SSC Farul Constanţa a intrat în linie dreaptă. Amicale şi achiziţii Petre Grigoraş - „Sunt convins că echipa va arăta altfel în joc“

Echipa de fotbal de Liga a 2-a SSC Farul Constanţa s-a întors din stagiul de pregătire din Antalya, în care a disputat şi cinci partide de verificare. La finele săptămânii, echipa va susţine primul meci oficial pe 2019, în campionat, iar antrenorul principal Petre Grigoraş este convins că, în acest an, formaţia va arăta altfel în joc faţă de 2018.
 
„A fost un stagiu foarte bun. Am avut condiţii excelente, terenurile fiind foarte bune, ceea ce nu găseam în Constanţa în această perioadă. Am reuşit să ne cunoaştem mai bine şi să facem o pregătire care să ne ajute pentru startul campionatului“, a spus Petre Grigoraş.
 

„Vor avea un cuvânt greu de spus“

 
Lotul cu care SSC Farul a încheiat 2018 a fost remaniat serios, clubul despărţindu-se de peste zece jucători, dar fiind aduşi alţii. Până aseară, gruparea de pe litoral anunţase oficial achiziţionarea următorilor jucători: Raul Avram (portar, 25 de ani, ultima dată la Dacia Unirea Brăila), Denis Ispas (fundaş central, 25 de ani, de la Dunărea Călăraşi), Ştefan Pacionel (mijlocaş, 19 ani, de la FCSB II), Joao Diogo (fundaş portughez, 30 de ani, ultima dată la Gaz Metan Mediaş, dar cu meciuri şi în ţara sa), Mihai Şandru (fundaş stânga sau extremă stânga, 21 de ani, de la Academic Clinceni), Robert Neciu (fundaş stânga, 20 de ani, de la FC Viitorul), Paul Antoche (mijlocaş, 26 de ani, de la Petrolul Ploieşti) şi Arif Demir (fundaş turc, 22 de ani, a jucat şi la Konyaspor II). Pe lângă aceştia, SSC Farul are în lot actualmente şi alţi fotbalişti noi, iar Dinamo a anunţat că Marco Ehmann (fundaş central, 18 ani) va juca până la finele sezonului la Constanţa. „Au venit foarte mulţi jucători, fotbalişti de valoare, cu CV foarte interesant. Sunt convins că ne vor ajuta. N-am avut o perioadă foarte mare să-i vedem, unii dintre ei venind pe parcurs. Cert e că sunt valoroşi şi sunt convins că vor avea un cuvânt greu de spus în acest campionat“, a declarat Petre Grigoraş.
 

„Suntem forţaţi să fim pregătiţi“

 
În celelalte cinci amicale din Antalya, SSC Farul a înregistrat trei înfrângeri, o victorie şi un egal: 1-3 (gol Păun) cu Velez Mostar (Bosnia - Herțegovina), 0-2 cu FC Kazanka Moscova (Rusia), 2-3 (Pedro Celestino, Momodou Ndiaye) cu ŢSKA Moscova Under-21 (Rusia), 2-1 cu FC Ruh Brest (Moise, Juncu) şi 1-1 (Pedro Celestino) cu FC Kolos Kovalivka (Ucraina). „Suntem forţaţi să fim pregătiţi pentru debutul oficial din 2019. Mi-aş fi dorit să se mai întârzie cu o săptămână startul, ca să omogenizăm cât mai bine echipa. Dar trebuie să fim pregătiţi. Sunt convins că echipa va arăta altfel. Începutul campionatului ne va prinde într-o formulă şi nouă, şi mai valoroasă faţă de cea din tur“, a mai spus antrenorul principal al SSC Farul. În ţară, înaintea de plecarea în Antalya, echipa a mai jucat patru amicale: 5-0 cu FC Farul (Liga a 4-a), 5-0 cu CS Făurei (Liga a 3-a), 1-4 cu Astra Giurgiu (Liga 1) şi 3-2 cu Ştiinţa Acalab Poarta Albă (Liga a 4-a).
 

„S-au făcut eforturi mari“

 
În meciurile care au mai rămas de jucat din sezonul 2018/2019, formaţia constănţeană are ca obiective menţinerea în Liga a 2-a şi crearea unei echipe, care, în stagiunea viitoare, să atace promovarea. „Obiectivul fiecărui antrenor, conducător şi suporter e de a nu pierde niciun joc. Dacă ai putea câştiga toate meciurile, şi într-o manieră categorică, toată lumea ar fi fericită. Eu sunt realist. Nu ne putem hazarda într-un obiectiv foarte măreţ. Ştim că, momentan, suntem pe un loc retrogradabil. Obiectivul nostru pe termen scurt e de a ne salva de la retrogradare şi de a crea o echipă competitivă, care, de la anul, să atace promovarea, pe care ne-o dorim şi noi, şi toţi iubitorii de fotbal din Constanţa. Sunt convins că se poate realiza, pentru că s-au făcut eforturi mari în ultimul timp şi se vor face în continuare“, a mai spus Petre Grigoraş.
 

„Ne dă speranţe mari de tot“

 
Tehnicianul constănţean este convins că, în continuare, lucrurile vor decurge bine pentru Farul. „Ştiu că sunt alături de noi şi Primăria Constanţa, şi Consiliul Judeţean Constanţa, ceea ce ne dă speranţe mari de tot, că lucrurile vor merge pe un făgaş normal, într-un oraş mare, care are pretenţii şi care ar trebui să aibă pretenţii şi mai mari în viitorul apropiat. Sunt convins că, odată cu această colaborare între autorităţile locale şi cei care vor să mai investească în club, lucrurile vor decurge bine pentru Farul, iar echipa va redeveni o forţă a campionatului nostru“, a punctat Grigoraş.
 

Miercuri, ultimul amical

 
Aflată în acest moment pe loc de retrogradare (17, din 20 de echipe), cu 20 de puncte, SSC Farul susţine primul meci din 2019 în Liga a 2-a (în etapa a 22-a) sâmbătă, 23 februarie, de la ora 11.00, în deplasare, cu a doua clasată (cu 45 de puncte), Academica Clinceni. Până atunci însă, „marinarii“ vor disputa miercuri, 20 februarie, ultimul amical al perioadei de pregătire, întâlnind, de la ora 11.00, CS Medgidia (Liga a 3-a), pe terenul acesteia. „Aşteptăm suporterii la primul meci al nostru de pe teren propriu (n.r. în etapa a 23-a, contra liderului Sportul Snagov), dar şi la debut, la Clinceni, contra unei echipe foarte bune, care se luptă pentru promovare. Să sperăm că vom putea aduce cât de curând bucurie în inimile tuturor“, a punctat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 856

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 587

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1044

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 528

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 751

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 694

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 822

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1031

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1337

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 758

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1615

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 668

Superliga 2023/2024. Universitatea Craiova - Farul Constanța Hagi - „Un alt meci greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

10 Apr 2024 1779

Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, la butoane! „DJ Budi! Hai că sună bine de tot numele ăsta de scenă“ (VIDEO)

09 Apr 2024 935

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1046