SSC Farul întâlneşte Sportul Chiscani Petre Grigoraş - „E greu să le ceri să devină într-un timp scurt super-profesionişti ca Messi“

Aflată pe locul doi în seria secundă a Ligii a 3-a, echipa de fotbal SSC Farul Constanţa întâlneşte vineri, de la ora 14.00, în deplasare, Sportul Chiscani (penultima clasată), în etapa a 13-a, ultima a turului de campionat.

Cu obiectiv clar promovarea imediată în Liga a 2-a, SSC Farul are 29 de puncte în 12 meciuri (după nouă victorii, două egaluri şi o înfrângere) şi se află la două puncte în spatele liderului Progresul 1944 Spartac. De cealaltă parte, formaţia brăileană Sportul Chiscani a strâns numai patru puncte până acum, având o victorie, o remiză şi zece eşecuri.
 
„Finalul de tur se apropie cu paşi repezi. La prima vedere, meciul cu Sportul Chiscani pare facil, dar sperăm să ni-l facem şi noi uşor. Indiferent de celelalte rezultate, suntem în grafic. Poate că după meciul de la Chiscani vom avea o întâlnire în care să facem o analiză pertinentă asupra a tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, cu bunele şi relele care au fost. Deocamdată, ne concentrăm până la capăt, să tranşăm şi această partidă în favoarea noastră, după care avem timp să discutăm şi alte probleme. Se pare că se va înrăutăţi vremea, iar starea terenului se poate strica, dar, chiar şi aşa, va trebui să câştigăm. Nu am avea nicio scuză dacă nu ne-am impune, chiar dacă pe un teren desfundat, prost, valorile se mai egalizează şi nu mai poţi să faci jocul dorit. Cred însă că diferenţa de valoare demonstrată până acum prin rezultate ne dă posibilitatea să sperăm la victorie şi sunt convins că o vom obţine. Important e ca jucătorii să se concentreze şi să aibă o atitudine de profesionişti de la începutul meciului“, a declarat Petre Grigoraş.

CSM Olteniţa le-a dat puţine frisoane 

În acest sens, principalul SSC Farul a adus în discuţie partida din etapa trecută, câştigată de echipa constănţeană pe teren propriu, la Techirghiol, cu CSM Olteniţa, scor 8-1, însă după ce în minutul 58 scorul era numai 1-1!
 
„Când iei jocul la preţ de matineu, poţi avea surprize, ca şi în etapa trecută, când, în prima oră de joc, am fost la egalitare cu adversarul, care ne-a egalat şi ne-a dat puţine frisoane. Cu toate că se vedea clar diferenţa de valoare în favoarea noastră, implicarea şi concentrarea jucătorilor au fost mai scăzute. Te uiţi în clasament, vezi câte puncte au adversarii şi pe ce loc sunt şi le poţi spune tu, antrenor, toată săptămâna că trebuie să fie serioşi şi concentraţi, că e în zadar, în subconştientul lor există ceva care spune «Îi batem şi pe ăştia!». Şi iată că pot apărea surprize“, a punctat Grigoraş.

 „Încercăm zi de zi, săptămână de săptămână“ 

Tehnicianul constănţean spune că aceasta e o problemă de mentalitate, „greu de educat“. „Încercăm să facem şi acest lucru, dar sunt multe de pus la punct. Mulţi dintre jucătorii noştri n-au avut posibilitatea să joace la un nivel mai înalt, la echipe mai puternice, cu obiective mai îndrăzneţe. Neconfruntându-se cu aceste situaţii, e greu să le ceri ca, într-o săptămână sau într-o lună, să devină super-profesionişti ca Messi sau ca alţi jucători de mare valoare. Dar încercăm zi de zi, săptămână de săptămână, să le implementăm acest lucru, pentru că obiectivul nostru nu e uşor de realizat. Jucăm într-o serie mai grea decât mi-aş fi închipuit-o şi eu“, a declarat Petre Grigoraş,

Ar putea lipsi şi Alex Grigoraş 

Echipa constănţeană nu îi va putea folosi în meciul de vineri în continuare pe Alin Mazilu şi Costel Niţescu, accidentaţi. Pe lista indisponibililor se poate adăuga şi căpitanul SSC Farul, Alex Grigoraş, care are şanse destul de mici să fie recuperat în urma unor probleme medicale. Ar putea reveni însă stoperul Marian Botea, care s-a antrenat normal ieri şi alaltăieri şi nu a mai avut dureri. După meciul de la Chiscani, jucătorii SSC Farul nu vor intra în vacanţă, ci vor mai participa la antrenamente până în jurul datei de 1 decembrie.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

Ultima etapă din tur: Când dispută SSC Farul Constanţa partida cu Sportul Chiscani. Axiopolis Cernavodă, meci cu Metalul Buzău
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 251

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 340

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 795

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 886

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 815

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1427

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1129

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 669

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2077

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719