SSC Farul debutează sâmbătă în Liga a 2-a. Meci la Ovidiu Ion Barbu - „Sper şi cred că vom face un joc bun şi un rezultat mare“ (galerie foto)

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou-promovată în Liga a 2-a, debutează sâmbătă, 4 august, în campionat.

Jucătorii pregătiţi de Ion Barbu şi Gică Mina întâlnesc ACS Poli Timişoara, iar meciul se joacă, de la ora 13.00, pe stadionul central al Complexului Academiei Hagi, de la Ovidiu.

Srtartul de campionat a fost prefaţat astăzi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele executiv al SSC Farul, Marcel Lică, de antrenorul principal Ion Barbu, de căpitanul echipei, Alex Grigoraş, şi de una dintre noile achiziţii, Andrei Neagoe.

Ca antrenor, încerc să mă detaşez de problemele care au fost şi care persistă la club, iar împreună cu echipa încercăm să debutăm cu dreptul. ACS Poli Timişoara a jucat anul trecut în Liga 1. Mai are în lot jucători de atunci, e o echipă bună, dar nu de speriat. Nu vine Real Madrid sau Barcelona să ne speriem. Suntem încrezători, chiar dacă am format echipa în mai puţin de două săptămâni, cu jucători veniţi din Italia, Franţa sau cu unii care au mai jucat la Farul. Avem unele probleme de lot, unii sunt accidentaţi, altora încă nu le-a venit cartea verde, dar sunt 22 în lot şi sper şi cred că vom face un joc bun şi un rezultat mare. E adevărat că suferim la capitolul omogenitate, dar ce să facem acum, să intrăm pe teren cu capul în jos? În nici un caz!, a declarat antrenorul principal Ion Barbu.

Mâine, avem debutul aşteptat de iubitorii fotbalului constănţean şi dobrogean. Nici păcate, nu vom putea susţine acest meci pe stadionul Farul, de care ne leagă amintiri şi bucurii, dar am beneficiat de sprijinul extraordinar al lui Gică Hagi, căruia îi mulţumim. Suntem onoraţi să jucăm în complexul deosebit al Academiei Hagi şi poate ne vom obişnui cu atmosfera Ligii 1, iar la anul, de ce nu, să se dispute un meci oficial SSC Farul - FC Viitorul, a precizat Marcel Lică.


Preşedintele executiv al SSC Farul a arătat că, deşi efectuată în condiţii vitrege, pregătirea echipei a fost bună. De asemenea, s-a reuşit alcătuirea lotului într-un timp relativ scurt.

Conducerea, alături de suporteri şi de impresarul Traian Gherghişan s-au străduit să rezolve toate problemele. Traian Gherghişan a făcut o muncă extraordinară, a avut un rol determinat în ultimele două săptămâni. A existat din partea noastră şi o încercare de omologare a stadionului Farul pentru Liga a 2-a. Sunt optimist că în perioada următoare vom rezolva toate problemele semnalate, astfel încât să putem evolua pe arena din str. Primăverii. În acest moment, suntem spre 100% cu rezolvarea problemelor. N-ar mai fi nevoie decât de puţină înţelegere. Unele echipe au primit un termen de graţie de trei sau şase luni pentru a fi în regulă cu stadionul. Oricum, avem şi soluţii de avarie, dar dorinţa noastră e să jucăm pe Farul. Cei care cred că nu vom găsi o variantă se înşeală. În ce priveşte denumirea echipei, nu o vom schimba pentru acest campionat. Sunt paşi de parcurs şi de o parte, şi de alta. Vom juca cu acest nume mult timp de acum înainte, a mai spus Marcel Lică.      


Alex Grigoraş a spus că jucătorii de la SSC Farul aşteaptă cu nerăbdare startul de campionat şi, deşi există anumite lacune în ce priveşte pregătirea fizică, „marinarii“ încearcă să obţină victoria prin ambiţie şi dăruire.

Dacă pornim cu gânduri mici, mai bine nu ne prezentăm. Ne-am fi dorit să debutăm pe teren propriu, dar, dacă nu s-a putut, încercăm să câştigăm pe stadionul foarte frumos de la Ovidiu. Scandalurile din jurul echipei nu fac bine nimănui, dar noi suntem jucători şi datoria noastră e să ne concentrăm la pregătire şi la meciuri. Va fi o competiţie extraordinară în Liga a 2-a, multe echipe au şanse de promovare, a punctat Alex Grigoraş.


La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 din Liga a 2-a primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menţinere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. Din Liga a 2-a în Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.  

Eu am mai jucat la Farul, acum şase ani, şi nici atunci situaţia nu era roză. Ştiam ce se întâmplă la SSC Farul, toţi de la club cu care am vorbit au fost sinceri, dar mi-am dorit să vin şi să încerc să fac ceva. Am rămas cu amintiri frumoase de aici. Noi, jucătorii, ne vedem de meciuri şi de pregătire, facem abstracţie de ce se întâmplă. Nu căutăm alibiuri, trebuie să dăm totul pe teren, a spus Andrei Neagoe.       


