SSC Farul, în cădere un loc, după egalul cu ASU Poli Timişoara Petre Grigoraş - „Am fi meritat victoria. Am fost echipa mai bună“

SSC Farul Constanţa a ratat realizarea celei de-a treia victorii la rând în Liga a 2-a, după ce a încheiat la egalitate, 1-1, meciul de pe teren propriu cu ASU Poli Timişoara.
 
SSC Farul a deschis scorul în minutul 20, prin Romeo Surdu (aflat la prima reuşită în tricoul alb-albastru), iar „marinarii“ au avut apoi mai multe ocazii, printre care şi o bară, ratând însă de fiecare dată desprinderea pe tabelă. Spre finalul partidei, în minutul 74, lovitură de teatru, oaspeţii au egalat cu noroc, iar partida s-a încheiat la egalitate, nici Păun (eroul Farului din precedentele două partide) nereuşind să înscrie, în minutul 87, şi să aducă o nouă victorie. „În repriza a doua, am căzut puţin, nu am avut suficient de multă prospeţime. Poate pe undeva normal, dar nu este o scuză. Nu am putut închide meciul, deşi am mai avut ocazii şi mai puteam marca de cel puţin două ori. Apoi, pe un şut deviat, la o acţiune care nu prevestea nimic, am primit gol, iar în continuare n-am reuşit să mai fim lucizi. Oricum, cred că am fost echipa mai bună şi am avut cele mai mari ocazii de a marca. Am fi meritat victoria“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

„Cred că centralul a fost total depăşit de joc“

 
Tehnicianul constănţean a avut de făcut câteva remarci şi în ce priveşte arbitrajul, fiind nemulţumit de numărul mare de cartonaşe galbene primite de echipa sa, şase. „A fost un meci de luptă, dar să nu-l considerăm un adevărat măcel, pentru că, după câte cartonaşe galbene s-au dat, în principal în tabăra noastră (ceea ce ne aduce mulţi suspendaţi pentru meciul următor), cine nu a văzut meciul ar putea spune că a fost un măcel, o luptă cu topoarele şi cuţitele pe masă. Ceea ce mie nu mi s-a părut. Consider că a fost o manieră de arbitraj total diferenţiată de a lua decizii în foarte multe momente ale jocului. N-am vreau, eu şi echipa, să căutăm scuze în astfel de lucruri, dar, din păcate, trebuie să le semnalez, cu tot riscul şi cu tot respectul. Cred că centralul a fost total depăşit de joc. A fost într-o zi foarte proastă, cu precădere în defavoarea noastră“, a menţionat Grigoraş.
 

„Acesta este fotbalul“

 
Antrenorul SSC Farul s-a declarat nemulţumit de rezultat, subliniind că, la acest meci, formaţia de pe litoral nici nu s-a aflat în graţiile zeiţei Fortuna. „Acesta este fotbalul. Altă dată, am câştigat poate din mai puţine ocazii. Acum, nici şansa nu ne-a ajutat absolut deloc. Sunt nemulţumit în principal de rezultat. Nu pot să le reproşez jucătorilor, au încercat, au vrut, dar este clar că nu au avut prospeţimea necesară. Am observat acest lucru de mai mult timp, de aceea nici nu am încercat să ne aruncăm foarte mult în atac, întrucât simţeam că starea lor fizică nu este una extraordinară. Dar cu toate acestea, cred că am fi putut câştiga în condiţii normale. Cred că astăzi (n.r. miercuri) nu au fost condiţii normale. Poate spun la cald, poate greşesc, însă eu nu cred că mă pot înşela, la ce experienţă am“, a punctat Petre Grigoraş.
 

Dezamăgire mare

 
Dacă ar fi câştigat, Farul ar fi urcat de pe locul 13 pe zece în clasament. Aşa, cu egalul, a coborât un loc, pe 14. „Am luat golul dintr-o deviere. Nu ştiu dacă putem enumera prea multe ocazii de gol ale adversarilor. ASU Poli primeşte foarte greu gol, dar nici nu înscrie foarte mult. Are cele mai puţine goluri marcate din campionat, dar stă bine la celălalt capitol, e pe cinci sau şase la goluri încasate. Ştiam acest lucru şi că au jucători experimentaţi, doi fundaşi centrali puternici, un mijlocaş care are şi el meciuri la Liga 1, dar nu am avut limpezimea şi prospeţimea de a tranşa meciul. Ni-l puteam face uşor dacă marcam mai mult. Asta este viaţa, nu trebuie să fim foarte supăraţi, deşi e clar că dezamăgirea e mare. Am fi legat trei victorii, ceea ce era extraordinar pentru noi. Acum eram pe locul zece, pentru că şi restul rezultatelor ne-au fost favorabile“, a subliniat antrenorul SSC Farul.
 

Regretul lui Grigoraş

 
Grigoraş a subliniat atmosfera frumoasă din tribune şi regret că echipa nu le-a putut oferi spectatorilor victoria. „Campionatul este lung, iar lupta e strânsă la ambii poli ai clasamentului. Va trebui să ridicăm capul, să fim realişti şi să ne recuperăm foarte bine din punct de vedere fizic, că urmează un nou drum lung, până la Cluj, cu autocarul. Vom întâlni o echipă foarte bună. Sper să le putem ridica moralul băieţilor. Nu s-a pierdut nimic. Dacă băteam, câştigam doar două puncte în plus. Nu ne rezolvam situaţia cu această victorie, dar ar fi fost fantastic de bine să învingem. Îmi pare sincer rău, că au venit şi mulţi oameni în tribună. Am văzut o atitudine pozitivă în tribună în multe momente şi regret că nu am putut să le oferim o victorie. Dar să sperăm că meciul următor va fi mai bine“, a spus principalul SSC Farul.
 

„Aşa s-a considerat, că a fost un măcel pe teren“

 
În partida următoare, echipa de pe litoral întâlneşte în deplasare U Cluj, una dintre echipele aflate în lupta pentru promovare. Meciul se joacă sâmbătă, 13 mai, de la ora 14.00. „În afară că am ratat victoria cu ASU Poli, avem şi mai mulţi suspendaţi. Aşa s-a considerat, că a fost un măcel pe teren şi au fost nevoiţi să ne dea foarte multe cartonaşe, un lucru care mă pune serios pe gânduri. Atât. Dar mergem la Cluj să ne jucăm şansa, pentru că avem şi noi obiectivele noastre şi nu putem să cedăm niciun metru, întrucât situaţia se agravează. Am avut o perioadă bună, am făcut un mic pas, dar din păcate azi (n.r. miercuri) ne-am împiedicat puţin. Să sperăm că ne vom reveni în meciurile următoare. Ne aşteaptă partide foarte grele, chiar şi pe teren propriu, contra unor echipe cu care ne luptăm direct pentru supravieţuire, cum a fost şi meciul cu ASU Poli. Dacă învingeam, ne-am fi dus la cinci puncte de ei şi ar fi fost fantastic. Dar hai să nu mai fac tragedie, nu are rost să comentez prea mult“, a menţionat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment SSC Farul, egal la Constanţa cu ASU Poli Timişoara, după ce "marinarii" au deschis scorul (galerie foto)


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 492

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 651

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 838

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 877

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 616

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1076

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 534

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 765

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 701

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 832

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1034

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1340

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 764

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1621

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 671