SSC Farul, a cincea înfrângere. Ion Barbu renunţă! „Faţă de unii, care se dau farişti, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr”

Etapa a şaptea a Ligii a 2-a i-a adus noii promovate SSC Farul Constanţa a cincea înfrângere, jucătorii antrenaţi de Ion Barbu strângând numai şase puncte până acum, în urma a două victorii (golaveraj 13-17).
 
Formaţia constănţeană a evoluat sâmbătă pe terenul „Sparta” din Techirghiol în compania echipei Metaloglobus Bucureşti, care s-a impus cu 2-1, toate golurile fiind marcate în prima repriză, prin Ghenovici (13), Ov. Herea (23), respectiv Al. Grigoraş (37). Gazdele, care au beneficiat şi de sprijinul suporterilor (SSC Farul primind acceptul pentru a organiza meciuri la Techirghiol cu spectator), nu au putut întoarce soarta partidei şi a obţine măcar un egal, cu toate că a beneficiat de un jucător în plus pe finalul partidei, după ce Costache a fost eliminat, primind cartonaşul roşu, în minutul 76!
 
SSC Farul (antrenor, Ion Barbu) a început meciul cu: Stavrev - Ţăranu, Frîncu, Roumadi, Dombrovschi - Apostolache, Doumbia - Al. Grigoraş (cpt.), Tudorică, Licu - Momodou. Au mai jucat: Moise, C. Zanfir şi G. Păun. Metaloglobus este pregătită de Bogdan Andone, fost jucător şi antrenor secund la FC Farul, care sâmbătă a mizat pe următoarea formulă de start: Geantă - C. Costache, Caramalău, Marek, G. Coman - Şt. Nicolae, Sava - Ov. Herea, Riza, Sane - Ghenovici (cpt.). Au mai evoluat: B. Panait, Ciolacu şi V. Andrei.

Goluri făcute cadou 

„O partidă în care am avut multă neşansă. Partida a plecat de la 2-0 pentru oaspeţi, după două goluri pe care le-am făcut noi cadou, pe greşeli foarte mari în defensivă. În afară de cele două reuşite, Metaloglobus nu a mai avut altceva. După aceea, s-a jucat la o singură poartă. La câte ocazii am avut, trebuia să ne impunem lejer la diferenţă de trei goluri“, a precizat Ion Barbu.
 

„Mi-e greu când văd că unul şi altul încep să arunce cu noroi în mine“ 

În urma acestui rezultat, SSC Farul se menţinea în zona fierbinte a clasamentului, pe locul 15 (primul deasupra liniei retrogradării). Totodată, după acest nou eşec al SSC Farul, Ion Barbu şi-a anunţat decizia de renunţare la funcţia de antrenor al echipei. Tehnicianul de 41 de ani a mai recurs la un asemenea gest în acest debut de campionat (luna trecută, după înfrângerea din etapa a treia, 1-4 cu Academica Clinceni, la Călăraşi), însă a revenit ulterior asupra deciziei. De data aceasta, Ion Barbu a precizat că hotărârea pe care a luat-o este definitivă.
 
„În urma meciului cu Metaloglobus, am decis să renunţ la funcţia de antrenor. Nu mai are rost. E prea mult. Trebuie să se găsească o soluţie înlocuitoare şi să vină altcineva. Eu nu mai pot continua aşa. Am mai renunţat o dată, dar am revenit asupra deciziei întrucât clubul nu a avut pe cine pune în loc. Acum, hotărârea mea e definitivă. Am anunţat conducerea SSC Farul, ştie toată lumea. Luni voi veni la stadion, dar nu voi mai conduce antrenamentul. Am stat prea mult la Farul în situaţii critice, iar lumea a început să mă judece în sens negativ. Mă doare tare de tot, pentru că am făcut tot posibilul, iar pentru mine, Farul este a doua familie. Iar poate de multe ori am lăsat familia de acasă pe locul doi. Mi-e greu când văd că unul şi altul încep să arunce cu noroi în mine. Faţă de unii, care se dau farişti, dar nu-i interesează, eu chiar sufăr. Am fost, sunt şi voi rămâne mereu farist. Voi fi cu sufletul întotdeauna alături de Farul, dar nu mai pot continua ca antrenor. Poate că în viaţa aceasta a mea îmi va veni şi mie momentul să antrenez Farul în situaţii normale“, a declarat Ion Barbu.

Următorul adversar, Chindia Târgovişte 

În celelalte meciuri jucate sâmbătă și ieri s-au înregistrat rezultatele: CS Mioveni - Energeticianul 2-1, Daco-Getica Bucureşti - Chindia Târgovişte 2-2, Dacia Unirea Brăila - Pandurii Tg. Jiu 0-4, Ripensia Timişoara - CS Baloteşti 2-1, UTA - Academica Clinceni 0-1, Aerostar Bacău - Luceafărul Oradea 3-1, ACS Poli Timişoara - Sportul Snagov 1-2, Petrolul Ploieşti - ASU Politehnica Timişoara 2-0. Runda se încheie luni, cu partida FC Argeş - U. Cluj (ora 18.00, în direct la Digi Sport 1 şi Telekom Sport 1).

Clasament: 1. Clinceni - 18p, 2. Snagov - 17p, 3. Petrolul - 16p, 4. Mioveni - 15p, 5. Pandurii - 14p, 6. UTA - 13p, 7. U. Cluj - 12p, 8. FC Argeş - 12p, 9. Chindia - 11p, 10. Energeticianul - 10p, 11. Daco-Getica - 9p, 12. Ripensia - 8p, 13. ASU Poli - 7p, 14. Metaloglobus - 7p, 15. SSC Farul - 6p, 16. Luceafărul - 5p, 17. Aerostar - 4p.18. ACS Poli - 4p, 19. Dacia Unirea  - 3p, 20. Baloteşti - 2p.

În etapa viitoare, trupa de pe litoral va juca în deplasare cu echipa Chindia Târgovişte. La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menţinere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. În Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 201

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 306

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 786

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 886

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 815

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1423

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1129

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 668

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2077

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719