SSC Farul joacă în sferturile Cupei României cu CS Năvodari. Când se dispută partida

În turul trei (sferturile de finală) al fazei județene Constanța a Cupei României la fotbal, ediția 2017/2018, campioana Ligii a 4-a, SSC Farul, va întâlni CS Năvodari, aflată pe locul trei în același eșalon. Partida a fost programată marți, 6 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul ITC din Constanța. 
 
Celelalte meciuri din sferturi sunt: marți - Sparta Techirghiol - Gloria Băneasa, Săgeata Stejaru - Viitorul Fântânele (se joacă pe terenul de rugby Mihai Naca); miercuri, 7 iunie - CS Eforie - CS Agigea. Și aceste meciuri se dispută tot de la ora 17.30.     
 
„Vrem să trecem cu bine de meciul cu CSO Ovidiu (n.r. ultima dispută din campionat, sâmbătă, pe terenul ITC, de la ora 16.00) și de partida de Cupă, iar la turul barajului de promovare în Liga a 3-a să fim în cea mai bună formă și într-o stare de sănătate perfectă. Suntem foarte concentrați pe ce urmează. Toate lucrurile bune din acest sezon s-au întâmplat datorită suporterilor, cu entuziasmul lor, cu munca și priceperea lor. Ei lucrează și să ducem stadionul Farul într-un stadiu care să poate fi omologat pentru baraj. Dacă ni se vor alătura și alte forțe, am fi bucuroși. Sunt șanse de 50% să jucăm pe Farul la baraj. S-a muncit mult în ultima săptămână și așa va fi și în continuare. Pe 11 iunie, este meciul care va stabili campioana județului Tulcea (pe care SSC Farul o va întâlni la baraj) și vom fi și noi prezenți să urmărim echipele și să tragem niște concluzii“, a declarat Marcel Lică, președintele executiv al SSC Farul.  
 
Oficialul campioanei județului Constanța spune că toată suflarea faristă așteaptă cu nerăbdare ca stadionul Farul să fie preluat de autoritățile locale și reabilitat, Consiliul Județean și Consiliul Local exprimându-și intenția în acest sens. 
 
„E mare bucurie la noi că Primăria și CJC vor să preia stadionul Farul. Să dea Domnul să iasă ceva constructiv și util pentru sportul constănțean. De acest stadion are nevoie tot sportul constănțean, nu numai fotbalul.  Suntem extrem de bucuroși că s-au găsit pârghiile legale de preluare a bazei. Este extraordinar că oamenii sunt bine intenționați, că doresc să facă ceva pentru sportul constănțean și așteptăm cu nerăbdare să se materializeze cât mai curând intențiile“, a punctat Marcel Lică.  
 
Georges Muzaca, președintele Comitetului Director al SSC Farul, este de părere că șansele ca echipa constănțeană să dispute returul barajului pe Farul sunt mai mari de 50%, cum a estimat Marcel Lică.    
 
„Avem și sprijinul autorităților locale și promisiunea că, săptămâna viitoare, vom fi ajutați la igienizarea bazei și de personal de DJST Constanța. În acest weekend, sâmbătă și duminică, suporterii participă la o nouă etapă de curățenie. Dacă autoritățile se înțeleg pentru preluarea bazei, e bine și pentru fotbalul constănțean. Trebuie să anunțăm stadionul pe care vom juca barajul cu o săptămână înainte de prima manșă. Arena Farul trebuie omologată de AJF Constanța penru baraj. Dacă nu vom putea juca pe acest stadion, disputăm barajul pe stadionul de rugby Mihai Naca“, a arătat Georges Muzaca.
 
Antrenor al SSC Farul, alături de Ion Barbu, director tehnic fiind Viorel Farcaș, Gică Mina crede că echipa are atuuri pentru a se impune la baraj și a promova astfel în Liga a 3-a.
     
„Am avut un parcurs foarte bun în acest sezon, cu un singur pas greșit și un egal, în rest numai victorii.  Vrem să câștigăm și ultimul meci, cel cu Ovidiu, și sigur așa va fi. Băieții noștri răspund pozitiv și n-am mai avut probleme după jocul de la Băneasa, care a fost un accident. Am văzut unde s-a greșit și am tratat apoi altfel adversarii. Am avut meci în Cupă la Corbu, o partidă frumoasă și am rămas surprinși cu toții ce bază sportivă există acolo. Sperăm să trecem de baraj cu brio, să împlinim ce am realizat în Liga a 4-a. Sperăm ca experiența jucătorilor noștri și entuziasmul din jurul echipei să facă diferența în fața adversarei de la baraj, oricare ar fi ea. O posibilă adversară, Pescărușul Sarichioi, are și ea jucători importanți, care au trecut și pe la FC Farul, precum Ciobanu, Nanu, Coconașu. E acolo și Horovei și au adus și câțiva jucători de la Metalosport Galați. Nu poți spune că e o echipă modestă. După numele jucătorilor, ar fi o partidă echilibrată, dar sperăm ca plusul nostru de valoare și de pregătire să fie decisiv. Sperăm ca la meciul de baraj să ne bazăm și pe Ochia și Mazilu“, a spus și Gică Mina.      

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța Meci aniversar, în iunie 2024, care va marca împlinirea a 23 de ani de la barajul istoric de la Bacău

04 Feb 2024 2746

Constanța. Gest de recunoștință Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România - Spania

06 Aug 2023 1895

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4365

Nepotul lui Gheorghe Popa, glorie a FC Farul Portarul constănțean Mihai Popa, transferat de o echipă din Liga 1

13 Aug 2021 3712

Știați că...? Fotbalistul Romeo Surdu de la SSC Farul Constanța împlinește astăzi 37 de ani

12 Jan 2021 1945

Fotbalistul Denis Alibec, în vacanță pe litoral, alături de familie și prieteni (galerie foto)

13 Aug 2020 4360

Trei ani de când SSC Farul Constanța a promovat în Liga a 3-a. Cum a evoluat Farul din 2016 încoace

29 Jun 2020 4215

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 4309

Fostul fotbalist de la FC Farul Constanța Vlad Neagu a început o carieră militară

10 Apr 2020 5593

„Să fie sănătoşi şi norocoşi!“ Fericire la dublu! Vlad Neagu, fostul portar de la Farul Constanţa, tată de gemeni

11 Jan 2020 5242

Grupa 2003 a Kinder Constanța, antrenată de Ion Barbu și Gică Mina, parcurs foarte bun în campionat

01 Nov 2019 4149

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat ca SSC Farul Constanța să participe în competiții sub denumirea FC Farul

31 Jul 2019 4042

Meci cu Rapid Bucureşti! Când va debuta Farul Constanţa în noua ediţie a Ligii a 2-a

24 Jul 2019 3661

Ştefan Cană, o altă achiziţie a SSC Farul Constanţa (galerie foto)

18 Jul 2019 4374