SSC Farul îi invită pe spectatori să îi fie alături echipei la debutul în Liga a 2-a:

Mâine (n.r. sâmbătă), vă aşteptăm alături de noi să scriem împreună o nouă pagină de istorie! Să luptăm împreună pentru victorie, staff-ul şi jucătorii de la firul ierbii, iar dumneavoastă din tribune! Să demonstrăm, dacă mai era nevoie, ce înseamnă Farul! Să facem din această zi, la fel ca din orice altă zi de meci, o zi de sărbătoare!


Suporterii au anunţat că vor face deplasarea la Ovidiu în coloană, cu maşinile personale.

Ne vedem mâine (n.r. sâmbătă), la ora 11.00, în curtea Stadionului Farul, iar în jurul orei 11.30, vom pleca împreună spre Stadionul din Ovidiu. Uniţi, poate mai mult ca oricând! Însetaţi de glorie ca niciodată! Împreună pe drumul pe care ni l-am ales, singurul demn de urmat!, au punctat fanii

 
Biletele de intrare la meci costă 10 lei (intrare generală), iar la casele de bilete de la stadionul central din complexul „Academiei Hagi“ se găsesc în ziua meciului, începând cu ora 10.30. Biletele de acces se pot procura şi prin reţeaua Eventim: online pe www.eventim.ro şi în magazinele partenere: Carrefour, Orange, Vodafone, benzinăriile OMV, librăriile Humanitas şi Cărtureşti. Accesul în stadion se face începând cu ora 11.30, iar spectatorilor le este adus la cunoştinţă că fumatul şi consumul de seminţe sunt interzise în interiorul arenei.  

Suntem conştienţi de interesul pe care l-a stârnit acest meci în rândul dumneavoastă. De aceea, vă recomandăm să vă procuraţi tichetele de acces în avans, pentru a evita aglomeraţia de la casele de bilete din ziua partidei! De asemenea, pentru a preîntâmpina orice evenimente nedorite, vă recomandăm să purtaţi şi un acoperământ pentru cap, deoarece se anunţă o zi toridă!, îi sfătuiesc cei de la SSC Farul pe spectatori.


Prima etapă a debutat vineri, cu meciul U Cluj - Metaloglobus București 2-0. În afară de partida de la Ovidiu, celelalte condruntări ale rundei sunt: sâmbătă, 4 august - de la ora 11.00 - Energeticianul - Luceafărul Oradea, Aerostar Bacău - Pandurii Tg. Jiu, FC Argeș - CS Balotești, CS Mioveni - Academica Clinceni, Dacia Unirea Brăila - Ripensia Timișoara; de la ora 15.30 - Petrolul Ploiești - Sportul Snagov; duminică, 5 august - de la ora 13.00 - Daco-Getica București - UTA; de la ora 15.30 - ASU Poli Timișoara - Chindia Târgoviște.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A murit „Mac“ Popescu. A fost 30 de ani președinte la Sportul Studențesc

10 Jan 2024 2055

Loc de joacă finalizat în orașul Murfatlar din județul Constanța

04 Dec 2023 676

RAJA SA Se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Constanța!

20 Jun 2023 3696

Lista deținuților politic exterminați la lucrările de la Canalul Dunăre - Marea Neagră! Studiu de caz Lagărul 9 Culme (FOTO+VIDEO)

13 Jun 2023 1880

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 mai 2023

17 May 2023 1635

Maestru al literelor și cifrelor. 128 de ani de la nașterea lui Ion Barbu, cel care a fost evocat de dobrogeanul Pericle Martinescu

18 Mar 2023 1218

DNA a trimis în judecată un fost primar!

27 Oct 2022 1559

Se lucrează pe o stradă din Constanța! Circulația autoturismelor, restricționată parțial

04 Oct 2022 926

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 05 septembrie 2022

07 Sep 2022 2092

In memoriam Cik Damadian, somitatea care a portretizat alte somități

06 Aug 2022 3347

Sediul fostei școli Populare de Arte din Constanța, în pericol! SC Management Expert Internațional din Brăila expertizează structura de rezistență a casei Ion Bănescu (DOCUMENTE)

28 Jan 2022 3292

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 septembrie 2021

16 Sep 2021 2678

Constanța Decorațiune cu mingi de fotbal și sigla Farului pentru un bebeluș al cărui tată e suporter înfocat al „marinarilor“

16 Sep 2021 3150

Omagiu pentru Dan Barbilian, poetul matematician care a fost reprezentant al modernismului literar românesc

11 Aug 2021 5135

Grupele 2003 și 2005 de la ACS Kinder Constanța, eliminate în optimile Campionatului Național

04 Jun 2021 3289