SSC Farul a urcat pe locul doi în Liga a 3-a „Marinarii“ au învins cu 8-1 CSM Olteniţa, după ce, în minutul 58, scorul era 1-1! (galerie foto+video)

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa a înregistrat, sâmbătă, cea mai categorică victorie din acest sezon al Ligii a 3-a, seria secundă.
 
Jucătorii pregătiţi de Petre Grigoraş, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina au jucat pe teren propriu, la Techirghiol, în etapa a 12-a, cu CSM Olteniţa, de care au dispus cu 8-1! La pauză, a fost însă numai 1-0 pentru SSC Farul, în urma golului lui Vasile Şicu, din minutul 4, iar în minutul 58, gazdele au egalat, prin Truţă! La acest scor însă, „marinarii“ s-au trezit şi a urmat o jumătate de oră în care golurile au curs în poarta lui Budeanu.
 
Debutul partidei, cu o bară a lui Şicu (3) şi gol al aceluiaşi jucător, un minut mai târziu (din centrarea lui Alex Grigoraş), nu anunţa evoluţia ulterioară a jocului gazdelor, care nu a mers cum trebuie timp de o oră, spre nemulţumirea lui Petre Grigoraş. SSC Farul nu s-a putut desprinde pe tabelă, mai mult, în minutul 58, CSM Olteniţa a egalat, prin Truţă! Acest gol parcă le-a dat refresh însă constănţenilor, care, alimentaţi cu „sânge proaspăt“ de pe margine (Grigoraş a făcut trei schimbări o dată, în minutul 61, trimiţându-i în teren pe Juncănaru, Rusu şi Dragu) şi încurajaţi puternic de fani, au zburdat pe teren până la final, marcând de şapte ori în 26 de minute!

Cel mai frumos cadou 

Şicu (67 - pasă Pătulea, 72 - pasă Cl. Dragu), Al. Grigoraş (70 - centrare Rusu), Raphael Stănescu (80 - gol direct din corner!), Pătulea (90 - dintr-un penalty scos tot de el, 90+2 - pasă Grigoraş) şi Cl. Dragu (90+3 - pasă Pătulea) au conturat un scor-fluviu, iar în urma înfrângerii echipei Axiopolis Cernavodă, acasă, cu FC Voluntari II, scor 0-3, SSC Farul a urcat pe locul doi în clasament, cu 29 de puncte, la două lungimi în spatele liderului Progresul 1944 Spartac. Cu trei goluri, Şicu a reuşit cel mai bun meci al său la SSC Farul, iar Adi Pătulea şi-a făcut un frumos cadou (două goluri şi două pase decisive) pentru ziua sa de naştere, vârful „marinarilor“ împlinind 33 de ani cu o zi înainte de partidă!

„Aşa e când joci cu echipe mai slab cotate“ 

SSC Farul jucat cu: Gurău - Androne (61 Juncănaru), Diakite, Vl. Suciu (81 Milea), Agache (61 Rusu) - I. Florea (61 Cl. Dragu), Iani - Al. Grigoraş (cpt.), R. Stănescu, V. Şicu - Pătulea. Rezerve neutilizate: Vl. Neagu – Vântu şi D. Gheorghe. Echipa de start a CSM Olteniţa (antrenor, Vali Negru) a fost: Budeanu - R. Ilie, D. Barbu, Caragea, M. Dică - Lupaşcu, Rotaru (cpt.), Udrea, Subţirică - Truţă, Palade. Au mai evoluat Chirvase, I. Luca şi Pintea. „Am avut o primă oră slabă. Ne-am trezit destul de târziu, dar e bine că am făcut-o. Aşa e când joci cu echipe mai slab cotate. Jucătorii au tratat mai superficial multe faze şi din această cauză s-a ajuns unde s-a ajuns. La un moment dat, am fost egalaţi, dar e bine că am revenit şi totul s-a rezolvat, obţinând o victorie clară“, a declarat Petre Grigoraş.

