SSC Farul joacă sâmbătă la Techirghiol Petre Grigoraş atrage atenţia că meciul cu CSM Olteniţa nu trebuie tratat cu uşurinţă

Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa susţine meciul din etapa a 12-a a Ligii a 3-a, seria secundă, sâmbătă, 11 noiembrie, pe teren propriu, cu CSM Olteniţa.
 
Partida se joacă la Techirghiol, de la ora 14.00. În clasament, SSC Farul se află pe locul trei, cu 26 de puncte (la două lungimi în spatele formaţiilor Progresul 1944 Spartac şi Axiopolis Cernavodă, ocupantele primelor două poziţii), în vreme ce oaspeţii sunt pe locul zece, cu nouă puncte.
 
SSC Farul porneşte cu prima şansă în partida de sâmbătă, dar antrenorul principal Petre Grigoraş avertizează că întâlnirea trebuie tratată cu seriozitate, pentru a nu apărea surprize neplăcute. „Dacă nu-l tratezi foarte serios, niciun meci nu e uşor. Am şi vorbit cu jucătorii, sper să fi înţeles. Trebuie să rămână concentraţi până la final. Aş vrea să înţeleagă că niciun meci nu e câştigat dinainte, indiferent de adversar. Trebuie să fii serios pe toată durata meciului. Să dăm dovadă că suntem o echipă puternică şi că merităm să fie acolo unde îşi doreşte toată lumea“, a spus Petre Grigoraş.

„Avem soluţii“

Ca şi la partida cu FCSB II, din etapa trecută, SSC Farul se confruntă şi acum cu probleme de lot, urmând a lipsi, din pricina problemelor medicale, trei jucători, Alin Mazilu, Costel Niţescu şi Marian Botea. Şi stoperul Lamaine Diakite s-a confruntat cu ceva probleme, dar s-a refăcut. Bun de joc este şi Claudiu Dragu, care în meciul cu FCSB II a intrat nerefăcut. „Mazilu şi Niţescu lucrează doar la sală trenul superior, Botea a început antrenamentul, dar nu e refăcut 100%. A avut ceva probleme şi Lamine, dar a început normal şi e în regulă. Avem însă soluţii să-i înlocuim pe cei absenţi“, a spus Petre Grigoraş.

Pătulea s-a integrat rapid

Principalul SSC Farul a subliniat însemnătatea victoriei din deplasare cu FCSB II, scor 4-1. „Am obţinut un succes extrem de important, ţinând cont de situaţia din clasament şi de ce s-a întâmplat în acea etapă. Înainte de joc, aveam unele temeri, întrucât ne-au lipsit câteva piese importante, jucam pe un teren unde am suferit enorm cu Progresul 1944 Spartac şi ştiam că din lotul FCSB II vor face parte şi câţiva jucători de la echipa mare. Băieţii au dat însă dovadă de tărie de caracter şi au arătat că au valoare, făcând un meci bun. E un succes mare, care ne menţine în plasa liderului“, a punctat Grigoraş, care a remarcat şi faptul că Adrian Pătulea s-a integrat rapid în lot: „E un jucător experimentat, care a jucat la un nivel superior, un vârf de atac foarte bun. Pentru el, Farul nu era o necunoscută, aşa că s-a integrat foarte repede şi mă bucur că dă şi randament. Îl aşteptăm să ne ajute cât mai mult, de la el aşteptăm să facă diferenţa. Până acum a făcut-o, a reuşit jocuri bune şi să sperăm că şi în continuare va fi la fel“.

Luptă strânsă în continuare

În campionat, bătălia pentru promovare se duce între mai multe echipe, niciuna dintre ele nu s-a distanţat. „În continuare, lupta este strânsă, cu cinci echipe cu obiective, despărţite de foarte puţine puncte. De aceea fiecare partidă trebuie tratată extrem de serios. Nimic nu este hotărât, cred că până în ultima etapă se va juca. Iar aceasta poate fi un avantaj pentru fotbal, până la urmă: să nu fie o echipă care să se distanţeze la zece puncte, iar celelalte să fie sparring-partner. Nu trebuie să le omitem din luptă pe FCSB II şi pe FC Voluntari II, care au în spate centre puternice de copii şi juniori şi primesc meci de meci întăriri de la echipele mari. Astfel că pot pune probleme şi pot câştiga cu oricine“, este de părere Petre Grigoraş.

Nu intră imediat în vacanţă

În lupta pentru accederea în Liga a 2-a, SSC Farul e în grafic şi în mod normal trebuie să încheie anul cu două victorii, sâmbătă cu CSM Olteniţa, iar apoi în ultima etapă a turului cu Sportul Chiscani. „Suntem în grafic, cât de cât, şi normal ar fi să câştigăm cele două meciuri pe care le mai avem de jucat în 2017. Sper ca băieţii să fie foarte serioşi. Nu cred că vom intra în vacanţă imediat, întrucât e o pauză foarte lungă, de pe 18 noiembrie, iar campionatul începe la începutul lui martie 2018, chiar dacă pregătirile demarează în jurul datei de 15 ianuarie. Două luni de vacanţă este enorm. Încercăm să-i mai ţinem pe jucători în pregătire măcar până la începutul lui decembrie. M-am gândit să jucăm şi două - trei meciuri de verificare“, a arătat Petre Grigoraş.

 „E nevoie de ceva întăriri“ 

Acesta a spus că este necesar ca lotul SSC Farul să fie întărit. „Sunt convins că se vor face toate eforturile ca lotul să sufere unele modificări spre bine, iar returul să ne găsească mult mai bine pregătiţi decât am fost în vară. Ne-am făcut unele calcule vizavi de efectiv, dar mai sunt două etape şi nu e corect să discut acum despre acest subiect. E cert însă că am analizat lotul actual, pe parcursul meciurilor de până acum. Ne-am dat seama ce jucători merită să li se dea încredere în continuare şi cine nu s-a adaptat ori mai are nevoie de timp. E nevoie de ceva întăriri, ştiu şi posturile pe care va trebui să mai aducem jucători. Nu depinde însă numai de mine, ci şi de ce posibilităţi financiare avem ca să putem transfera jucători mai valoroşi decât cei actuali. Nu putem aduce fotbalişti de aceeaşi valoare, mai bine îi păstrăm pe cei de acum. Pentru a ne îndeplini obiectivul, ne trebuie minimum trei - patru jucători valoroşi. Şi de ce nu, poate vreo doi juniori Under-19, poate reuşim să mai facem concurenţă şi pe acele posturi“, a precizat Petre Grigoraş.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 287

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 252

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2567

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1330

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 603

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1300

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 754

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 889

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 761

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1468

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1127

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 940

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 662

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 943

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2587