul Fotbaliştii vor intra pe teren purtând pe tricou emblema câte unui obiectiv turistic reprezentativ pentru judeţul Constanţa (galerie foto)

„Farul va arăta din ce în ce mai bine” Georgian Păun, super-golul victoriei. A mai reuşit însă asemenea „bijuterii“. Şi la Liga 1! (galerie foto + video)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minifotbal Constanța Campionii de la CS CFR TTS Arsenal Inel II, start cu dreptul în 2024

09 Jan 2024 1033

BC Athletic Neptun Constanța, pe locul trei la Constanța StreetPlay 3x3

04 Jul 2021 3217

Georgian Păun, de la BC Athletic Constanța „Nu știm ce va urma. Ne dorim să se ajungă la o soluție benefică tuturor“

19 Mar 2020 3183

UPDATE Star Farul 2017, pe locul doi la Turneul Vedetelor, de la Brașov (galerie foto)

29 Dec 2019 4423

BC Athletic Constanța a condus la pauză, dar a pierdut meciul cu CSO Voluntari. Eșec și pentru Phoenix Știința

30 Nov 2019 2635

Haideţi la meci! Farul - Petrolul, la Constanţa Petre Grigoraş - „Aşteptăm fanii în număr mare, să ne conducă spre o nouă victorie“

04 May 2019 3139

Meci de tradiţie la Constanţa, Farul - Petrolul Ploieşti. „Marinarii“ vizează a treia victorie la rând. Oaspeţii îşi joacă ultima carte (galerie foto)

02 May 2019 2392

„Farul va arăta din ce în ce mai bine” Georgian Păun, super-golul victoriei. A mai reuşit însă asemenea „bijuterii“. Şi la Liga 1! (galerie foto + video)

02 Apr 2019 3518

SSC Farul Constanţa, eşec în primul amical al stagiului din Antalya

03 Feb 2019 2710

Fotbalistul Georgian Păun, de la SSC Farul Constanţa, şi-a serbat ziua de naştere (galerie foto)

25 Oct 2018 3295

UPDATE Noi baschetbalişti aduşi de Athletic Constanţa în trupa Gladiatorilor din Tomis

23 Aug 2018 2551

„A fost o muncă titanică“ SSC Farul va debuta în Liga a 2-a cu un lot de jucători alcătuit în numai zece zile

03 Aug 2018 5457