Sprijiniţi de Primăria Cumpăna Rugbyştii de la Victoria, pe locul întâi Ia Trofeul Bucureşti

Echipa de rugby Victoria Cumpăna s-a clasat pe locul întâi la categoria de vârstă până în 10 ani a Circuitului Naţional de mini-rugby - Trofeul Bucureşti, care s-a disputat în capitală. La această secţiune au participat zece echipe, iar Victoria Cumpăna (antrenor, Florin Băcioiu) a înregistrat numai victorii: patru în grupa preliminară (25-5 cu Şomii Bucureşti I, 25-0 cu Griviţa Bucureşti, 45-5 cu CSO Pantelimon, 15-10 cu Dinamo) şi una în finală, 15-0 cu Antonio Bucureşti, câştigătoarea celeilalte grupe. Prin acest succes, Victoria Cumpăna şi-a luat revanşa faţă de Antonio Junior, care i-a suflat locul întâi la turneul de la Constanţa, unde cele două echipe au fost la egalitate, dar formaţia bucureşteană a stat mai bine la esaveraj. „Copiii au luptat foarte bine, reuşind să treacă peste momentul dureros al ratării la mustaţă a primei poziţii la Constanţa. În continuare, vor mai fi două turnee, la Iaşi şi, în august, la Constanţa, după care, în septembrie, la Bucureşti, se va desfăşura turneul final. Mulţumim Primăriei Cumpăna şi în special doamnei primar Mariana Gâju pentru susţinere. De asemenea, remarcăm şi sprijinul primit de la Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa. Limita de vârstă la Under-10 este 2004, dar la noi în echipă, aproape jumătate dintre copii sunt născuţi în 2005, iar unii, chiar în 2006. Astfel că sperăm la o figură frumoasă şi la anul“, a declarat Florin Băcioiu.

Pe lângă distincţiile cuvenite locului întâi, Victoria Cumpăna a primit şi două premii speciale: Matei Ionescu - jucătorul care a placat cel mai bine şi David Pătru - cel mai tehnic rugbyst. În afară de aceştia doi, lotul echipei constănţene a mai fost format la Bucureşti din încă 15 tineri sportivi: Alexandru Neagu (căpitanul echipei), Vlad Chelaru (fiul fostului rugbyst Dan Chelaru), Andrei Cârtă, Mădălin Mistode, Gabriel Răducanu, Florentin Buga, Robert Anghel, Mihai Andrei (născut în 2006), Silviu Albu, Alexandru Panait, Leonard Calotă, Hristu Puiu, Robert Cucu, Andrei Stan şi Cristian Manu. La Under-14, CSO Ovidiu (antrenor, Bogdan Cristea) şi Muschetarii Mihail Kogălniceanu (antrenori, Cornel Vasile şi Romeo Bezuşcu) s-au clasat pe locurile 4, respectiv 5.    

CS Năvodari a câştigat Trofeul Plate la rugby în 7


Divizionara secundă CS Năvodari s-a clasat pe locul cinci, obţinând trofeul Plate, la Campionatul Naţional Open de rugby 7, care s-a disputat la Bucureşti, pe Stadionul Naţional „Arcul de Triumf”. Au participat opt echipe, iar în grupă CS Năvodari a obţinut rezultatele: 5-17 cu RC Bârlad, 5-21 cu RCM Galaţi şi 0-34 cu CSM Olimpia 2. În urma acestor scoruri, formaţia năvodăreană s-a clasat pe locul 4 în serie. Au urmat semifinalele din prima manşă, unde CS Năvodari a cedat cu 5-45 cu CSM Olimpia 1, dar în semifinalele manşei secunde echipa dobrogeană a dispus de RCM Galaţi cu 7-5. Ultima partidă a fost cea finala locurilor 5-6, unde CS Năvodari a realizat un nou succes, 33-10 cu Poli Iaşi, astfel că locul final ocupat a fost cinci.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Micuţii rugbyşti de la Victoria Cumpăna, locul 2 la Trofeul Bucureşti (galerie foto)

13 Jun 2017 1944

Echipele de rugby U10 şi U12 ale AS „Victoria” Cumpăna vor participa la Trofeul București

16 Jun 2016 2157