Premieră în cariera lui Grigoraş

A fost pentru prima dată în cariera principalului SSC Farul când acesta schimbă trei jucători o dată! „Nu mi s-a mai întâmplat până acum, pentru că nu am antrenat niciodată la Liga a 3-a, unde se pot face patru schimbări. Am făcut trei o dată şi am păstrat încă una pentru orice eventualitate. Eram hotărât încă dinainte de a ne egala să fac schimbările respective, dar n-am mai avut timp atunci“, a arătat Grigoraş.

50 de minute nu i-a recunoscut

„În fotbal, întotdeauna se pot întâmpla multe. La 1-1, m-am temut puţin nu neapărat de adversar, cât de lejeritatea cu care am abordat partida până atunci, mai lipsiţi de concentrare. Jucătorii se uită în clasament, văd câte puncte au adversarii, poţi să le spui toată săptămâna că nu contează clasamentul. Aşa poate i-au tratat pe cei din Olteniţa şi Cernavodă şi au făcut 2-2. Ştiam că, deşi CSM nu a avut rezultate foarte bune, jocul ei era unul destul de bun şi trebuia să fim concentraţi 100% ca să tranşăm meciul. Am început bine, am dat gol, după care am avut o perioadă de vreo 50 de minute în care, pur şi simplu, nu i-am recunoscut. Foarte multe greşeli de transmitere, un joc static. Pe final am revenit şi e bine că am obţinut victoria“, a precizat Petre Grigoraş.

 „Fii puternic, că treci peste!“

În minutul 51 al partidei, fundaşul central al oaspeţilor Nicolae Caragea a recepţionat o minge în cap, de la mică distanţă, în urma şutului lui Alex Grigoraş. Fotbalistul de 20 de ani s-a prăbuşit şi a fost nevoie de intervenţia echipei medicale. Pe lângă Alex Grigoraş, lângă Caragea, a stat, dintre jucătorii SSC Farul, şi atacantul Adrian Pătulea, care l-a îmbărbătat pe cel căzut. De la distanţă, se părea că jucătorul, care fusese aşezat pe o parte, e inconştient, dar Pătulea a spus că fotbalistul nu şi-a pierdut cunoştinţa. „De la lovitură, a fost în primul rând durerea. Normal, de la o durere din aceasta mai mare, ai o stare de leşin (ca un boxer care primeşte un pumn şi suferă, căzut), dar nu a leşinat. A fost tot timpul conştient. Am vorbit cu el şi i-am spus «Fii puternic, că treci peste!», iar el mi-a răspuns“, a arătat Adrian Pătulea. În cele din urmă, Nicolae Caragea şi-a revenit şi a putut chiar continua partida.

Ultimul meci, cu Sportul Chiscani 

În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Axiopolis Cernavodă - FC Voluntari II 0-3, CSM Rm. Sărat - FCSB II 0-1, Agricola Borcea - Unirea Slobozia 2-4, Victoria Traian - Sportul Chiscani 2-3, Progresul 1944 Spartac - Înainte Modelu 3-0, Delta Dobrogea Tulcea - Metalul Buzău 0-2. Clasament: 1. Progresul 1944 Spartac - 31p, 2. SSC Farul - 29p, 3. Axiopolis Cernavodă - 28p, 4. Metalul Buzău - 27p, 5. Unirea Slobozia - 25p, 6. FCSB II - 23p, 7. FC Voluntari II - 21p, 8. CSM Rm. Sărat - 15p, 9. Înainte Modelu - 13p, 10. CSM Olteniţa - 9p, 11. Delta Dobrogea Tulcea - 9p, 12. Agricola Borcea - 8p, 13. Sportul Chiscani - 4p, 14. Victoria Traian - 0p. În etapa viitoare, ultima din acest an, SSC Farul va juca în deplasare cu Sportul Chiscani, iar Axiopolis Cernavodă va întâlni Metalul Buzău, pe terenul acesteia.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 202

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 307

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 786

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 886

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 815

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1423

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1129

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 668

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2077

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719