SSC Farul, în Liga a 3-a! „Căci alb îmi este sufletul / Albastră inima / Şi totdeauna voi cânta / Pentru Farul Constanţa!“ (galerie foto+video)

Sărbătoare, sâmbătă, pe stadionul „Farul“ din Constanţa, unde SSC Farul a celebrat, alături de fani, promovarea în Liga a 3-a. Atmosfera a amintit de vremurile bune ale FC Farul.
 
Campioana judeţului Constanţa, SSC Farul, a trecut la barajul de promovare în Liga a 3-a de campioana judeţului Tulcea, Pescăruşul Sarichioi, cu scorul general de 8-2. După 7-2 la Sarichioi, constănţenii au câştigat şi returul, sâmbătă, scor 1-0, la capătul unui meci în care gazdele au jucat însă în inferioritate numerică din minutul 22. Startul partidei a fost dat simbolic de medaliatul olimpic la nataţie Răzvan Florea, iar la final, jucătorii, antrenorii şi membrii celorlalte staff-uri au primit medaliile, Cupa şi tricourile cuvenite campionilor Dobrogei.
 
După victoria la scor-fluviu din tur, promovarea era o formalitate pentru SSC Farul, care s-a impus în retur graţie golului lui Vasile Şicu, din minutul 27. Gazdele au jucat însă o bună parte din meci, din minutul 22, în zece jucători, după ce portarul Vlad Neagu a primit cartonaşul roşu, fiind eliminat pentru un fault în afara careului. În poartă a intrat rezerva lui Neagu din meciul de sâmbătă, antrenorul secund Gică Mina, în vârstă de 44 de ani! „E bine că s-a terminat cu bine. A fost şi un meci de retragere al meu. Sper să nu mai fie nevoie să apelăm la această soluţie, să-i lăsăm pe cei tineri să joace. Dar eu cred că nu mai fi nevoie să intru eu în poartă. Oricum, mă simt încă în formă, dar nu credeam că voi apăra la un astfel de meci, decisiv, la baraj. Băieţii au avut încredere în mine şi am spus că împreună nu vom lua gol şi vom câştiga, ceea ce s-a şi întâmplat“, a spus Gică Mina. 

Cadoul pentru Dani Popa 

Jucătorul de câmp de la SSC Farul care a părăsit terenul ca să poată intra Mina, în urma eliminării lui Neagu, a fost Alex Grigoraş, care se şi accidentase. SSC Farul (antrenori, Ion Barbu si Gică Mina; director tehnic, Viorel Farcaş) a jucat cu: Vl. Neagu - Răvoiu, Fl. Pătraşcu (cpt.), Bumbac - Al. Grigoraş (22 G. Mina), Vl. Suciu, Ochia (74 D. Popa), I. Florea, V. Şicu (85 Măgureanu) - D. Zaharia, Mazilu (38 R. Neagoe). Rezerve neutilizate au fost Niţescu, Ergut Asan şi Ţăranu.
 
Dani Popa se despărţise de mai mult timp de SSC Farul, însă contractul nu fusese reziliat, mijlocaşul era încă jucător al echipei. El a fost invitat la sărbătoarea promovării şi, ţinând cont că sâmbătă a fost ziua sa de naştere, a fost şi introdus pe teren, ca un cadou al SSC Farul la aniversare. În repriza a doua, SSC Farul a ratat majorarea scorului prin Suciu (57 - bară), D. Zaharia (66) şi I. Florea (80).

 „Farul nu va muri niciodată!“ 

Pescăruşul Sarichioi (antrenori, Marian Costache şi George Bravu) a început meciul cu: Geomadin - M. Bravu, Nane, Tomescu, Nichifor, Coconaşu, Şt. Ciobanu (cpt.), Alexe, Poştaru, D. Grigoraş, Ispas. Au mai evoluat Ţeican, Teliceanu, Gurei şi Cartoafă. „Această promovare este foarte importantă pentru mine, pentru echipă şi pentru întregul oraş. Sunt foarte bucuros că ne-am îndeplinit obiectivul. Le mulţumesc jucătorilor şi suporterilor, care au venit în număr mare astăzi (n.r. sâmbătă) alături de noi. Din Liga 1 nu am mai văzut atâţia spectatori pe stadion. Am o relaţie foarte bună cu galeria, de mulţi ani, şi nu vreau să-i dezamăgesc pe fani. Farul a renăscut! Farul nu va muri niciodată! Am ajuns în Liga a 3-a şi sperăm să promovăm an de an, pentru a accede în Liga 1, acolo unde ne e locul“, a declarat Ion Barbu.

Atmosferă foarte frumoasă 

La meci au asistat şi mai mulţi foşti jucători sau antrenori ai Farului, din mai multe generaţii, precum Marin Tufan, Ion Constantinescu, Constantin Funda, Constantin Gache, Cristian Cămui, Dinu Todoran, Cosmin Paşcovici sau Petre Ivanovici, dar şi fostul preşedinte al clubului, Auraş Braşoveanu. Plus sponsori, prieteni ai SSC Farul şi oficialităţi locale.
 
La pauză, s-au efectuat extragerile la tombola cu premii: un voucher turistic de 150 de euro - bilet câştigător 5878 (extragerea a fost efectuată de Răzvan Florea); un tricou SSC Farul - 2293 (extragere - Inocenţiu Pavlicu, jucător SSC Farul); un fular şi un fanion SSC Farul - 1234 (extragere a unui alt jucător constănţean, Ionuţ Măgureanu). Atmosfera a fost foarte frumoasă pe stadionul „Farul“, ca în vremurile bune! De la staţia de amplificare a stadionului s-a anunţat că la acest meci s-au vândut 3.632 de bilete şi că numărul total de spectatori prezenţi a fost de peste 4.000. 

Respect Arghirios Diniakos! 

La finalul partidei, jucătorii, antrenorii şi membrii celorlalte staff-uri ale echipei au primit tricourile, medaliile şi cupa de campioni ai Dobrogei în ediţia 2016/2017. Festivitatea de premiere a fost efectuată de Georges Muzaca, Adrian Petrescu şi de fostul jucător al FC Farul Dinu Todoran. Pentru devotamentul arătat faţă de culorile alb-albastre, a primit distincţii şi Arghirios Diniakos, suporter înfocat, care a fost foarte emoţionat cu acest prilej. După meci, promovarea în Liga a 3-a a fost sărbătorită la o petrecere, unde participanţii au cântat de multe ori „Căci alb îmi este sufletul / Albastră inima / Şi totdeauna voi cânta / Pentru Farul Constanţa!“.

 La mulţi ani şi pentru Marcel Lică!

 Promovarea SSC Farul a fost cadoul perfect şi pentru preşedintele executiv al echipei, Marcel Lică, cel care, ieri, la o zi după fericitul eveniment, a împlinit 60 de ani! „Suporter Spirit Club Farul Constanţa transmite un sincer «La multi ani!», multă sănătate şi împliniri d-lui Marcel Lică, fost fotbalist, arbitru internaţional şi actual preşedinte executiv al SSC Farul! Marcel Lică a demonstrat că este un lider şi un profesionist desăvârşit, iar rezultatele activităţii sale s-au văzut ieri (n.r. sâmbătă), când echipa i-a oferit probabil cel mai frumos cadou - promovarea în Liga a III-a. Îi dorim un mandat cât mai lung în fruntea clubului, încununat de realizări şi bucurii în plan sportiv! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, a fost mesajul SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 495

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 566

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 807

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 897

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 819

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1442

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 616

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719